07.21.07

Reizen in de regen

Posted in Uncategorized at 12:48 by erik

Zoals al geschreven hadden we besloten donderdag naar het Parc du Mont Tremblant te rijden. ‘s Morgens was het gelukkig nog aardig droog, dus we konden de tent nog behoorlijk droog inpakken. Maar tijdens het rijden kwam het met bakken naar beneden. Omdat we aan het begin ergens een oprit misten hadden we een nogal toeristische route, en omdat de richtingbordjes op de kleinere wegen erg onopvallend zijn als ze niet geheel ontbreken werd de route steeds toeristischer.

Op een zeker moment riep Laura ineens dat we moesten stoppen, want ze had wat interessants gezien. Er bleken mensen met ski’s van een springschans af in het water te springen. Daar zijn we even blijven kijken. Toen Laura nog een warmere broek uit de achterklep had gehaald reden we weer verder.

Bij het park aangekomen leek het er eerst op dat we geen plaats konden krijgen, althans niet voor meer dan een nacht. Zaterdag zouden namelijk de schoolvakanties beginnen. Maar met wat zoeken was er toch nog een plekje te vinden, en daar hebben we (in de nog steeds stromende regen) ons tentje weer opgezet.

Toen we daarmee bezig waren bleek er ineens een matje te ontbreken. Omdat we ons niet konden voorstellen dat dat ergens anders zou zijn dan bij de schansspringers zijn we gauw de auto ingesprongen om daar naartoe terug te rijden. Toen we er anderhalf uur later waren bleek het voor niets, want het matje was ofwel door een eerlijke vinder meegenomen, ofwel we zijn het toch ergens anders verloren. Toen zijn we daar maar een pizza gaan eten. Het was iets meer dan we gedacht hadden, want je bleek ook een portie friet bij elke pizza te krijgen. (Ik heb intussen de theorie geformuleerd dat Canadezen in het algemeen misschien raar zijn, maar de Quebecois zijn echt gestoord.) We hebben nu dus in de praktijk het fenomeen doggy bag meegemaakt.

We waren er overigens geen van beide kapot van dat dat matje nu weg is; jammer, maar helaas. We hebben het matje de eerste nacht door een berg truien vervangen (sliep nog best OK) en vrijdagochtend een goedkoop vervangingsmatje gekocht; het is niet veel soeps, maar het voldoet voorlopig.

4 Comments

 1. Ria said,

  July 21, 2007 at 13:29

  Hallo Lieverds,
  Ik had eigenlijk gedacht dat door de tocht naar het natuurpark hier voorlopig geen bericht zou staan dus was ik blij verrast dat jullie na al geschreven hebben. Zo te horen hebben jullie nu net zulk fijn weer als wij hier. Het is erg groeizaam. ik heb vandaag oma’s tuis gedaan het onkruid stond hier en daar een meter hoog. We gaan morgen Agnes en Sjoerd ophalen uit de Ardennen, zij hebben na 2 weken halen en brengen weer en veel regen het wel gehad.
  Ik hoop dat het wel een mooi park is en er toch goed gewandeld en gekanood kan worden, of gaan jullie ook leren schansspringen. Kregen jullie de friet mee in de doggybag? Wat moet je nu met koude friet, misschien net als die Fransen doen, lekker tussen stokbrood.
  dikke kus Ria

 2. Maartje said,

  July 23, 2007 at 8:59

  Hoi daar,
  ik vind het echt super om de foto’s bij de verhalen te zien. En om te horen dat jullie ook op vakantie jezelf zijn, aangezien dat daar nog even werd medegedeels dat jullie wel eens ooit iets vergeten 🙂
  Ik vraag me allen af hoe het mogelijk is om een doggy bag mee te nemen met friet en pizza. Wordt er daat bij dat tentje nog wel gekookt echte vakantie prakjes met gras en zo?
  Wij hebben hier iets minder mooi weer voor vandaag maar het zou deze week beter worden. Het is te hopen aangezien dat er een zijlweekend met footloose aan komt dit weekend.
  Is Er daar al gelegenheid geweest tot Kanoen? (de puntjes moet ej er even bij bedenken aangezien dat even niet werkt.
  Is het daar over het algemeen nou meer Frans of Engels? En als het in de buurt van Qubec frans is dat verklaart dat dat ze raar zijn dat zijn de meeste met een franse inslag.
  Ajeto,
  Maartje

 3. uschi said,

  July 23, 2007 at 12:09

  Hurrah, met hulp van Ria kan ik nu ook comments tikken!
  geweldig, de foto’s vanuit Montreal! Toen ik over “Deventer op stelten” mailde, reageerden jullie nog, dat de stelt-lopers ook maar naar Canada moesten komen en zie daar!
  Over Mont tremblant staat in de canada-gids hier alleen maar, dat er een zeer grote golfcort is, maar jullie hebben wel andere pret gevonden,he?
  Liefs Uschi

 4. Hanneke said,

  July 24, 2007 at 8:01

  Zondag 1 pappa, 1 mamma en 0 koffers van Schiphol gehaald… net terug uit Canada 🙂

  Gelijk wat foto’s mogen bewonderen en jullie hebben wel een geweldig land uitgekozen! Wat is het daar mooi!
  Dus nu heb ik nog veel meer zin om op bezoek te komen 🙂

  groetjes Hanneke