08.25.07

Terug thuis,

Posted in Uncategorized at 13:02 by laura

Zo, vandaag stond er weinig rijden op het programma en verder heel veel kleine dingen regelen.

Na een heel goed ontbijt eerst maar eens op weg naar Toronto om de post op te halen en langs te gaan bij onze favoriete winkel. Dus zo gezegd zo gedaan, tenminste met natuurlijk het nodige oponthoud in files etc. Bij de MEC wilden we nieuwe bergschoenen en wandelsandalen voor mij kopen en nieuwe wandelsandalen voor Erik. En bovendien fleece binnenzakken voor onze slaapzakken. Enkel de bergschoenen en Eriks sandalen zijn gelukt. De fleece binnenzakken die ze hadden bleken niet goed aan elkaar te ritsen, en eigenlijk was de beste oplossing een grote (of twee losse) fleece dekens te kopen en aan elkaar te naaien.

Voor mijn sandalen nog naar een andere winkel, daar hadden ze goede, maar het ene paar wat ze in mijn maat hadden was verkeerd gestikt. Een van de banden was gedraaid en toen gestikt. Maar in hun andere filiaal hadden ze ze nog wel. Het kostte wat zoeken maar daar aangekomen ook voor mij schoenen gekocht. Daar in de buurt ook een grote fleece deken. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel soepel, maar in het echt is het atuurlijk uren zoeken en gefrustreerd zijn. Bovendien probeerde we ook nog aan een telefoonprobleem te werken dat we niet opgelost kregen. Dus, toen we een hele goede ijszaak zagen hebben we allebei een heerlijk ijsje gekocht! Enkel de hoorntjes waren niet erg stevig, dus de mijne brak al in de hand van de verkoopster waarna ze hem omgekeerd in een bakje zette. Eet best lastig, ijs met een te grote lepel uit een bakje waarbij je eigenlijk alleen bij het hoorntje kwam.

Het was hier overigens weer bijzonder lekker warm, de stoffige uitlaatgassen luchtvan Toronto opgewarmd naar 30 graden!

Maar door al het gezoek waren we wat later op weg naar Waterloo dan gepand, en daar hadden we een afspraak staan! De Tommie gaf aan dat we iets na 19:00 zouden aankomen. Uiteraard was dit zonder files, wegwerkzaamheden en ander ongemak rond Toronto mee te rekenen. En zoals je begijpt: dit was er wel! Dus aangekomen op de camping ging Erik direkt door naar de plaats die we kregen en maakte ik het verdere inschrijven af. Het was belangrijk eerst de tent te zetten omdat er onweer naderde, nogal nadrukkelijk naderde! We hadden een andere camping uitgekozen dan hiervoor. Deze is verbonden aan een pretpark en dus veel groter. En we hoopte dat er ook internet zou zijn. Maar het blijkt nogal vergane glorie: overal ligt afval, het toilethuis valt bijna uit elkaar. Als je de kraan open wilt doen moet je de kraan vasthouden anders duw je die gewoon weg in plaats van de knop in te drukken. En voor dit alles vragen ze bijna $40 per nacht!! Duurder dan we hier tot nog toe voor een camping hebben gehad. En ohja, dat internet hebben we nog niet gezien, het onweer inmiddels wel. Uiteindelijk stond de tent net voor de bui barstte en zijn we weggeraced om net op tijd op onze afspraak te zijn.

We hebben namelijk ons eerste huis gezien! Het is supermooi, de mensen zijn superaardig, de lokatie is perfect, het is goedkoop voor wat je krijgt. Nu de maars: het is eigenlijk te groot, dus duurder dan nodig is al kunnen we dit wel betalen. Het heeft namelijk: een kleine woonkamer, een kleine eetkamer (dus bij elkaar best groot), een open keuken er tussenin, een “family room” zeg maar gewoon nog een woonkamer, 4 (mega) slaapkamers, een gestoffeerde kelder waar je met gemak kunt voetballen, twee badkamers en een grotehal, een bijkeuken en een overloop. Al met al, ietwat aan de grote kant. Oh ja nu vergeet ik nog een behoorlijk grote tuin en een garage voor twee auto’s, de gasten moeten dan helaas hun auto op de oprit zetten. Er zitten apparaten in, dus fornuis + oven, koelkast, wasmachine, droger en nog wat geloof ik, we vonden het toen al best. Maar goed, voor minder geld iets kleiners is dus wel best. Als we dat niet kunnen vinden nemen we dit! Heeft iemand voorkeur? (Je telt enkel mee als je op bezoek komt!)

Daarna in de stromende regen op weg om nog wat te eten te snaaien, hadden iets goedkoops gevonden in de Lonely Planet maar dat was opgedoekt. Toen maar heerlijk vietnamees gegeten. Daarna dus nog de tent beter vastgezet en ingeruimd.

3 Comments

 1. fransp said,

  August 26, 2007 at 1:36

  Jippie, het is me gelukt om geregistreerd te worden als inlogger op jullie blog.
  En nu maar commentaar geven…
  Huizen…Jullie beginnen met een fors formaat….
  Over huizen lezend schoot me te binnen dat het wel voorkomt (in de USA is het common practice) dat huizen behalve aansluitingen op elektra en
  k o u d water ook een aansluiting hebben op w a r m water.
  Wasmachines moeten dan aangesloten worden op het warme water en zijn eenvoudiger uitgevoerd dan europese wasmachines omdat er geen water-
  verwarming hoeft plaats te vinden.
  Zo, nu eerst eens even checken of mijn “commentaar” ook verstuurd en geplaatst gaat worden, als ik op het knopje “submit” druk.
  Groetjes,

  Frans P.

 2. Hanneke said,

  August 26, 2007 at 14:13

  Wat goed dat jullie het al thuis noemen 🙂

 3. Wmijn said,

  September 11, 2007 at 2:16

  Oh, nu snap ik het voetballen! 😀 Tja, dat heb je als je enorm achter loopt. Het huis klinkt erg relaxed (ik neem even aan dat het dit huis geworden is, maar daar kom ik vanzelf achter als ik doorlees), de camping klinkt dat minder 😉
  Ik ga weer even stoppen met lezen, mijn hoofdje wil niet meer :\