07.17.07

Op weg naar de andere kant van het land (nou ja…)

Posted in Uncategorized at 9:28 by erik

Leuk om te zien dat er nu heel wat reacties op de vorige post staan! Op veler (nou ja, tweeër) verzoek is de tekst ook niet meer wit op zwart maar anders. Zoals al eens gezegd wordt het ooit in de hoofd-site panamaincanada.com ingepast. Daar gaat mee samen dat de login-link nu aan de linker- in plaats van de rechterkant staat, maar dat vinden jullie wel, niet waar?

Goed, het is al een paar dagen geleden dat we gepost hebben. Op zaterdagochtend werden we gewekt door het testen van de geluidsinstallatie van de dragon boat races die op het meer van de camping plaats zouden vinden: de reden dat we graag nog een dag wilden blijven. Toen hebben we snel de tent en alle bagage in de auto gepakt en zijn naar het meer gegaan.

Wij kwamen aan bij de aanlegplaats. Daar waren drie steigers die het water inliepen; aan elke steiger kon een boot aan elk van beide kanten aanleggen. Er stonden zo’n tachtig mensen, verdeeld in vier groepjes, klaar; zo nu en dan legde een boot aan en stapten twintig mensen uit en twintig verse mensen in. We hebben daar een tijdje staan kijken en vonden het maar een raar evenement, er waren helemaal geen stalletjes met eten of zo te zien en eigenlijk ook vrij weinig deelnemers dus. En je kon de races ook helemaal niet zo goed zien, ze gingen een beetje de hoek om en de finish-lijn was een heel eind weg.

We besloten maar weer te vertrekken en nog even om het hoekje te kijken, daar leken de teams hun tenten te hebben opgezet. Toen we het hoekje om waren bleek daar ook het publieksgedeelte te zijn, met tentjes met vreterijen en dergelijke; toen zijn we toch maar even gebleven. Daar had je ook prachtig uitzicht op de finish-lijn. We konden goed zien dat er grote verschillen waren tussen de verschillende teams, er waren echte dragon boat clubs bij maar ook gelegenheidsclubjes van amateurs (onder andere een boot vol borstkanker-overlevenden, heel bijzonder). Het geheel had daardoor een beetje zo’n sfeer als de Demos-stepestafette. Even later was de officiële opening, waarbij het chinees cultureel centrum van Ontario een drakendans verzorgde en de Waterloose kung fu school een demonstratie (best spectaculair). Toen hebben we nog even een hapje (chinees) gegeten en zijn we vertrokken, op weg naar…

Montréal! Omdat ik eind juli een conferentie in Waterloo ga bijwonen hebben we nog ongeveer twee weken “vrij”. Veel mensen die we tot nu toe gesproken hadden het erover dat dat toch zo’n leuke stad zou zijn, en het beeld dat we ons zelf ervan gevormd hadden was ook erg positief, dus vandaar. En het is maar zo’n 750 kilometer van Waterloo, dus dat is vlakbij naar Canadese maatstaven!

Verder die dag weinig bijzonders gebeurd, behalve dat het afgrijselijk slecht weer werd. ‘s Avonds hebben we een motelletje gepakt (kamperen was geen optie in dit weer), niet zo ver van de grens met Québec. Dat werkt heel grappig hier, een motel bestaat uit een receptiehuisje en een groot aantal andere losse huisjes, die als kamers verhuurd worden. Toen we wat gesettled waren zijn we bij het buurrestaurant gaan eten. De voorgerechten waren heerlijk, maar daarna kwam er een club van dertig motorrijders binnen en raakte het personeel de draad een beetje kwijt: de zalm die Laura als hoofdgerecht had was helemaal rubberig en zwart van onder.

Na het toetje (dat was wel lekker, net als mijn hoofdgerecht trouwens) hebben we nog een spelletje UWO gespeeld op onze kamer, maar Laura was eigenlijk te moe.

1 Comment

  1. erik said,

    July 17, 2007 at 10:11

    Ok, zoals gezegd had ik een ander thema uitgezocht om aan de verzoeken voor donker-op-lichte tekst tegemoet te komen, maar Laura zag dat ik stiekem weer licht-op-donkere tekst had uitgekozen. Dus nu opnieuw een ander thema, en de login-knop weer aan de rechterkant.

    Groet, Erik.