08.19.07

Hopewell rocks

Posted in Uncategorized at 9:21 by laura

Het heeft gisternacht erg hard geregend, en ook vanacht is het niet geheel droog gebleven. Alles is dus vochtigjes en dat is vervelend als je op wilt breken. In de miezer alle spullen ingepakt, gelukkig was de tent nog redelijk droog. Daarna vertrokken, hoewel het eigenlijk Erik zou rijden ging dat niet, zijn sandalen zijn kapot waardoor hij bang is achter de pedalen te blijven hangen en zijn bergschoenen zijn nat, hij heeft nog andere schoenen maar die zitten ergens ver achterin.

Eerst op weg naar Hopewell Rocks, prachtige rotsformaties uitgesleten door de stromingen veroorzaakt door de enorme getijden verschillen hier. We waren daar rond 10:30, mooi op tijd want om 10:45 was het eb en vanaf drie uur voor eb, tot drie uur daarna kon je tussen die rotsen doorlopen. Dus dat wilden we eerst. We konden erheen wandelen vanaf de parkeerplaats. Mar we konden ook een beetje extra betalen en met de shuttlebus. Met de wandeling van gister nog in de benen besloten we voor het laatste. De shuttlebussen waren erg komisch.

De rotsen zijn heel bijzonder om te zien, veel mooie plaatjes gemaakt, zelfs gelukt om hier en daar geen (andere) mensen op te krijgen. De rotsen worden ook wel ‘flowerpots’ genoemd. Maar goed, de foto’s laten veel mer zien dan ik hier schrijven kan.

Daarna terug gewandeld, hier en daar leuke uitzichtspunten. Terug aan het beginpunt even in het informatiecentrum rondgehangen. De informatieborden waren erg goed en afwisselend. Gelunchd in het aanwezige restaurant, matig, zoals dat gaat op dit soort plekken. Daarna wilden we nog even terug naar een uitzichtpunt om te kijken nu het water hoger was. Maar daar vanaf gezien, het hoosde inmiddels en de jassen lagen in de auto.

Toen op weg ergens naar de oost kust. Helaas schijnt daar erg weinig te doen te zijn. We willen nog graag naar Mount Carleton provincial park maar niet nu gelijk, we hebben Fundy nog teveel in de benen. Dus besloten naar Caraquet te gaan, dat moet nog wel aardig zijn. En ze hebben er een camping met internet.

We hebben een stuk toeristische route gereden, dus kleine weggetjes, vlak langs de zee. Dat was erg mooi, helaas was het wel constant regenachtig. Maar we konden het niet te lang doen want Caraquet was nog een eind, aan de noordrand van New Brunswick. We waren om 18:30 bij de camping en hebben snel de tent opgezet, nog steeds regenachtig. Daarna goed uit eten gegaan in een restaurant dat goed aangeschreven stond in de Lonely Planet. We hebben er heerlijk gegeten, beiden vis als hoofdgerecht.

‘s Avonds de computer aangesloten en we hebben perfect internet en stroom! Dus wat mail beantwoord, foto’s uitgezocht en Erik heeft een post geschreven. Voordat we echt in de slaapzak kropen vond ik dat we een stormlijn moesten zetten, het waaide inmiddels behoorlijk en het is erg irritant als je er ‘s nachts voor uit moet. We zijn ‘s nachts een paar keer wakker geworden van de enorme wind. En moesten er alsnog een keer uit om ergens iets beter vast te zetten. Dan voel je je toch wel klein hoor, in zo’n koepeltentje dat teker gaat.

3 Comments

 1. uschi said,

  August 19, 2007 at 15:18

  hoi jullie twee, zo vers van de pers heb ik jullie berichten nog nooit gelezen, terwijl ik bezig ben, komt er nieuws bij! De eland ziet er heel aandoenlijk uit, beetje als een ezel. Omdat hij van boven af opgenomen is?
  En wat een prachtige bosfotos hebben jullie gemaakt!
  Ik hoop, dat de storm jullie deze nacht met rust laat, compliment voor de tent. Liefs Uschi

 2. laura said,

  August 19, 2007 at 15:48

  tja, die storm dat gaat vrees ik niet lukken, iemand heeft hemal besteld voor vanacht. Morgen wordt het beter, hopen we.

 3. Wmijn said,

  September 11, 2007 at 1:55

  Erg stoer, die bloempotten. Grappig dat het er weer heel anders uit ziet dan de rotsen aan de kust in Frankrijk waar ook van alles uitgeslepen is.