08.23.07

Naar de gevangenis

Posted in Uncategorized at 19:30 by laura

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vroeg opgestaan, om 6:00 ging de wekker, om veel kilometers te maken. Kunnen jullie je voorstellen hoe koud het toen nog was! Heel hard doorgewerkt en om 6:45 zaten we in de auto te blauwbekken (zegt Erik, bij mij viel het mee). Eerst de auto een beetje warm gereden en toen ontbeten, al rijdende.

Op een gegeven moment kwamen we bij werkelijk een hele grote bouwput. Vooraan staat dan iemand met een stop bord. Daar moesten we erg lang wachten. De vrouw bij het bord (het zijn meestal vrouwen die die borden vasthouden) was echt van het stevige bouwvakker soort. Ze stopte iets in haar mond en kauwde erop, wij verdachten haar ervan op pruimtabak te kauwen. Uieindelijk kwam er een autootje aan, daaruit stapte een andere vrouw die het bord overnam. En die die er stond stapte in weer een volgende auto, dat bleek de gidsauto. En toen mochten we eindelijk weer verder, achter die gids aan dus. Het hele stuk was ongeveer 4 km en we zijn in totaal wel 6 mensen tegengekomen met zo’n bord, op deze stond dan steeds niet stop maar “drive slowly”. En dan houden ze dus de hele dag zo’n bord vast en dan zit de dag er weer op, knap koud. Goed, het geheel was een beetje slapstickachtig.

De reis ging verder erg soepel, zo’n Tommie is heel handig, je hoeft dan ook bij grote steden als Montreal niet meer zo zenuwachtig op de kaart te zoeken naar welke wegnummers je steeds moet hebben.

Om de dag compleet te maken hebben we in een drive through ons avondeten gekocht (en dan vervolgens op de parkeerplaats ernaast opgegeten). We zochten naar iets fatsoenlijkers maar helaas een aantal keer enkel een MacDo beschikbaar, dus dat maar gedaan. Niet eens zo slecht gegeten en het ging wel lekker snel.

Uiteindelijk ongeveer 1100 km gereden, tot Cobourg. We wilden eigenlijk in Toronto komen maar de twee goedkope jeugdherbergen waren vol. Dus in Cobourg rondgereden op zoek naar een hotel. We hebben iets leuks gevonden, het was vroeger de gevangenis. Nu dus hotel maar met allemaal themakamers. Wij hebben een gevangenis thema maar we hadden ook een bibliotheek of nog iets anders kunnen kiezen. Erg leuk, sowieso erg leuk aangekleed hier helaas komt het op de foto’s niet erg goed over.

 

1 Comment

  1. uschi said,

    August 23, 2007 at 23:47

    De titel van dit stuk maakte me wel aan het schrikken!
    gelukkig een gezellige plek