07.17.07

Eerste dagen in Montreal

Posted in Uncategorized at 10:09 by laura

Zo, nu schrijf ik verder want Erik moet even proberen Ericsson te bereiken.

Zondag zijn we verder gereden richting Montreal, het was gelukkig inmiddels heerlijk weer. Het ging soepeltjes tot in Montreal, vanaf daar ging het ook heel goed maar er waren overal wegwerkzaamheden en we moesten drie keer van snelweg wisselen voor we waren waar we wilden zijn. Maar al met al nergens en afslag gemist. Helaas konden we toen vervolgens de camping niet vinden. Die zou in het dorp St Louis de Terrebonne zijn bij de straat Cote du Terrebonne, die straat bleek wel te bestaan, drie dorpen terug. En bovendien wist die man vrij zeker dat daar geen camoing was, die was er wel.

Al met al ook dat snel gevonden. De camping is groot, met voornamelijk groete stacaravans en sta-campers. Met de meest afschuwelijke versieringen aangebracht rond ieder zijn plekje. De leukste is een palmboom van ongeveer twee meter met een geel verlichte stam en groen verlichte bladeren, we moeten nog even een foto maken van palmboom bij nacht.

We hadden de auto even bij onze plek gezet, ik naar de wc, Erik auto uitruimen. toen ik terug kwam was er nog niets met de auto gebeurt en zat Erik al aan het bier bij de buren. Was wel gezellig dus. Dat Frans hier gaat alleen wel erg snel, en ze slikken de helft van elk woord in.

Maandag opgestaan met ontzettende hoofdpijn die ook die dag niet meer weg is gegaan. Toch maar op weg. Eerst naar een bank om euros om te wisselen en naar een Driver’s test centre (maar dan in Frans natuurlijk) voor informatie over rijbewijs. Daar bleek ook een winkel voor computers te zijn met goede aanbiedingen. Dus na eindeloos (in mijn ogen) vergelijk, ook nog in de winkel ernaast (we hadden al eerder zo’n vergelijkingsactie gedaan die op niets uitgelopen was) een laptop gekost. Dus zodra we ergens internet uit de luch kunnen plukken zullen we eens beginnen met het uploaden van foto’s. En natuurlijk echt skypen.

We hadden van die Driver’s dinges een telefoonnummer gekregen wat we moesten bellen. Dat heb ik gedaan terwijl Erik aan het wisselen was. Ik kreeg een man aan de lijn die werkelijk onwaarschijnlijk chagerijnig en grof was. Maar goed, hier bij SWAP hoorde ik net dat ik niet de enige ben met dat probleem met hen. Maar het maakte mijn toch al niet opperbeste stemming er natuurlijk niet beter op. Omdat Quebec wel een regeling heeft met NL, en Ontario weer met Quebec, kunnen we hier ons rijbewijs omwisselen in een van Quebec, en dat kunnen we dan in Ontario weer verder omwisselen. We moeten ook hier weer wel wat bewijzen overleggen, oa een bewijs van dat we hier een adres hebben. Zoals een electriciteits rekening. Maar een bankafschrift is ook mogelijk, en dat kan op het adres van SWAP. Dus dat moet misschien wel lukken.

Daarna eindelijk de stad in. Eerst nog een akkefietje met een vervelend iemand bij de metro (toen vond Erik de mensen hier ook niet meer aardig). De stad is prachtig, leuker dan de steden die we hebben gezien in Ontario. Ze hebben hier pleintjes en zowaar ook terassen. En de enorme hoeveelheden fastfood die je overal in Ontario ziet zijn hier veel minder.

