08.06.07

Rijden, rijden, rijden in ons wagentje…

Posted in Uncategorized at 19:07 by erik

Zaterdag zijn we niet te laat opgestaan om veel kilometers te kunnen maken. We reden al vlug Québec weer in. Dit keer zagen we wel een minibordje staan; niet dat we welkom geheten werden, ik geloof dat er belastingtarieven of maximumsnelheden of zo op stonden. Het was een hele toer om door Montréal te komen, maar we hebben het gered zonder een keer verkeerd te rijden.

We hadden bedacht eventueel nog een paar dagen in Québec City te staan, maar dat leek nu toch niet zo’n goed idee: maandag is een vrije dag in Canada, dus iedereen gaat op campings staan, en de twee campings bij Québec City waar we rond een uur of vier langsreden bleken allebei geen plek meer te hebben. Dus zijn we vlug wat gaan eten en zo lang mogelijk doorgereden. In het restaurant vonden we een foldertje waar bijna alle hotels en dergelijke in de regio in stonden, dus we konden vanuit de auto het een en ander afbellen. Na vier volle hotels vonden we een hotel in Cabano. Zoals jullie kunnen zien als je de voorgaande link aanklikt, ligt dat vlakbij het bekende plaatsje St-Louis-du-Ha!-Ha!. Nee, dit is geen grap.

 

Aan de telefoon was ik twintig minuten bezig om bij het hotel te reserveren: de goede man aan de andere kant van de (niet al te beste) telefoonverbinding sprak met een lage, zachte stem onvervalst Québecois en werd bovendien niet gehinderd door een watervlugge geest. Toen we daar een kleine twee uur later aankwamen had hij geen idee dat hij mij aan de telefoon had gehad, maar gelukkig stonden we op zijn lijstje.

Ons sfeervolle hotel. Oh ja, en onze auto!

2 Comments

  1. joost said,

    August 8, 2007 at 13:36

    Volgens ons is jullie auto zilvergrijs, maar wel mooooooii.

  2. erik said,

    August 10, 2007 at 11:53

    Haha! Ja, hij lijkt zilvergrijs, maar hij is beige. (En, um, vooruit, mooooooii.)