08.05.07

Shakespeare in Stratford, aan de Avon

Posted in Uncategorized at 17:44 by laura

Vrijdag hebben we wederom een dagje computeren gedaan. Fijn in een cafeetje gezeten en gewerkt. Erik ten minste. Ik had betere dingen te doen, namelijk: Harry Potter lezen! Maar ik heb ook nog een rijles gedaan. De meeste dingen gingen wel goed, hier en daar nog een paar puntjes op de i zetten met name voor dingen die in Nederland anders zijn. Verder geen erg enerverende dag, hoewel het misschien nog even leuk is over het avondeten te vertellen. We hadden een maaltje bedacht waarbij we de brander maar voor een ding nodig hadden: de maiskolven. Verder hadden we aardappelen om in ons kampvuurtje te poffen (ze waren al ingepakt) en een geroosterde kip. Op de camping aangekomen alles in gang gezet, daarna ging het hozen dus vluchtten we de auto in. Toen het weer iets respectabeler werd snel er weer uit om al het eten op te halen waarna het meteen weer verder ging met hozen en we dus weer de auto in moesten. Gelukkig was ons kampvuurtje goed genoeg om in ieder geval te blijven smeulen en onze aardappels te poffen. Al met al niet erg riant, wel heel erg blij dat we een auto hebben!

Zaterdag zijn we naar Stratford gegaan, een plaatsje aan de rivier de Avon (die iets verderop uitkomt in de Thames) voor het Shakespeare festival! We hebben eerst wat in het stadje rondgesjouwd. De historische wandeling gedaan en ijs gegeten enzo. (Het was weer heel mooi weer dus hebben we op verzoek van Willemijn wat naar jullie toe geblazen, ik geloof dat het woensdag aankomt!) Daarna hadden we kaartjes voor King Lear, echt fantastisch. Helaas kregen we niet alle woordgrapjes mee maar toch een erg mooi spektakel. We hebben ook nog een nieuw luisterboek aangeschaft: De koopman van Venetie (maar dan de Engelse versie natuurlijk).

1 Comment

  1. uschi said,

    August 6, 2007 at 6:46

    Zijn jullie twee niet aan het dromen van de Engellandreis van lang geleden? Of hebben ze echt die namen afgekeken? Wat leuk, dat zij ook in Canada aan theater doen! En jullie vriendschap met Shakespeare is weer verdiept,he? Wij hadden net met Hanneke en Paul de avond met Shakespeare’s muziek in het Concertgebouw. Ook heel leuk en gezellig.
    Liefs Uschi