08.31.07

Door de prairie

Posted in Uncategorized at 23:12 by laura

Het hotel van vannacht stond ‘aangeprezen’ in de gids als: paars van buiten, roze van binnen. En vandaag konden we dat in het licht goed zien.

We zouden vandaag heerlijk tot 9:00 uitslapen, maar om 7:45 zei onze natuurlijke klok dat het al ruim na normale opstaanstijd was en dat er niet meer werd geslapen. Dus toch maar vroeg opgestaan. We wilden graag eerst de ochtend nog in Winnipeg doorbrengen alvorens verder te rijden. Er moest een erg mooi park zijn met plaquettes over de 6000 jarige geschiedenis van die plek, en wij houden erg van plaquettes.

We liepen eerst door het ‘exchange district’, aan deze buurt heeft het zijn bijnaam ‘Chicago van Canada’ te danken. Volgens onze gids prefereren de mensen hier echter: het ‘Winnipeg van Canada’.

Het park was inderdaad erg mooi, een paradijs voor skaters. Er bleken rondleidingen door het park te zijn, handig, dan konden zij ons gelijk de plaquettes wijzen die we nog niet gevonden hadden. Bovendien houden wij nog meer van rondleidingen dan van plaquettes. En het was ook erg leuk.

Daarnaop weg richting Saskatoon. Gisteren hebben we natuurlijk het laatste stuk in het donker gereden en niet veel van het landschap meer meegekregen. We zitten nu namelijk echt in de prairies. De prairies zouden saai, plat en eentonig zijn. Maar ik vind het prachtig en verre van saai. Het is heuvelachtig, met veel afwisseling van grasachtig spul, bosjes en landbouw. En bovendien heel veel kleine meertjes en moerasjes. Overal zie je hier tekenen van de enorme Oekraiense gemeenschappen.

We hebben heerlijk gegeten in het dorp Yorkten. De dorpen zijn hier niet zo dungezaaid als gisteren. ‘s Avonds zijn we gekomen door onder andere Mozart, Kandahar en Guernsey!

We hadden ‘s avonds nota bene geen regen onderweg. Maar liever hadden we dat wel, we hadden namelijk wel een regen van insecten. Het klonk daadwerkelijk alsof het regende, met af en toe een luidere KLONK van een echt groot insect. Een beetje echte regen had het zicht ernstig verbeterd want hier viel niet tegenaan te sproeien.

Nu zitten we in Saskatoon dit te tikken op onze motelkamer. Omdat we vandaag weer een uur kado kregen (Saskatchewan is wel in dezelfde tijdszone als Manitoba maar hanteert geen zomer/wintertijd) is het tijdsverschil met Nederland nu 8 uur. Het is hier nu bijna middernacht en het voelt uiteraard als na 1:00 omdat we nu in twee dagen twee uur achteruit zijn verschoven. Dus het is nu zaak lang door te werken zodat we goed slapen en ons ritme weer in de pas loopt met de tijd. Bovendien hoeven we morgen niet vroeg op omdat we niet verder rijden. Er zijn twee toeristische attracties in de buurt waar we graag heen willen, maar daarover later meer.

ps zien jullie ook dat we vaak reageren op commentaar met een commentaar? Als je na inloggen bovenaan klikt op dashboard dan kun je zien wat de nieuwste commentaren van iedereen zijn. Dus ook of wij commentaar getikt hebben bij oudere posten. Zo houden wij ook bij of iemand later nog commentaar tikt bij een oudere post, dat zien we dus direct.

4 Comments

 1. uschi said,

  September 1, 2007 at 2:21

  Hallo trekvogels,
  Ongelooflijk,hoe ver jullie nu in 3 dagen gereden zijn: we hebben uitgevonden, dat jullie met dezelfde km vanuit Adam in Moskou of Malaga of Lissabon konden zijn! En met de geplande 4000km haal je het oeralgebergte, het begin van Aziƫ.
  Ik vind de dieren als beelden in het park prachtig!
  Wat een contrast tussen Winnipeg en de wijde prairie, he?

 2. Ria said,

  September 1, 2007 at 10:54

  Dat gaat hard zo, mooie foto’s zeg. Gezellig die prairiehonden, nu nog in het echt oefenen op de prairie. Joost meldt net dat de tickets die we gisteravond via het net hebben geboekt al binnen zijn, ja ja voor de anderen, wij gaan met kerst! Lijkt nog ver weg als je jullie zo met zomerkleren aan ziet.
  Kus Ria

 3. hennepen said,

  September 5, 2007 at 1:54

  Ik zie dat het daar nog korte broeken weer is. Hier lijkt het al herfst…. Hadden ze daar ook de welbekende jubileumplaquettes? Even een tussendoortje: Lieve Ria, wat fijn dat je gelijk melding maakt van jullie aankomende trip naar Canada. Mag ik je dan gelijk erop attenderen een Canadese kerstbal voor mijn collectie mee te nemen. Weer terug: wat een toffe foto van de hoeveelheid “ongedierte” op de voorruit.

  Groetjes,
  Henny

 4. laura said,

  September 7, 2007 at 21:18

  ho ho ho,

  die kerstbal ligt al lang te wachten op transport naar NL. Gekocht in Saint John!