09.08.07

Hagelend de berg af

Posted in Uncategorized at 1:55 by laura

Vanochtend wilden we vroeg opstaan om in de ochtendschemering wat te wandelen, om 6:00 stond te wekker. Om 5:30 werden we wakker, was nog erg donker. Maar we hadden nog een half uur dus ik val weer in slaap. Bij Erik werkt dat anders, het is nog maar even dus hij gaat min of meer wachten tot het zover is en dus woelen. Na enige tijd vond hij dat het toch wel heel lang duurde voor het horloge afliep. Tot het heldere inzicht, het horloge gebruiken we als wekker, een klein reisklokje gebruiken we om ‘s nachts de tijd op te zien want het heeft een lichtje. Dat klokje hadden we al even niet meer gebruikt, en … stond nog op Ontariotijd (misschien zelfs New Brunswick). Dus we hadden nog uren te slapen! Toen de wekker om 6:00 wel afging was het ons trouwens nog te licht en hebben we nog een half uur door geslapen.

Daarna alsnog een mooie schemerwandeling gemaakt. Uiteraard weer geen eland gezien. Was trouwens ook knap koud.

Daarna begonnen aan het tweede deel van de Icefields Parkway. De eerste stop was Lake Peyto, een prachtig meer met een hele blauwe kleur. Er wasook een mooi wandelpad naas, dit bracht ons naar een mooi uitkijkpunt waar we het meer konden zien en ook een chipmunk (soort eekhoorn) die daar fijn in het zonnetje aan het opwarmen was. Leuke foto’s gemaakt door de verrekijker.

Uiteindelijk kwamen we dan bij Lake Louise, een prachtig blauw meer met gletscher op de achtergrond. Een van de dingen die je in de Canadese R/Bocky Mountains niet mag overslaan. En zo denken meer mensen erover, gelukkig waren we daar op voorbereid. Eerst wat rond het meer gekeken en toen een 3.4 km wandelpad naar een theehuis genomen. Dat bleek 3.4 km nogal stevig omhoog. Vlak onder de top kwamen we een Amstelveens stel tegen dat even een paar dagen in Canada is om een hond te kopen. Daar hebben we een stukje mee opgelopen, en toen we boven waren hebben we wel anderhalf uur met ze gekletst; dat was heel gezellig.


Maar intussen liep de tijd natuurlijk door, en vandaag wilden we nog wel de bergen uitrijden. Dus nadat we afscheid hadden genomen zijn we op fors tempo naar beneden gelopen. Dat had er ook mee te maken dat het weer intussen was omgeslagen: het was koud, winderig en een beetje halfslachtig aan het hagelen. Al snel hield het daarmee op en begon het serieus te hagelen. Verder naar beneden sloeg dit om in regen en werden we nat. Dus snel in de auto en nu echt op weg naar het verre Westen.

11 Comments

 1. Ria said,

  September 8, 2007 at 4:57

  Gefeliciteerd!!!! met je 29ste verjaardag Erik. (Ik zou hier graag een blij gezichtje achterzetten maar ik weet niet waar Hanneke die haalt) Wat een mooi kado geef je ons op deze zaterdagochtend, ik ben weer helemaal bijgelezen en wat een prachtige foto’s. Hoewel de datum van deze laatste post 08-09-07 is, is de dag bij ons al halfweg maar volgens mij liggen jullie nog in bed. Ik neem aan dat jullie vandaag Eriks verjaardag in de auto vieren op de weg naar Vancouver. We bellen nog later op de dag.
  Dikke kus Ria

 2. Hanneke said,

  September 8, 2007 at 15:19

  Hee Laura en Erik,

  leuk om weer wat nieuws van jullie te lezen, ik begon het al te missen! 🙂

  blij gezichtje (even kijken of dat zo, lukt)

  🙂 = : – ) (zonder spaties)

  Groetjes hanneke

 3. Hanneke said,

  September 8, 2007 at 15:27

  En misschien dat andere dingen ook wel werken, even testen…
  🙂
  😀
  :-p
  🙁
  :'(
  😐

 4. Hanneke said,

  September 8, 2007 at 15:30

  Enneh… erik gefeliciteerd! Fijne dag!
  Ik probeerde een sms te versturen, maar het werkt niet geloof ik…

  Groetjes Hanneke

 5. Ria said,

  September 9, 2007 at 13:47

  :-p

 6. Ria said,

  September 9, 2007 at 13:48

  =:-)
  Ik geloof niet dat blije gezichtjes in mijn systeem zitten.

 7. Dan said,

  September 10, 2007 at 0:19

  Mooie verhalen, schitterende foto’s! Ik ben jaloers 😉

  En natuurlijk gefeliciteerd! 🙂

 8. Dan said,

  September 10, 2007 at 0:20

  En ik zal eens even de smilies testen:

  Als ik “= : – )” typ (maar dan zonder spaties) staat er =:-)
  Als ik “: )” typ (maar dan zonder spaties) staat er 🙂
  Als ik “; )” typ (maar dan zonder spaties) staat er 😉
  Als ik “: p” typ (maar dan zonder spaties) staat er :p
  Als ik “: D” typ (maar dan zonder spaties) staat er 😀

 9. Hanneke said,

  September 10, 2007 at 3:21

  Die = hoorde inderdaad ook niet bij het gezichtje 🙂
  zou er ook een boze zijn?
  :$
  zo nou hebben laura en erik ook eens wat te lezen…

 10. erik said,

  September 10, 2007 at 12:22

  😀

 11. Ria said,

  September 10, 2007 at 13:45

  “.)”
  “,)” “.p”

  Ik heb ook de anderen geprobeerd maar het werkt niet, ik denk dat het er bij mij niet in zit. Ik zal Sjoerd vragen er eens naar te kijken. Hanneke en Dan in ieder geval bedankt voor de hulp.
  groet Ria