08.29.07

Op naar het Westen

Posted in Uncategorized at 21:23 by erik

Deze post begint gisteravond, bij het ondertekenen van ons huurcontract (!). We kregen direct de sleutel mee. We wilden nog een paar foto’s nemen van het huis
en de eigenaren vertrokken eerder dan wij, dus we hadden ruim de tijd. Er komt vast nog ooit een echte post over de indeling van het huis, maar voorlopig moeten jullie het even doen met de foto’s in het hier gelinkte gallery-album en de samenvatting hieronder. Vijf punten voor de eerste die hieruit een redelijke plattegrond van het huis kan destilleren! En een punt voor iedereen die een poging waagt, vooruit. (Onder de foto’s gaat de post dus nog verder.)

We zaten vandaag in een hotel, dus we konden ‘s avonds laat nog even een paar dingen op het net regelen voor we doodmoe naar bed gingen. ‘s Ochtends zijn we direct weggereden, op weg naar de Rockies. Die zijn hier zo’n 4000 km vandaan, dus we verwachtten niet bepaald vandaag aan te komen. De handigste route begint met teruggaan naar Toronto, maar we wilden niet in de ochtendspitsfiles terecht komen. Daarom vroegen we Tommie om een route langs een paar plaatsjes langs County Highway 7, die ons fileloos langs Toronto zou leiden, hoopten we.

Dat ging behoorlijk goed, maar in Guelph was er toch een beetje een merkwaardige situatie. Er was een kruispunt van twee flinke wegen. Als je rechtsaf wilde, dan was daarvoor een speciaal stukje weg aangelegd dat een beetje ‘de bocht afsnijdt’, en dat voor alle vier de richtingen. De aanwijzing van Tommie was ‘rechts, daarna scherp links’, dus wij probeerden dat. Maar het bleek dat de bedoelde route bestond uit eerst het stukje afgesneden bocht rechtsaf, dan de andere weg recht oversteken, en dan het stukje afgesneden bocht rechtsaf voor de mensen die je tegemoet kwamen, waarna je uiteindelijk dezelfde weg weer vervolgde! Dat gingen we natuurlijk niet doen, en na een beetje omrijden kwamen we weer bij hetzelfde kruispunt uit. Nu wisten we dat we rechtdoor moesten. Helaas bleek dat we hetzelfde truukje nog een keer hadden moeten uithalen en uiteindelijk bij linksaf hadden moeten uitkomen!

Even later kwamen we bij een spoorwegovergang. Dat is op zich niet ongebruikelijk, maar voor deze spoorwegovergang stond een aantal auto’s te wachten, en dat hadden we nog nauwelijks eerder gezien. Er kwam heel langzaam een locomotief achter een huisje vandaan rijden. We vroegen ons af hoeveel wagons er wel niet achter zouden hangen. Dat bleken er vier te zijn, toch wel een tegenvallertje. De trein stopte terwijl de laatste wagon nog op de overweg stond, iemand zette een wissel om, en toen ging de trein achteruit. Hij stopte weer terwijl hij nog net op de overweg stond. Toen weer vooruit. Nu waren het vijf wagons! Opnieuw stoppen, wissel in weer een andere stand, opnieuw achteruit. Omdat mensen voor ons het idee hadden dat het nog wel eens heel lang kon gaan duren gingen ze toen eenvoudigweg voor de stilstaande trein langs (ondanks ‘luid knipperende’ rode lichten bij de overweg). Dat hebben we maar nagedaan.

De route langs Lake Huron was niet zo interessant. In Sault Ste Marie hebben we een heerlijke maaltijd gegeten in een restaurantje dat we in de Lonely Planet gevonden hadden en waar Tommie ons zonder een verkeerde bocht naartoe en weer vandaan leidde. Daarna gingen we verder langs Lake Superior, echt prachtig landschap: mediterrane uitstraling, vriendelijk glooiend, en in ons geval nog met een zonsondergang erbij ook.

Wat later vonden we een klein hotelletje in het dorp Wawa. Daar zit ik nu te schrijven, want er is een draadloze internetverbinding hier. Hoogste tijd om te gaan slapen!

6 Comments

 1. Hanneke said,

  August 30, 2007 at 0:51

  Het huis ziet er inderdaad supermooi uit!
  en wat blijft er allemaal staan/liggen en wat moeten jullie zelf nog regelen?

  groetjes Hanneke

 2. fransp said,

  August 30, 2007 at 4:24

  Ik heb driftig gezocht naar overeenkomsten met de Kroonstraat.
  Tot dusver heb ik er één gevonden: het toilet pal naast de douche!

 3. loes said,

  August 31, 2007 at 8:30

  gefeliciteerd! Geweldig dat alles zo goed lukt, jullie zijn er ook wel heel goed in, geloof ik. ik heb veel bewondering voor jullie ondernemendheid.

  Loes

 4. Ria said,

  August 31, 2007 at 16:10

  Het ziet er allemaal prachtig uit. Aan een plattegrond waag ik me niet. Het huis in zijn geheel zal wel lukken, op Google earth is het namelijk haarscherp te zien. Mooie grote tuin ook en een leuke buurt. Maar het is me nu wel duidelijk waarom ik vandaag een juffrouw van de Postbank aan de telefoon kreeg met de mededeling dat de heer Postma een jaar gratis, een Visa Gold card aangeboden kreeg.
  Kus Ria

 5. laura said,

  August 31, 2007 at 22:17

  Mensen, er zijn nog steeds punten te verdienen voor de plattegrond!

  We zijn inderdaad heel erg blij met het huis. Het is leuk om er nu onderweg zo wat over te fantaseren en hoe we het moeten inrichten. Overigens, de meubels staan er enkel voor de sier, die zullen inmiddels wel weg zijn. De meeste apparaten zijn wel voor ons gebruik.

  Laura

 6. Wmijn said,

  September 11, 2007 at 7:19

  Ook ik ga me niet wagen aan de plattegrond, dan maar geen punten 😉 Maar wow! Stoer huis hoor! Ik kan me goed voorstellen dat je bezig bent na te denken over de inrichting. Volgens mij wordt het in eerste instantie ‘met veel ruimte’. Heerlijk! Ik ben hier nu een beetje aan het opruimen, de hoeveelheid ‘clutter’ om me heen is me wat te veel momenteel. Met iedere keer veel pauze tussendoor mag ik steeds 20 min. wat doen van Bart. Het gaat niet snel zo, maar 1 kast is alweer bijna bruikbaar als kast waar je dingen in terug kunt vinden.