We hebben een klein beetje rondgeopen in de stad, maar lopen was niet erg aangenaam (verergerd hoofdpijn)  maar ik wilde wel graag eenrondrit doen of ziets. Dus een amphibus genomen, dwz eerst ruim een half uur door de straten met uitleg. En daarna in het water rondvaren. Was erg leuk, met een hele goede vertelster. Mechaniek was ook leuk, ze vertelde dat ooit bij een van de amphibussen op het water het boot mechanisme ermee ophield. Toen had de captain geprobeerd wat er gebeurde als hij gewoon de wielen aanzette. en dat ging eigenlijk prima dus sindsdien deden ze het gewoon zo.

Toen was het inmiddels 19:00 en waren we te moe om ergens echt te gaan eten, op de camping eten was ook niet echt een optie, eerst 30 minmet de metro en dan nog een half uur rijden. Maar in het groete winkelcentrum waar we ook de computer gekocht hadden was ook een chinees buffet wat erg lekker rook (dat roken we al toen we de parkeerplaats bij dat winkelcentrum opgereden kwamen). Dus daar hebben we wat gegeten, en het was inderdaad echt heerlijk.

Nu is het dinsdag en zitten we dus bij SWAP wat te computeren. Zo meteen gaan we naar iets botanisch, eigenlijk een uur geleden al maar dit duurt toch altijd langer dan we denken.

2 Comments

 1. Ria said,

  July 17, 2007 at 14:23

  Hallo Lieverds,
  Altijd weer spannend als ik thuiskom en de computer aanzet of er nieuws is. En zo leesbaar, ik hoef niet meer helemaal met de neus tegen het scherm, kleurtje mag wel hoor maar liefst niet zo zwart. Maar pannekoeken bakken en jullie nieuws lezen gaat niet zo goed samen, de pannenkoek verbrandde. (Is het pannen of pannekoek)
  Ik dacht trouwens dat jullie een computer besteld hadden? Misschien misbegrepen, ik hoop dat jullie internet uit de lucht kunnen plukken kunnen we lekker skypen. Als ik het zo lees lijkt me dat het nationale voedsel in Canada fastfood of chinees is. In Motreal zullen er wel veel Franse invloeden zijn en dat verzekerd lekker eten als het goed is. Het blijft wel een beetje prutsen met dat rijbewijs, hopelijk lukt dat met die rekening dat zal zaken wel vereenvoudigen, ik neem aan dat een echtheidsverklaring dan niet nodig is en gezien wat Hanneke over de post vertelde wel zo fijn. Wat eigenlijk een beetje vreemd is dat we toen jullie in Eindhoven woonde zo’n beetje een keer per week contact hadden en nu door al die verschillende mogelijkheden bijna dagelijks. Verder alles oke hier. Dikke kus Ria

 2. joost said,

  July 17, 2007 at 14:40

  hy folks
  Mij staat bij dat een van de ongemakken van de Canadese posterijen zou zijn dat jullie lap niet snel bezorgd zou worden. Ofwel: blijkbaar was er toch niet een gekocht in Ontario?! maar pas in Montreal. En zat Laura dinsdag op haar nieuwe eigen lap bij het SWAP te tikken? heeft SWAP een AP? zo schijn je dat af te korten. ik begrijp uit naspeuringen dat er volop apparatuur in de handel is om op een camping een Access Point te installeren. If so dan kunnen jullie dus ook skypen? zal wel niet want jullie adres is op mijn skype account bekruist. Hebben jullie al een provider gevonden? moet je daarvoor misschien eerst een bewijs van goed gedrag overleggen als buitenlander?
  Is de cultuur in montreal beetje als in frankrijk, leeft men meer buiten (in de zomer) ?
  Ik kan me herinneren dat ik vroeger ook niet wist waar in de buurt een camping was. Dat zijn dingen die je niet in je eigen buurt gebruikt.
  Zijn jullie nu een beetje op huwelijksreis of zijn jullie daar al overheen? (ik kan niet uit eigen ervaring putten).
  Misschien kun je dit comment ook wissen, want er staat ongeveer hetzelfde in als wat Ria heeft geschreven, zegt ze.
  Dan stop ik maar.
  Liefs
  Joost