07.13.07

niet zo veel eigenlijk

Posted in Uncategorized at 17:13 by laura

De afgelopen dagen hebben we eigenlijk niet zo heel veel uitgevoerd. Op woensdag hebben we eerst wat rondgehobbeld in een dorpje Elmira, om er vervolgens achter te komen dat dat wat we zochten niet in Elmira was maar in Elora, een dorp verderop. Vraag me nog steeds af of wij het nu verkeerd onthouden hebben of de tipgever, Erik zegt dat het mijn schuld is.

Maar goed, daarna naar Elora gegaan, daar was een gorge waar je aardig kon wandelen, en bovendien kon je per rubberen binnenband de rivier een end afdrijven. Helaas was het een beetje aan de frisse kant toen we daar aankwamen en hadden we geen band dus dat staat nog op het program voor een volgende keer.

Apropos wandelen, er waren bordjes uitgezet naar de hiking trails, dus die hebben we gevolgd. En toen bleken er maar liefst drie wandelingen uitgezet, deels overlappend en met het langste parcours wel 1,8 km!!! Dus dat hebben we dan maar in alle mogelijk uitvoeringen gedaan.

De dag erop naar een ander natuurpark gegaan en daar werkte het wandelen weer precies zo maar dan waren de trails wel iets langer: 2,6 km! Maar daar waren gelukkig nog meer mogelijkheden om ook andere paadjes te nemen. We hebben het nog op kunnen rekken naar ongeveer 6 a 7 km. En ook lekker in het gras liggen lezen enzo.

We hebben aankomende nacht bijgeboekt op de camping omdat er morgen een evenement is waar we heen willen. Helaas zijn we niet de enige die daar heen willen met als gevoelg dat we niet dezelfde plaats bij konden boeken en we dus vanochtend eerst aan het werk moesten om ons hele hebben en houden te verplekken. Daarna Waterloo in gegaan om eens een hele dag nuttige dingen te doen (met name Erik eigenlijk). Erik heeft naar bedrijven gezocht en samen hebben we ze emails gestuurd, resumes gemaakt en gepost op het canadese equivalent van MonsterBoard. Erg nuttig dus allemaal maar wel een beetje langdradig. Wel blij met het resultaat (ik dan, Erik had liever dat solliciteren wat gemakkelijker was).

Vanavond (nu net dus) was er een of ander evenement waarbij een optocht van oude auto’s door Waterloo kwam. Erg leuk om te zien, mooi ook wel en heel grappig. Iedereen die probeert met piepende banden weg te scheuren wat dan luid gejuich van het publiek oplevert. En natuurlijk hoon als je heel hard probeert maar het lukt niet.

Ondertussen zijn we ook weer een stap verder met het rijbewijs. We hebben een echtheidsverklaring van ons rijbewijs aangevraagd in NL. Maar omdat het Canadese postsysteem notoir langzaam is kan dat nog even duren (een brief naar NL schijnt toch minimaal 2 weken onderweg te zijn). Ondertussen studeren we allebei hard op onze theorie-examens, dat verschilt toch nog wel wat van NL. Zo mag je door rood rechtsaf als er niemand aankomt (in sommige gevallen ook linksaf), als je straatje keren doet moet je afwisselend je knipperlicht naar links (bij vooruit rijden) en naar rechts (bij achteruit rijden) aanzetten. Ook oversteken als voetganger is een hele aangelegenheid, eerst druk je op de knop van het voetgangerslicht en dan wijs je waar je heen wilt, de overkant dus. Nog een komische is dat ik nu weet welke armbewegingen ik moet maken als het knipperlicht of remlicht het niet doet maar dat je natuurlijk niet de weg op mag als je lichten het niet doen. Voorts heb ik nog niemand anders mee gemaakt die zich aan de snelheid houdt, behalve dan degenen die achter ons rijden daar waar je niet mag inhalen. Op de snelweg worden we gerust ingehaald door enorme trucks, rechts en links (en dat mag ook!)! Op zich is het baanwisselen wel praktisch geregeld, dat doen ze gewoon niet, je rijdt ergens en daar blijf je, ongeacht of rechts dan wel links harder gereden wordt. Maar goed, het verkeer is een beetje wennen.

tot later!

6 Comments

 1. Wmijn said,

  July 14, 2007 at 2:10

  Ik ga helemaal met Erik mee, solliciteren is ook niet mijn favo bezigheid. Ik kan me wat dat betreft goed inleven. Gelukkig heb ik niet een enorm land om me heen zitten dat me af kan leiden. Alleen maar mijn eigen bureau…

  Wazig overigens, die lengtes van die wandelingen.

