07.10.07

in Waterloo

Posted in Uncategorized at 18:09 by laura

Zo, we zitten nu dus in Waterloo.

Zondag morgen zijn we naar Waterloo vertrokken met ons hele hebben en houden, en dat is nogal veel. De reis ging redelijk soepel maar we hadden wel verschrikkelijk slecht weer -wat is zoab eigenlijk toch een prachtig iets. Gelukkig was het wel weer een beetje droger toen we aankwamen.

Na aankomst in Kitchener-Waterloo eerst maar eens boodschappen gedaan en ons een kaart aangeschaft van de stad. De twee steden zijn samen ongeveer even groot als Eindhoven. Boodschappen doen was erg leuk! We zijn twee uur bezig geweest met het minutieus uitpluizen van wat je in de supermarkt allemaal kunt kopen. Sommige dingen superhandig en leuk, om andere hebben we ons kapot gelachen. In beide categorien (leuk en lachen) valt een enorme rij met schepbakken, je kon daar snoep scheppen, maar ook noten en wat erg handig was verschillende soorten rijst, dus precies in de hoeveelheden die je nodig hebt van elke soort. Maar ook kon je bouillon poeder scheppen in verschillende smaken!

We staan op een prachtige camping bij Laurel Creek, je kunt het goed zien op google maps! Er is ook een hele grote camping met heel veel campers, maar wij hebben er eentje gevonden die echt ook op tenten ingesteld is. Naast onze tent staat een picknick tafel wat erg praktisch is. Verder is de camping opgebouwd om een meertje en het gebied er omheen is een natuurgebied. Om nog even ria’s grote vragen over een camping te beantwoorden, de douches zijn warm, erg warm en je kunt ze niet verstellen. Dus tegen de tijd dat je er eindelijk onder kunt is je muntje op!

Het was heerlijk om weer eens zelf te koken. We hebben een poging gedaan voor twee personen soep te koken. En zoals gewoonlijk konden we dat niet. Na de man 4 mokken te hebben gegeten hebben we de rest maar gelaten tot het ontbijt.

‘s Nachts ben ik aardig uit mijn slaap gehouden door een of meerdere beesten in de voortent (en eerlijk is eerlijk ook omdat ik nog aan het lezen was). Steeds als ik ging kijken zag ik niets. Maar uiteindelijk was ik erachter, het waren kikkers, een stuk of vijf (zeker niet minder) of zo. Later met wandelen hebben we er nog meer gezien, bij elke stap springen ze weg zolas je dat in Frankrijk ziet met sprinkhanen, het is echt een erg maf gezicht.

Gisteren hebben we wat huishoudelijke dingen gedaan, dus kussen kopen, een speciale telefoonoplader etc. En lekker eten gekocht voor ‘s avonds. Het was gedurende de dag niet eens zo slecht weer hoewel buien waren voorspeld. Maar toen we terug waren op de camping begon het gedonder, miezer afgewisseld met stortbuien. Niet echt weer dus om gezellig buiten te koken. Dus maar in de auto gegeten, aardappelsalade, perzikyoghurt en een salami die eigenlijk als broodbeleg voor de volgende dag was bedoeld. We waren niet zielig hoor, met een luisterboek op de achtergrond (Lord of the Rings) was het best te doen.

1 Comment

  1. Blog Home » Winterweer said,

    March 22, 2008 at 20:08

    […] 1 maart zijn Laura en ik een eindje gaan wandelen op Laurel Creek, waar we de afgelopen zomer twee keer lang gekampeerd hebben. Het was echt prachtig weer, ijskoud maar met vaak felle zonneschijn en […]