07.24.07

Een lange wandeling

Posted in Uncategorized at 19:27 by erik

Nadat we een matje gekocht hadden zijn we vrijdag uit wandelen gegaan. We hadden van de uitgezette wandelingen in het natuurpark er eentje uitgekozen die flink wat forser zou zijn dan de kinderachtige wandelingetjes die we in Ontario gemaakt hadden, maar niet direct de langste van het lijstje in verband met de lichte regen: 9,2 kilometer, 400 hoogtemeters en vier tot zes uur lopen, volgens het boekje. We moesten eerst naar de andere kant van het park rijden. Dat kon op twee manieren: buiten het park om of buiten het park om. We gingen ‘s ochtends buiten het park om. Van daar vertrokken we vol goede moed, mede omdat het intussen was opgehouden te regenen.

Het natuurschoon is echt geweldig. Nee, beter. Het natuurschoon is echt… Ok, het ziet er in het echt zo uit als op de pinup-plaatjes op Canadese natuurkalenders. Maar dan mooier.

Mooie plantjes! En een vergezicht.

Afgezien daarvan was het nogal ploeteren om omhoog te komen. We zagen op het kaartje dat die 400 hoogtemeters nogal onderdreven waren: het was eerst 400 meter omhoog, dan een hele tijd afwisselend omhoog en naar beneden, en dan aan het eind weer 400 meter omlaag. Bovendien was het terrein door de voorafgaande regens op de droogste plekken drassig en op de andere plekken een vijver. Dat kostte natuurlijk ook fors wat extra tijd die niet door de daartoe bevoegde official was ingecalculeerd.

Dit was ons pad.Hmmm, hoe kom ik hier overheen...

Jullie voelen ongetwijfeld al aankomen dat we er iets meer tijd over gedaan hebben dan gepland. We begonnen om half twaalf aan de wandeling, en om zeven uur waren we aan het officiƫle eindpunt van de wandeling. Dat was nog een kleine vier kilometer van het beginpunt. Gelukkig reed er elk uur een busje heen en weer (of misschien zelfs over het hele parkterrein). Helaas hadden we geen idee of dat busje om zeven uur ook nog zou rijden, en zo ja, hoe laat dan precies. Dus hebben we die laatste paar kilometers ook nog maar gelopen. Dit was over de weg, dus het ging wat sneller; in een minuut of veertig waren we er. Toen waren we bekaf.

Daarna terug naar de tent. Op de terugweg zouden we de weg door het park nemen. Dat was ongeveer veertig kilometer, op een zandweg met forse stenen en kuilen waar je maximaal vijftig mocht en dat vaak niet haalde. Het was een prachtige rit (‘s morgens buiten het park om trouwens ook) maar het duurde wel een uur.

Nog gauw even een tweetal blikken “Chunky Soup” klaargemaakt, in de variĆ«teiten Steak & Potatoes en Chicken Gumbo, en toen naar bed.

Overigens zijn de foto’s van dit stukje, en meer foto’s over hetzelfde onderwerp, in hogere kwaliteit te vinden in onze gallery (algemene link: http://laura-and-erik.com/gallery/main.php).

Comments are closed.