08.31.07

Superieur

Posted in Uncategorized at 22:40 by laura

Vandaag, donderdag weer een dag rijden. Datrijden is goed voor het zien van beesten, veel beter dan wandelen in zo’n natuurpark. Tot nog toe hebben de volgende dieren geprobeerd te sterven tegen onze auto: een vos (gisteravond), een kleine roofvogel en een grondeekhoorn. Maar geen van allen is het gelukt, overigens tot onze blijdschap. Diverse insecten zijn er veel beter in, getuige onze ruit. Onder andere vandaag een vlinder gevangen, vlinders zijn geel van binnen (en nee, volgens Erik had de vlinder geen gele vleugels).

Maar goed, vanochtend vertrokken vanuit Wawa, waar we de nacht hadden doorgebracht. Bij Marathon een eerste tankstop en ook een stop om te wisselen. Naast het tankstation zat een autoglazen reparateur. Aangezien we een klein putje in onze voorruit hebben zijn we even langsgegaan om te vragen of ze het konden maken. Eigenlijk moesten we een afspraak maken, maar toen we zeiden dat we enkel zo lang in Marathon bleven als nodig was om het te maken kon ht toch ook wel meteen. Omdat het 40 minuten zou duren hebben we maar alvast gelunchd en boodschappen gedaan. Er bleek in dit dorp ook een goede bandenman te zijn. En nu we toch bezig waren konden we dus ook even naar de banden laten kijken. De voorste twee banden zijn namelijk niet meer echt gloednieuw. Hij heeft even gekeken hoe diep de scheurtjes waren en concludeerde dat we er nog best mee op en neer naar Vancouver konden. Het was wel slim om ze om te ruilen met de achterste banden. En dat wilden ze wel even doen. We zijn in Marathon dus best even bezig geweest maar de auto is nu dan ook in topconditie.

De rest van de weg ging wel redelijk vlotjes. Al hebben we vandaag wel heel erg veel oponthoud door wegwerkzaamheden. Tot nog toe waren wegwerkzaamheden eigenlijk al vaste prik maar vandaag is het irritant veel. Op zich is te verwachten dat er veel wegwerkzaamheden zijn omdat je natuurlijk maar een klein seizoen hebt waar het weer goed genoeg is om de weg uberhaupt te kunnen zien!

De weg was erg mooi, we reden het grootste deel van de dag langs Lake Superior. Hoewel er helaas wel erg vaak bomen tussendoor stonden. Vanaf Thunder Bay bogen we af richting het westen, dus niet meer langs het meer. Maar hier waren heel veel kleine meertjes wat de weg ook hier erg aangenaam en mooi maakte. Vanaf het eind van de middag bijna aan een stuk door regen.

Rond 22:00 wilden we stoppen met rijden. Dus vanaf 21:30 gezocht naar een hotel/motel. Helaas zijn we het meren gebied dan net uitgereden en is er niets meer. Uiteindelijk maar besloten dat het sneller is door te rijden naar Winnipeg dan te blijven zoeken. Wel alvast gebeld en een kamer gereserveerd. Dus zo gezegd zo gedaan. We waren daar iets voor middernacht. En omdat we vandaag een uur extra kregen voelde dat voor ons natuurlijk als 01:00. Dus de wekker morgen een uurtje later, 9:00 inplaats van 8:00.

2 Comments

 1. hennepen said,

  September 5, 2007 at 1:44

  Hallo Lau & Eriks,

  Dus jullie kunnen ook nog een dieren die tegen de autoruit proberen te sterven opvang beginnen!
  Lekker geslapen in Winnipeg?

  Groetjes,
  Henny

 2. laura said,

  September 7, 2007 at 21:16

  Ja, heerlijk geslapen daar.

  Ach, voor elk beest wat er niet tegen sterft zijn er 100 die er wel tegen sterven. Maar deze zijn wel echt kleiner. Ons nummerbord is aan de voorkant niet meer leesbaar door de vastgekoekte laag gestorven insecten!