08.13.07

Lekker ouderwets koken

Posted in Uncategorized at 15:41 by laura

Donderdag rustig opgestaan en gaan ontbijten. We kregen heerlijke blauwe bessen pannekoeken met maple syrup. Zo’n ontbijt waarbij je dan ook gelijk geen lunch meer hoeft en zelfs avondeten nog maar weinig. De man die ons bediende was de broer van de eigenaresse en hielp in de zomermaanden een beetje. Hij was gepensioneerd waterbouwkundig ingenieur, met leuke verhalen. Hij wist erg veel maar kon niet goed luisteren; hij had goede, uitgedachte visies maar was wel erg overtuigd van zijn eigen gelijk. Al met al boeiend om naar te luisteren.

Daarop zijn we vertrokken naar het vvv. Dat bleek naar enig zoeken in het eiland-museum te zijn, daar konden we ook mooi gelijk even in rondstruinen. Daarna naar de camping gegaan. We hebben een prachtige plek onder de bomen op heel dik gras. Dat laatste maakt toch wel uit voor het slaapcomfort.

‘s Middags nog over het strand gewandeld, eigenlijk maar een klein eindje maar dat werd natuurlijk langer en langer omdat we hier en daar wat moesten bekijken. En strand ondergrond loopt ook niet echt heel aangenaam gemakkelijk.

Terug gekomen pasta gekookt voor twee dagen. Er is op de camping een kookhuisje met daarin ook een fornuis. Een houtgestookt fornuis. Nu kan ik echt wel een houtkachel aansteken maar deze was een ramp. Het ding valt niet zo te vullen dat het vanzelf de hitte langs de balken geleidt. En bovendien wilde de schoorsteen niet wat ik wilde. Er zaten klepjes en dingetjes aan waarbij je aan de buitenkant enkel de hendel had om te bedienen en je wist niet wat er binnenin eigenlijk gebeurde (zo’n soort Myst), en als de schoorsteen niet trekt dan brand het vuurtje niet, het smeult enkel en als het vuurtje enkel smeult wil het water niet koken. Uiteindelijk gefrustreerd en hongerig onze eigen branders gepakt en fatsoenlijk gekookt.

2 Comments

  1. Wmijn said,

    August 16, 2007 at 2:00

    Mooie vlinder!

  2. erik said,

    August 18, 2007 at 19:17

    Ja mooi he! Laat ik nog even schaamteloos onze gallery promoten: heb je hem ook in volledige kwaliteit gezien? http://laura-and-erik.com/gallery/main.php?g2_itemId=603 is de link.