08.23.07

Mount Sagamook

Posted in Uncategorized at 19:12 by erik

‘s Nachts werden we allebei wakker en realiseerden ons dat er wat mis was: we hadden het ijskoud. We hebben wat kleren aangetrokken en onze fleecedeken, die normaal over de slaapzak heen ligt, nog maar eens rechtgelegd, maar het mocht niet echt baten: het was gewoon te koud. Na een slechte nacht waren we ‘s morgens stijf en erg toe aan een hete douche. Daar knapten we erg van op. We hoorden later van medekampeerders dat ze ‘s avonds een glas met wat ijsblokjes buiten hadden laten staan, en dat die ‘s morgens nog niet gesmolten waren.

Tijd om te gaan wandelen. We kozen ervoor de Mount Sagamook te beklimmen, een wandeling waar zo’n drie uur voor stond, exclusief verschillende uitstapjes naar uitzichtpunten langs de route. We begonnen vol goede moed, maar waren al gauw fors aan het hijgen en puffen omdat het wel erg steil omhoog ging. Toen werden we voorbijgerend door een tweetal veertigers met van die wandelskistokken. Dat gaf wel weer een beetje extra energie (het kan dus wel!)

Even verderop zaten ze te lunchen en we raakten aan de praat. Ze raadden ons aan ook zulke stokken te kopen; het schijnt ervoor te zorgen dat je 20% van de wandelenergie uit je armen kunt halen. We hebben met elkaars toestel nog foto’s van elkaar genomen op de top.

Het oorspronkelijke plan was, vanaf de top een uitstapje langs een andere wandeling te maken, maar daar hadden we geen zin meer in toen we boven waren, dus dat hebben we maar afgeblazen. We waren er wel blij mee dat we eindelijk een keer een echte rondwandeling konden maken: er waren twee routes tussen beginpunt en top, dus uiteraard namen we de andere route naar beneden. Die was beduidend minder steil dan de heenweg, zoals ook was aangekondigd door de receptioniste van het park.

Toen we beneden kwamen waren we aardig afgepeigerd, maar we besloten dat we naar Saint Quentin wilden rijden om warme kleren voor in de slaapzak te kopen. Dan konden we direct even tanken en nog wat kleinigheden kopen.

Dat deden we. Bovendien konden we daar even vlug het net op om wat lopende zaken voor eventuele huizen te regelen. Daarna was het tijd om het kampvuur aan te steken: we hadden bij aankomst een zakje brandhout voor vier dollar gekocht, en dat zakje brandhout was net iets groter dan Laura (vooruit, zittend). We hadden dus aardig wat hout dat op moest, en we gingen vandaag kaasfonduëen, dus we konden het kampvuur prima gebruiken om de pan met fondue warm te houden. Het smaakte erg lekker, ondanks dat we met bagels in plaats van stokbrood genoegen moesten nemen. Dit was ook te danken aan de gebakken bacon en ui die we door de fondue hadden gemengd.

Toen we naar bed gingen hebben we ons erg vermaakt met de komische slaapkleding die we hadden aangeschaft. Bovendien had ik mijn witte skimuts opgezet, grappig en lekker warm. Hier alvast de foto’s van morgen.

3 Comments

 1. uschi said,

  August 23, 2007 at 23:57

  Aa Laura, wat een ellende op je gezicht! Toch maar een kacheltje kopen? En waar zijn de trainingspakken?

 2. Hanneke said,

  August 24, 2007 at 0:44

  Zie ik daar op de bovenste foto nog steeds schrammen van die ene wandeling…?

  Vervelend he, slapen als het zo koud is? Toen wij na bas z’n afstuderen in oktober nog op vakantie gingen naar de bergen heb ik ook na 1 nacht een muts gekocht. Gelukkig hadden we heel warme slaapzakken, dus voor de rest hoefde ik niks aan, waardoor ik er volgens bas belachelijk uitzag 🙂

 3. laura said,

  August 24, 2007 at 6:16

  het zijn geen trainingspakken maar joggingpakken, en die zie je dus op de foto’s.

  tja, mijn schrammen zijn inderdaad nog steeds zeer duidelijk aanwezig!