07.07.07

De Niagara Falls

Posted in Uncategorized at 19:49 by erik

Vandaag zijn we naar de Niagara Falls geweest. De dag begon nogal ongeorganiseerd, en dat was met name aan mij te wijten. We zouden vanaf vandaag een auto huren. Ik had hem geboekt, en opgezocht waar de verhuurder (met de prachtige naam rent-a-wreck) te vinden was. Dat had ik met Laura besproken, en daarna was ik het weer glad vergeten. Bovendien bedacht ik toen we op weg waren dat ik eigenlijk niet wist waar mijn rijbewijs was, en dat we onze internationale rijbewijzen nog op de hostel-kamer hadden liggen. Maar goed, we kregen de auto mee (Laura reed dus, maar dat was toch al het plan) en gingen toen terug naar het hostel om de ontbrekende papieren op te halen.

Daarna op weg naar de Falls, zo’n 130 km van Toronto. Eerst bleek de halve stad opgebroken; daardoor kwamen we zo nu en dan op een minder directe route te rijden dan eigenlijk het plan was. Maar toen we de expressway opreden was het verder redelijk makkelijk.

Gisteravond had ik nog even vlug een international calling card gekocht, dus we konden nu mijn ouders even bellen. Het was erg leuk om hun stem even te horen. We zaten intussen overigens wel fors in de file.

Toen kwamen we op het lumineuze idee dat we een luisterboek bij ons hadden; de BBC-bewerking van Lord of the Rings (via Pascal en Dodo gekregen). Dat maakte het fileleed zeer dragelijk. Toen we even een broodje hadden gehaald langs de weg was de file weer weg.

Vervolgens kwamen we aan bij Niagara Falls. Nadat we geparkeerd hadden en de shuttle naar de Falls zelf hadden genomen, zagen we de waterval. Natuurlijk is het een overweldigend gezicht. De waterval zelf ligt op de grens van de VS en Canada en is erg breed; ze bestaat uit drie delen naast elkaar, twee kleinere aan de Amerikaanse kant en een heel brede aan de Canadese kant. Behalve er gewoon van de kant naar kijken (hebben we uitgebreid gedaan) kun je nog aan twee attracties deelnemen: in een bootje ernaartoe varen (aan de onderkant natuurlijk) en door een gangenstelsel naar de onderkant van de waterval waar je op een uitstekend stukje grond kunt staan, vlakbij het grote watergeweld. Voor dat laatste hebben we een kaartje gekocht.

We hadden een kaartje voor de groep van 17:20, en we hadden dus nog even wat tijd om het circus dat Niagara Falls is nader te bekijken. Erg veel hotels en casino’s, en nog een erg chique winkelgalerij waar ze een heel erg leuk winkeltje hadden waar direct waar je bij stond verse thee en ijsthee gemaakt werd. Ze hadden ook een heel slim theezet-kannetje. We hebben allebei een beker ijsthee genomen.

Toen was het tijd om de gangen onder de waterval in te gaan. We kregen allebei een idiote gele plastic zak aan als watermistbescherming en toen konden we het spektakel zelf gaan bekijken. Inderdaad erg indrukwekkend, maar het is wel lastig foto’s maken als er zo veel water door de lucht zweeft…

Het was intussen weer tijd om terug te rijden. We hadden besloten bij een willekeurig klein dorpje onderweg te gaan eten, en daar vonden we na wat proberen een Indisch restaurant waar we voor 25 dollar heerlijk gegeten hebben. We hadden echt het idee dat we voor het eerst in een lange tijd weer een gezonde maaltijd aten.

Daarna zijn we naar het hostel gereden. We hadden gelukkig ‘s ochtends nog een van de drie parkeerplekken kunnen reserveren. En nu is het tijd om te gaan slapen!

Overigens zullen jullie misschien gemerkt hebben dat dit stukje door mij, Erik, is geschreven. Dat valt in het vervolg steeds per stukje te zien.

Comments are closed.