 2. Ria said,

  July 14, 2007 at 9:10

  Hallo Lieverd,
  Na een hoop gepruts,alweer, ben ik weer in jullie dark room verzeild, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wit op zwart niets vind.
  Als ik het goed begrijp hebbeb jullie wat nieuwe sollicitaties weggestuurd en jullie gegevens op monsterboard gezet. Allemaal in de omgeving waar jullie nu zijn of kan dat overal in Canada zijn.
  Jullie dagen beginnen wat meer ontspannen te klinken en dat lijkt me goed er moet immers ook vakantie worden gehouden. Ik merk nu ook al is het vakje vol ik wel gewoon kan doortypen het wordt gewoon groter. Ik begrijp dat al haal je een Canadees rijbewijs je toch ook nog een echtheidsbewijs van je eigen rijbewijs moet hebben, beetje omslachtig allemaal. Maar als jullie straks in je eigen auto rond kunnen rijden is het vastr wel de moeite waard geweest. Ik neem aan dat er wel niet zo veel verkeer zal zijn als hier en de regels daarom een beetje soepel worden gehanteerd. Dikke kus Ria

 3. Hanneke said,

  July 15, 2007 at 3:51

  Dat post systeem klopt wel, ja… Ik ben nog steeds aan het wachten op post die 6 weken geleden uit Canada is opgestuurd! Dus bereid je maar voor… 🙂
  Gelukkig is er e-mail 🙂

  Succes met de sollicitaties!

 4. hennepen said,

  July 15, 2007 at 8:51

  Lieve Lau & Eriks,

  Wat een avontuur zijn jullie eigenlijk aangegaan. De meest simpele dingen lijken zoniet zijn onbekend, dat lijkt ons erg lastig. Het is goed om te lezen dat jullie naast allerlei regel- en “uitvindzaken” ook tijd nemen om leuke dingen te doen en de omgeving te verkennen.

  Wij zijn hier nog aan het nagenieten van jullie fantastische feest, het was echt grandioos. René heeft veel foto’s gemaakt en daar zitten hele mooie close-ups bij van je bodypaint Lau. Hij is bezig met de foto’s te bewerken en zal ze op dvd zetten. ( heeft hier zelfs een externe dvd-brander voor besteld) Hebben jullie een postadres en zo ja welk? ( dan kunnen we de foto’s opsturen) Bovendien hebben we ook ruim de tijd om na te genieten, want van het weer moeten wij het hier niet hebben. Het weer is hier op zijn zachtst gezegd eigenaardig te noemen, vandaag helemaal; op het ene moment schijnt de zon en is het erg warm en dan ineens stortregent en waait het en koelt het weer af.

  Wij hopen dat het zal vlotten met solliciteren en het halen van jullie Canadese rijbewijzen. Succes!!!!
  Een reistip van René: steek de grens met de VS over en zie wat de verschillen tussen beide landen zijn.

  Groetjes,
  tante buuv’ & oom René

 5. joost said,

  July 15, 2007 at 14:41

  Dag Lau en Erik,
  ook maar weer eens wachtwoord verzonnen, (nee niet gegenereerd met mijn natte randomduim).
  Een van de leukste dingen aan Canada (buiten de inspirerende verkeersregels) lijkt mij het wandelen over ‘s heeren en andere uitgezette paden. Als het zo doorgaat kun je echt op vakantie toch zeker een stuk of zes tot 10 wandelingen per dag afwerken.
  Morgen gaat hier een brief op de post. Een van de instanties vraagt een reactie binnen 4 weken. Benieuwd of dat in jullie schema en dat van de Canadese posterijen gaat passen. Dit annexje zal er wel sneller zijn.
  Klagen over het weer laat ik met een gerust hart aan anderen over.
  Liefs goede vakantie etc.
  joost

 6. Maartje said,

  July 17, 2007 at 5:50

  Zo te zien gaat daar ook nog alles goed. Is het mogelijk om bij de verhalen ook iets van een foto te zetten? Ik was net zo benieuwd naar de oude auto’s en de natuur 🙂
  Verder ben ik het met wel eens met een van der eerdere posts dat grijs op zwart met zulke kleine letters erg lastig te lezen is.
  heel veel succes met solicitern en nog een keer het rijbewijs halen.
  ajeto,
  Maartje