08.06.07

Een baan!

Posted in Uncategorized at 19:04 by erik

We stonden ietsje vroeger op dan gewoon vandaag, en hebben toen ons boeltje ingepakt en zijn vertrokken. Eerst naar de dealer om onze nu in de gewenste staat verkerende auto op te halen, en dan met twee auto’s door naar Toronto waar de huurauto moest worden ingeleverd. Dat ging eigenlijk prima, we zijn een keer verkeerd gereden maar konden dat direct weer corrigeren. Bij de verhuurder waren ze vriendelijk; ze hebben ons kwijtgescholden dat we niet voldoende bijgetankt hadden (ok, wat is 15 dollar op een bedrag van iets meer dan 1000, maar het gaat om het gebaar). Toen de stad in.

Ik had intussen telefoondienst, want ik zou vandaag contact hebben met Jürgen Gerhard van Maplesoft over mijn sollicitatiegesprek van drie weken geleden. We waren net op weg naar de MEC (zie de post van vorige week donderdag) toen de telefoon ging. Na wat beleefdheden uitgewisseld te hebben vertelde hij dat hij me een baan wil aanbieden! Ik krijg de details ergens volgende week. We hebben afgesproken de onderhandelingen per email en telefoon te doen, zodat Laura en ik nu echt serieus op vakantie kunnen, aangezien de geplande aanvangsdatum 1 oktober is. Ons voorlopige plan is een maand naar het “verre Oosten”, dat wil zeggen, New Brunswick en eventueel wat aangrenzende provincies, en daarna een maand naar de omgeving van Vancouver. Tussendoor dan nog even naar Waterloo om contracten te tekenen; misschien kan Laura dan ook nog een sollicitatiegesprek of zo plannen.

Uit feestvreugde hebben we fors ingekocht bij de MEC:

 • een zaklamp met 5 LEDs die op vier batterijen 90 uur lang veel licht geeft (als algemene lamp voor in de tent; we gebruiken de maglite bij wandelingen en als we de straal willen kunnen regelen);
 • een reparatiekit voor onze benzinebrander;
 • een tweede benzinebrander, zodat we onze culinaire aspiraties wat meer vorm kunnen geven (we hadden de vorige keer al een reservebenzinefles gekocht, en dat was maar goed ook, want in de tussentijd zijn de flessen van MSR in Canada illegaal verklaard en worden ze niet meer verkocht);
 • een batterijoplader die in de sigarettenaansteker van de auto, en dus ook in onze superstoere zonnecellenrugzak, zijn werk kan doen.

Bij SWAP hebben we een envelop van Joost gekregen met belangrijke formulieren en dergelijke. (Hmmm, nu ik dit een paar dagen later schrijf realiseer ik me dat enkele dingen teruggestuurd moeten worden… nog even doen.)

Daarna dus: op weg naar New Brunswick! Dat wil zeggen, dat was de bedoeling, maar alle 2,7 miljoen inwoners van Toronto wilden vandaag ook naar New Brunswick. We strandden eerst achter een forse aanrijding nog voor we de snelweg hadden bereikt, en een half uurtje later reden we de echte file in. Aangezien het buiten zo’n 35 graden in de schaduw was weten we nu waarom sommige mensen een airco in de auto hebben. Het was nog best draaglijk hoor. Maar toen we na anderhalf uur filerijden even stopten om wat te drinken waren onze kleren wel enigszins doorweekt.

Het positieve was dat toen we weer de weg opreden, alle 2,7 miljoen Torontonians (ze vinden dat ze echt zo heten) hadden besloten dat ze het niet gingen halen en waren omgekeerd. Of in ieder geval, ze zaten niet meer op onze weg. We hebben gereden tot Trenton en daar een hotelletje gepakt. Daarna chique uit eten gegaan (bij Tomasso’s, op aanraden van de receptioniste van het hotel) om mijn baan te vieren.

Uitzicht vanaf het terras bij Tomasso'sEn hier kijk je naar binnen.

1 Comment

 1. Wmijn said,

  August 7, 2007 at 4:53

  Wow!! Gefeliciteerd zeg!
  Ik wilde eigenlijk nog rustig reageren op de vorige posts (jullie schrijven te veel, ik kan het niet bijhouden 😉 ) en op de volgende (die ik nog moet lezen), maar hiervoor moet even een ‘tussencomment’ geschreven worden. Ik zou zeggen, geniet met volle teugen van de welverdiende vakantie en veel succes met de baan-onderhandingen per mail enzo.

  Airco, airco, je hebt toch arko? 😉