08.07.07

New Brunswick Day

Posted in Uncategorized at 19:41 by erik

Vanmorgen wilden we eindelijk even boodschappen doen hier (zie vorige post), maar toen we voor twee dichte supermarkten hadden gestaan begrepen we dat de provinciale feestdag, New Brunswick Day, echt een feestdag is. We wilden naar de viering van New Brunswick Day in de gouverneurswoning, hier in Fredericton (de hoofdstad van New Brunswick), gaan; we gingen dus maar meteen, in de hoop daar ook wat te eten te vinden.

We reden dus naar het stadscentrum en waren daar even aan het prutsen voor we snapten dat parkeren ook al gratis was vandaag. Daarbij werden we geholpen door een heer op leeftijd. We raakten aan de praat. Hij bleek uit Amersfoort te komen, dus we hebben het gesprek half in het Nederlands, half in het Engels voortgezet. Hij was in en na de Tweede Wereldoorlog militair geweest bij het Nederlandse leger en daarna (ietwat verbitterd) geëmigreerd naar Canada. We hebben wel een half uur gezellig met hem gekletst.

Daarna liepen we door naar de gouverneurswoning, waar een paar verloren soldaatjes naast hun speelgoed zaten. Het evenement was nog duidelijk in voorbereiding, en er waren dus nog geen eettentjes. Omdat mijn honger intussen mijn humeur begon aan te tasten hebben we snel rechtsomkeert gemaakt; gelukkig vonden we al snel een winkeltje dat wel open was.

Na de honger gestild te hebben, zijn we samen met Laura’s CV bezig geweest; via mijn contacten bij Maplesoft hadden we gehoord van een interessant project en Laura had beloofd vandaag haar CV op te sturen. We kwamen online nog een aantal mensen tegen via Skype (Agnes en Annemieke) en hebben tussen het harde werken door nog gezellig wat gekletst. Daarna besloten we niet terug te gaan naar de gouverneurswoning; het leek daar erg om militaire demonstraties te gaan en dat interesseerde ons minder. We besloten opnieuw naar een openluchtmuseum te gaan (zie een eerdere post). In de Lonely Planet stond het King’s Landing Historical Village erg goed aangeschreven; dat wilden we zelf wel eens zien. Bovendien hadden we op het web gezien dat er van alles extra te doen zou zijn vanwege New Brunswick Day.

Het was een klein half uurtje rijden en rond twee uur kwamen we aan. Het zou al om vijf uur dicht gaan, dus we besloten ons met name op de evenementen te richten: er zouden enkele theaterachtige stukjes zijn, we wisten ook niet zo goed hoe dat in zijn werk zou gaan. Bovendien, de inrichting van woonhuizen hadden we ook al uitgebreid in Lang Pioneer Village gezien.

 

Eerst was er een show met de titel fun in the tavern of zo iets; het was een voorstelling van een drietal lieden die wat liederen en grappen en grollen vertoonden. Dat was erg leuk; ze gingen goed op in hun spel en het publiek (waaronder ook heel wat parkmedewerkers in negentiende-eeuwse kledij) deed goed mee.

Daarna hebben we onder andere een kuiper aan het werk gezien. Aan het eind van de dag was een dubbelvoorstelling: eerst een kermisgoochelaar (hij was goed) en daarna volksdansen. Hierbij werden selecte leden van het publiek (jullie kunnen er vast al twee raden) ook uitgenodigd mee te doen. Al met al veel plezier gemaakt.

 Iedereen keert huiswaarts

‘s Avonds rond een uur of acht zijn we nog even teruggegaan naar het gouverneurshuis, in de veronderstelling dat het feest nog de hele avond zou duren, maar het was er al uitgestorven. Laat niemand ons ervan beschuldigen dat we niet geprobeerd hebben mee te doen met de festiviteiten!

2 Comments

 1. Hanneke said,

  August 8, 2007 at 5:44

  ben je even een weekje op vakantie, heb je gelijk weer een uur leeswerk in te halen 🙂

  Erik gefeliciteerd met je baan! Erg fijn dat dat gelukt is.

  En nu dus even tijd om echt vakantie te houden? Of moeten jullie nog veel belangrijke dingen regelen? Zoals baan voor laura en een huis enzo 🙂

  hopelijk kunnen we snel weer eens skypen, en dan dit keer met geluid 🙂

  Groetjes Hanneke

 2. joost said,

  August 8, 2007 at 13:34

  hallo Lieverds,
  Het is niet Joost die schrijft maar Ria op zijn laptop. Contact houden vanuit Tjechie is zoals net al bleek via de skype telefoon niet zo’n succes. Fijn dat jullie ons goed hoorden maar wij maken niet zo veel interessante dingen mee. Om jullie te horen is echt fijn maar op deze manier een beetje vreemd.
  De hele tijd erg stotterend en alsof jullie zongen. Vandaar onze lachbuien.
  Dus nog maar eens. Geweldig proficiat, Erik met je baan. We gaan er maar vanuit dat woonruimte een beetje makkelijk vinden wordt. Om iedere morgen vanuit de tent naar het werk te vertrekken lijkt ook niets, zeker niet in oktober.
  Gelukkig hoeven wiskundigen niet in het pak! Fijn dat jullie nu echt vakantie hebben en met de eigen auto op weg zijn geniet ervan. Wij hebben vanaf donderdag al erg warm weer zo rond de 30 graden, ik zal proberen nu ook wat naar jullie te sturen want we begrepen dat jullie nu flink in de regen zitten. Het is nu 22.30 uur en we zitten nog buiten op ons Hotspotterras in Pilzen, Joost heeft net lekkere cocktails gehaald. Dikke kus Joost en Ria