08.13.07

Bij Jonas op bezoek

Posted in Uncategorized at 15:42 by laura

Vandaag (vrijdag) heel vroeg op. Om 8:00 moesten we aantreden bij de boot om walvissen te gaan bekijken. De boot was niet groot maar wel vol, er konden en zaten 50 mensen op. Na 1,5 uur varen waren we in het gebied waar we walvissen moesten kunnen zien. Al snel zagen we in de verte pluimen van uitgespoten water en ander gespetter. Heerlijk toch, een goede verrekijker (hierna te noemen verderkijker). En toen ook een paar keer een staart die uit het water kwam. Kort daarop waren er twee walvissen heel dichtbij, zogenaamde Northern Right Whales waarvan er nog maar 300 a 350 ter wereld zijn. Deze waren, zoals de bootsman het mooi uitdrukte, bezig de populatie in stand te houden. Ze trokken zich dan ook niets van onze nabijheid aan. Op een gegeven moment waren ze zo dichtbij dat we ze zowat aan hadden kunnen raken. Overigens, hoe meer zielen hoe meer vreugd en dit paar trok weer andere soortgenoten aan (mannetjes waarschijnlijk). Daarna verder gevaren en ook nog van dichtbij een moeder en kalf bekeken. Het kalf kon heel fijn heel hard met een flipper op het water meppen, heel vaak ook. Daarna ook nog van dichtbij een eenzame walvis gezien. Uiteindelijk hebben we in totaal tien a twaalf walvissen gezien, allemaal van een soort. Om 13:00 waren we weer terug aan wal.

De foto’s hierboven zeggen niet zo veel; onze vijf filmpjes staan in de gallery, waar ook weer de rest van de foto’s staat. Het adres is http://www.laura-and-erik.com/gallery/, en voor de gallery van deze dag moet je op de tweede pagina zijn bij het Jonas-album; directe link http://laura-and-erik.com/gallery/main.php?g2_itemId=612.

Er is een research centrum voor walvissen met een heel klein museumpje waar we ‘s middags nog even geweest zijn. Daarna op weg naar internet, in de bieb zou het gratis zijn maar die was maar tot 16:30 open, dat was nog een uur. Maar het internet cafe ernaast zou tot 21:30 open zijn. Dus na een uur mail beantwoorden etc. verkast, helaas bleek het normaal wel tot 21:30 open te zijn maar niet in de schoolvakanties! Dus Erik snel een post getyped (die van dinsdag) en ik wat mail afgehandeld. Maar de vrouw die daar zat wist wel dat in het gehucht, waarnaast wij zitten op de camping, een paar cottages waren met wireless internet waarvan een zonder beveiliging. Dus wij daarheen en inderdaad gevonden.

Maar eerst was het etenstijd. Dus op de camping de tweede portie pasta op en nu zit ik in het kookhuisje te tikken. Naast mij proberen wederom mensen te koken op het houtfornuis, min of meer met hetzelfde resultaat maar ze geven niet op (waarschijnlijk minder hongerig dan wij gisteren).

Zometeen zullen we eens gaan rijden, op de juiste plek parkeren en dit de lucht insturen.

Comments are closed.