09.18.07

Eekhoorntje spelen (nu met alle foto’s)

Posted in Uncategorized at 22:34 by laura

Vandaag dus doorgewerkt om de boot van 8:30 te halen. En dat lukte. Helaas onderweg geen grote vissen gezien (ook geen kleine trouwens). Het weer was wel heel veel beter, bijna warm en best blauw.

We waren dus vroeg in Vancouver en wilden dus niet gelijk naar de camping. Dus eerst op naar de eerste attractie van ons lijstje: de Capilano Suspension Bridge. We wisten dat het erg druk zou zijn en heel toeristisch, dus dan moet je er ook altijd wel wat voor betalen maar van de prijs van $25 pp (en dan komen daar die belastingen weer bij die je altijd vergeet) schrokken we toch wel even, toch maar gedaan.

En het was dan ook erg leuk, er bleek een heel park omheen gebouwd te zijn en bovendien een heleboel gidsen natuurlijk in kostuum.

Er was net iemand aan het praten over de historie van de brug. Deze brug was de eerste toeristische attractie van Vancouver. Het gebied rond de brug is ook weer gematigd regenwoud, 400 jaar oud dus nog niet stabiel maar nog in wording. Degene die rond 1900 (?) het park bezat vond dat de Indianen de echte ambassadeurs waren van het regenwoud en nodigde ze ook uit om daar hun feesten te houden. Tot op heden zijn er nog steeds goede banden met deze attractie en Indianen. Er zaten drie Indiaanse kunstenaars die uiteraard ook vragen beantwoordden en later ook een drietal liederen zongen.

En natuurlijk de brug! De brug is ruim 137 m lang, 70 meter boven de rivier en hij wiebelt nogal, en dat is een understatement. Het was erg leuk om erover te lopen, slechts een iemand gezien die het echt niet durfde, wel bosjes mensen die zich stevig vastklampten en murmelden of dit wel een goed idee was enzo.

Aan de andere kant hadden ze een aantal paden tussen de bomen gehangen. Dit alles op een zeer boomvriendelijke manier. De bomen hadden pakjes aangekregen die verstelbaar waren zodra ze te groot groeien. Op die paden had je dus een eekhoorntjes uitzicht op het bos.

Al met al was het een heel erg leuk park, maar je beseft wel hoe goedkoop die Efteling eigenlijk is.

We hebben ondertussen ook stempels verzameld bij alle attracties en daarmee het volgende verdiend:

We hebben onszelf nog iets kado gedaan want ineens bedachten we dat we iets te vieren hebben: we zijn vandaag acht jaar bij elkaar! En we hebben ons twee mooie ovenwantschoenen aangeschaft. En trouwens ook weer een leuk shirt voor Erik.

Daarna naar de camping, die is midden in Vancouver. En erg chic en erg duur, maar goed daarvoor staan we dus midden in Vancouver. De tent sites zijn schattigheid ten top, maar als het vol is erg druk vrees ik, ongeveer een meter, misschien twee tussen de plekken. En onze tent is al te groot voor de plek (een plek is een soort zandbak). Er is een overdekt en verlicht deel om te koken en af te wassen, afwasmiddel staat klaar. Verder is er internet, een TV kamer, een fitnessruimte, een gameskamer en …. een overdekt zwembad met jacuzzi! Maar ja, wat heb je daar nu allemaal aan als je in Vancouver staat?

Daarna zijn we nog de stad in gegaan. We hebben wat in Stanley Park rondgelopen en gebust.

Daarna een hapje gegeten bij een sushibar. Wel leuk maar qua smaak iets te Japans voor ons. Weer terug naar Stanley Park waar de auto stond en nog om het park heengereden.

En toen ging het weer regenen.

5 Comments

 1. Wmijn said,

  September 19, 2007 at 2:05

  Ik geloof dat ik bij de murmelenden mensen zou horen. Ik krijg al last van hoogtevrees als ik die foto op die webpagina zie! Maar ik zou er zeker overheen gaan, ziet er, buiten hoog, ook erg gaaf uit.
  En gefeliciteerd natuurlijk 🙂

 2. Ria said,

  September 19, 2007 at 8:42

  Ik ben nog aan het twijfelen of ik er wel overheen zal gaan, in ieder geval niet samen met Laura want die gaat extra wiebelen en springen. Maar het ziet er mooi uit ik kan die bomenpakjes niet ontdekken. Zijn die glaasjes om wespen te vangen?
  Kus Ria

  Trouwens het was deze dag dat we nog even hebben geskyped (?) zie je ze zitten, buiten de tent strak blauwe lucht, zomerpakje aan. En hier….

 3. uschi said,

  September 22, 2007 at 9:40

  Kan het zijn, dat jullie intussen aan grotere kampeerplaatsen gewend zijn? Volgends mij hebben we al eens dichter op elkaar gestaan – en minder mooi.

  Heb ik iets gemist: wat is Canada place?

 4. erik said,

  September 22, 2007 at 21:00

  Op de foto kun je niet goed zien hoe dicht de plaatsen bij elkaar staan. De andere tent staat drie plaatsen verderop! Er zat tussen onze “zandbak” en de volgende niet meer dan een meter, en onze tent stak bovendien uit.

  Canada Place is een cruise-terminal en IMAX-bioscoop en nog wat meer van zulks.

 5. fransp said,

  September 25, 2007 at 4:09

  Hèhè, eindelijk is het me gelukt commentaar-ruimte te creëren.

  Wat ik wilde zeggen: zo’n spannende wiebelbrug zijn Uschi en ik ook eens overgegaan, bij de Grand Canyon, in Arizona (USA). Vooral in het begin nogal eng, maar op zeker moment overwint het spectaculaire uitzicht het.