09.08.07

Aziatisch sightseeing

Posted in Uncategorized at 1:43 by laura

Voor de goede orde: vandaag donderdag 6 september.

De autotour die we eigenlijk gisteren wilden doen maar toen gingen we raften gaan we dus nu doen. Maar omdat we de tent droog in willen pakken gaan we eerst een andere kleine tocht doen. Namelijk naar Maligne Lake, dat is ondeveer 40 kilometer met een paar (eigenlijk gewoon erg veel) uitzichtspunten.

Vol goede moed op weg om een uur of 10. De eerste stop is bij een uitzichtspunt.

Dan besluiten we eerst door te rijden tot het meer (nu het nog rustig is) en op de terugweg alle uitzichtspunten aan te doen. Het meer is heel mooi en erg blauw. Maar eigenlijk hadden we het snel gezien.

Op de terugtocht veel mooie uitzichten gezien. Maar het mooiste was toch een gorge uitgesleten door de Maligne rivier. Daar zijn we dan ook lang geweest.

Het was een hele mooie route, met als gevolg dat we veel later terug waren dan gepland. Dus ook later op de tweede route die we wilden gaan doen. De tweede route is de Icefields Parkway, een route gesloten voor vrachtwagens en bedoeld om heel veel te zien. Er zijn veel gletschers langs de route en natuurlijk dus ook veel waterloopjes. De route gaat van Jasper naar Lake Louise wat in Banff National Park ligt.

Halverwege is er eenĀ  heel groot ijsplateau, het Columbia Icefield, 325 vierkante kilometer! Dit plateau voedt acht gletschers waar de Athabasca er een van is. Het smeltwater van het Icefield stroomt in drie oceanen!

Er was zo veel te zien dat we ‘s avonds om 20:00 (we hadden al wel wat gegeten) pas op de helft waren! Gelukkig kwamen we een camping tegen die bovendien ook open was! Dus daar de nacht doorgebracht. Het was dicht tegen het hoogste punt op de route, dat gecombineerd met de wetenschap dat het in Jasper 2, en in Banff 3 graden zou zijn laat ons geloven dat het bij ons misschien net iets gevroren heeft. We hebben het niet koud gehad in onze slaapkleren, onder de muts (Erik), in de binnenslaapzak, in de slaapzak, en natuurlijk in de tent. Ik had zelf nog twee reserves over: de muts en sokken dus we kunnen nog meer hebben.

Hier maar een hele kleine selectie foto’s, zoals altijd de complete set op de fotosite.

1 Comment

  1. Wmijn said,

    September 11, 2007 at 12:46

    Wow, wat een natuur! Ik wil de foto’s gaan kijken, maar moet weer eens stoppen met naar een beeldscherm kijken wil ik dat mijn hoofd beter wordt… (Ja, ik ben enigszins gefrustreerd aan het raken, nee, zijn, dat ik niets kan doen!)