07.24.07

Op en rond het water

Posted in Uncategorized at 19:52 by laura

Toch wel een klein beetje lichamelijk aangedaan door de wandeling van de dag ervoor hebben we zaterdag niet erg veel uitgevoerd.

Erik moest nog een specifiek cv schrijven en een brief, dat was erg moeilijk en ik mocht eigenlijk niet helpen. Ik heb ondertussen in het gras liggen lezen en mijn knieholten vriendelijk verbrand, het was erg warm en erg zonnig. Toen ik na een uurtje ofzo wel mocht helpen was het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en was het zo af. Behalve dan natuurlijk de layout. Daar heeft Erik dan vervolgens weer een uurtje over gedaan.

Vervolgens het dorp St Donat in om de brief en resume te gaan versturen. Dus zo gezegd zo gedaan. Ook een klein dorp als dit ademt duidelijk een totaal andere sfeer dan alles in Ontario, er zijn pleintjes en terassen, en we hebben nog geen van de gebruikelijke ketens fast food gezien. Om daar nog even iets uit de wereld te helpen, we hebben ook best veel zelf gekookt hoor! Zoals ook deze zaterdag, namelijk pasta met worst goulash. Echter we hadden ons ietwat vergist in de tijd, om 19:00 zouden we met een gids meegaan in het oostelijke deel van het park. Wij zitten in het midden deel van het park en zowel het oostelijke als het westelijke deel zijn een uur rijden over zand wegen waar je niet harder mag (en ook niet wilt) dan 50 km/hr. Dus de pasta snel gemaakt en nog sneller op gegeten en toen hadden we nog 45 minuten over om er te komen. Dat ging, maar fijn was het niet. Hoewel ik de meeste kuilen en grote stenen goed ontweken heb heb ik toch een zeer onaangename KLONK gehoord onder tegen de auto, maar hij doet het nog dus het zal wel.

Onze gids zou ons gaan vertellen over bevers en hopelijk zouden we ook wat zien. Aangekomen hebben we ons eerst maar weer eens goed anti mug ingesprayed om daarna met man of 20 op weg te gaan. Nog voor de gids echtging vertellen kwamen we over een soort bruggetje en daar zwommen de eerste bevers! Super tof. Wij waren met onze verrekijker goed in het voordeel en hebben ze erg goed kunnen zien. Daarna liepen we richting de beverburcht en konden we de bevers in de burcht ook erg goed horen. En ondertussen zwommen ze nog steeds af en aan. Bevers maken meestal een dam om het waterpeil te verhogen, wanneer er ijs ligt kunnen ze onder het ijs doorzwemmen om toch nog in de burcht te kunnen. Omdat deze bevers gebruik maakten van een meer dat er al was hadden ze enkel een burcht gebouwd.

bever in het waterbever burcht

Uiteraard was de rondleiding in het frans, niet eens frans maar quebecois en dat is nog een heel verschil. Dus we konden bepaald niet alles verstaan maar meestal genoeg om de strekking mee te krijgen. Vervolgens liepen we door naar een uitzichtpunt, terwijl we aan het luisteren waren naar de vertelsels van onze gids kwam een hertje ons wat nader inspecteren. Ze stond een eindje terug op het pad, kopje scheef naar links, kopje scheef naar rechts, nog maar eens een stapje dichterbij en toen had ze het wel gezen. Ten minste dat dachten wij. Maar toen had ze pas een kant van ons gezien. Dus daarna verscheen ze weer maar dan verderop op het pad, dus aan de andere kant van de groep, zelfde laken een pak, maar daarna was ze echt weg. Wel heel erg leuk.

hertje

Na de rondleiding hebben we het pad zelf nog verder uitgewandeld zonder gids. Het werd natuurlijk wel donkerder en donkerder. Is toch eigenlijk wel creepy in een bos, in het donker met zijn twee en dan kun je natuurlijk potentieel wolven (het embleem van het park), elanden of een verdwaalde beer tegenkomen. En natuurlijk hoopten we daar ook op. Maar het hoefde niet heeel erg nodig. Ze kwamen niet. Heel rustig in precies 60 minuten terug gereden naar de camping, met gewoon ipv groot licht. Toen kwamen ze ook niet, jammer.

Zondag zijn we weer actief geweest, er moest gekanoed worden hadden we besloten. Dus we hebben een mooie grote Canadese kano gehuurd en gevuld met picknick spullen. Heerlijk gekanoed op twee grote meren, we konden het goed samen. Was mooi rustig, en als je bij de andere kanoers uit de buurt bleef had je bijna de idylle enkel met zijn tweeen te zijn in de natuur. Je moest dan ook wel even wegdenken dat op het schiereiland in het tweede meer onze eigen camping lag. Maar goed, wel leuk en ons goed vermaakt. We hebben nog een beschermde vogel gezien (herkend van het plaatje), was vast heel interessant maar wij waren meer op zoek naar verdwaalde elanden of noem eens iets anders groots. We hebben nog wel een ander leuk klein dier gezien, namelijk een eekhoorn. Nu hebben we al heel veel eekhoorns gezien, maar dit was de eerste zwemmende!

Erik en Laura in de kano uitzicht vanuit de kano

Al met al een heerlijke dag al ben ik wel weer erg verbrand, het was wederom erg warm en erg zonnig.

`s Avonds hebben we nog de was gedaan, eigenlijk natuurlijk niet het vermelden waard maar de foto is zo leuk. Meer foto’s van deze dag in de gallery.

de was

Comments are closed.