07.18.07

Ha, ha, ha

Posted in Uncategorized at 12:34 by laura

Gister na het internetten zijn we eens wat gaan doen, we zijn naar het paviljoen gegaan dat gebouwd is voor de wereld tentoonstelling van 1967 voor de US. Het is een enorme bol, daarin was een museum over water, millieu en met name de great lakes. Dat was erg leuk, veel doe dingen voor kinderen die wij dan natuurlijk ook best leuk vinden. Bovendien wat hogerop in de bol een prachtig uitzicht over Montreal. Daarna nog wat over het eiland gebanjerd, ook speciaal gemaakt voor de wereld tentoonstelling.Bol met ErikLaura tussen fonteintjes

Daarna zijn we naar Rue St. Denis gegaan omdat ‘s middags al bleek dat daar wel wat te doen zou zijn in het kader van festival van de lach. Dit festival heeft als toepasselijk wedadres: www.hahaha.com.

witte mannetjes

Er waren een aantal heel goede levende standbeelden. Een tweetal kappers die met haren ongeveer aan het beeldhouwen waren, daarbij deden ze dan ook nog schmink, zag er erg tof uit. De “slachtoffers” zelf hadden overigens niets te vertellen over het uiteindelijke resultaat.

kappers 1kappers 2kappers 3: twee oudere mensenkappers 4: twee oudere mensen klaar

Er waren ook steltlopers, waarvan een met veren in zijn stelten waardoor hij kon springen en erg hard lopen.

steltlopers

We hebben ook een hele toffe dansvoorstelling gezien van breakdancers. Dit was niet zoals gebruikelijk een voorstelling op de muziek gemaakt, maar juist met de muziek gemaakt. Dus de band (drummer, gitarist, saxofonist/toetsenist) hadden een ook echt een rol in de voorstelling meer dan enkel de muziek maken. De avond werd afgesloten met 8 mensen die hangend aan een bol (van draad) mooie vormen maakten, 10 meter boven het publiek, en dan ook bewoog de kraan nog heen en weer zodat iedereen het goed kon zien. Was supermooi ook omdat het inmiddels donker was en het heel mooi aangelicht was.

acrobaten hangend aan bolacrobaten hangend aan bol

Gisteren bij SWAP kwamen we nog een Nederlands meisje (Mireille) tegen die we in Toronto al hadden leren kennen, ze had de orentatie gelijk met ons en sliep ook in hetzelfde hostel. En daar hadden we vandaag mee afgesproken. Dus daarheen gegaan en gezellig met haar en haar (NL) huisgenoot (Malina?) gepraat. Ook nog even naar het terras gegaan. Zoals wij met die auto aan het pieren zijn is zij geobsedeerd met het vinden van werk wat nog niet erg goed lukt. Maar goed, we hebben allemaal al het idee dat we er heel lang zijn, en dat het nu onderhand maar eens moet opschieten terwijl het pas twee weken is.

Nog over de computer, we hadden er eigenlijk een in bestelling bij Dell, maar die deden zo moeilijk over de creditcard en over de uiteindelijke kosten dat we dat afgeblazen hebben en er een in de winkel gekocht hebben. We hebben nog geen internet erbij genomen want op de meeste plekken kun je gratis internet krijgen, cafe’s restaurants en fastfood, en waar dat niet kan is het vaak zo afgelegen dat je toch niets uit de lucht kunt plukken. En dat is nu eigenlijk precies waar we de komende paar dagen zullen zijn, we gaan namelijk naar een provincial park: Mont Tremblant.

Overigens is het weer hier nu fantastisch, zonnig en warm. Ik ben al heel erg bruin!

Comments are closed.