08.06.07

Edmunston in het Verre Oosten

Posted in Uncategorized at 19:39 by laura

Vanochtend vroeg vertrokken helaas zonder ontbijt want we hadden niets meer en in het hotel deden ze daar ook niets aan. Zeer snel al reden we New Brunswick binnen, gelijk aan de grens was het vvv, erg praktisch. Dus daar gelijk folders geshopt. We hadden al bedacht dat we graag naar het Foire Brayonne wilden (later meer daarover) en dat bleek nu gaande te zijn, in Edmunston, de eerstvolgende stad. Bovendien bleek uit de folder dat ze vandaag een brunch hadden in het chateau Edmunston, dat leek ons wel wat. Dus een tussenstop in Edmunston, we konden helaas geen kasteel op de kaart vinden, maar na wat vragen bleek dat de naam van een hotel vlakbij te zijn. En daar stond inderdaad een enorm brunch buffet klaar. En ze hadden nog wel een plekje voor ons. Dus we hebben ons daar als goede Hollanders gedragen en erg veel gegeten. Erik wilde alles proeven en moest daarvoor drie keer naar het buffet, en dan ook nog naar het toetjes buffet! Ik heb me wat beschaafder gedragen uiteraard. Het eten was heerlijk, en daar konden we weer een hele poos op vooruit.

Het Foire Brayonne is in feite een festival waarbij gevierd wordt de stichting van de niet bestaande republiek Madawaska. De republiek ligt gedeeltelijk in Canada en gedeeltelijk in de VS, de belangrijkste voertaal is Frans. Bij het parkeren van de auto op weg naar het festival terrein kwamen we een toren tegen, dat bleek een verdedigingstoren voor een oorlog met de VS die eigenlijk al zowat gesettled was voordat de toren af was. We hebben er een erg leuke rondleiding gehad van een jongen die nu in Edmunston studeerde, daarvoor in Montreal was en daarvoor in Brussel. Hij kwam ergens uit Frans-sprekend Afrika, maar waar dat weet ik niet. Hij was ook erg gecharmeerd van onze vragen, maar beantwoorden kon hij ze niet.

Daarna wilden we het festival terrein op, maar dat kosten 4 dollar pp en we wilden eigenlijk een kwartier later al naar een defile. Dus daar maar gelijk heen. Het stond beschreven als defile, maar er stond niet bij van wat. Maar gezien de enorme hopen mensen die zich al langs de weg hadden verzameld zou het wel goed zijn. De parade bleek voornamelijk een sliert met sponsorauto`s te zijn, sommige mooi, andere in het geheel niet aangekleed. Wij leken de enige te zijn die ons vermaakten, het publiek zei geen boe of ba, in de parade over het algemeen ook niet. Er werd vanuit de optocht wel wat halfhartig gezwaaid (en soms zelfs gejuichd), er zwaaide niemand terug, behalve wij dan. De foto’s zijn natuurlijk van de enkelen die wel de moeite waard waren, dat waren er dus weinig en het geheel duurde wel een uur!

Daarna weer Edmunston achter ons gelaten en op weg naar de hoofdstad van New Brunswick: Fredericton. We hadden al een camping vlakbij de stad uitgezocht, daar waren we tegen 19:00 (er is ons ook een uur door de neus geboord en hebben nu dus nog maar 5 uur tijdsverschil met jullie). Erik zou de tent opzetten en ik zou avondeten (een blik soep ofzo) halen en brood. Helaas was alles dicht! Dus toch maar weer ergens wat gebikt. Nog even Fredericton ingegaan, dat was erg leuk want we kwamen een buitenfilm vertoning tegen. Een hele foute romantische jaren 60 film!

Comments are closed.