09.10.07

Job in Whistler

Posted in Uncategorized at 12:15 by erik

Vandaag is het acht september, en dat is mijn verjaardag! Ik krijg van Laura een aantal grote, ingelijste afdrukken van mooie foto’s die we gemaakt hebben of nog gaan maken. Die kunnen dan aan de muur in ons huis. Wie heeft suggesties voor welke foto’s uit de gallery ik zal laten vergroten? Overigens kun je in de gallery ook de foto’s een cijfer geven.

We werden vandaag wakker in het plaatsje Salmon Arm, onderweg naar Vancouver Island na ons bezoek aan de Rocky Mountains. Er was ontbijt in het motel, en nadat we dat hadden gegeten zijn we gaan rijden. Er zijn verschillende wegen naar de kust; we hadden al gehoord dat de snelste niet de mooiste zou zijn. Er zijn nog twee andere wegen en we kozen er eentje uit: Highway 99, die in onze reisgids als mooi werd omschreven.

Voordat we daar waren hadden we al een tijdje gereden. Het landschap was erg grijs en dor, met veel forse heuvels. Ik vond het vooral doods en saai, maar Laura vond het mooi en een beetje desolaat. We passeerden regelmatig treinen van ongelooflijke lengte, meestal gevuld met graan.

Toen we Highway 99 opreden veranderde het landschap op slag: de heuvels werden bergen en de kleur donkergroen. Prachtig inderdaad!

Bijna alle plaatsnamen die we hier vonden leken ons van indiaanse, pardon, Aboriginal oorsprong. We passeerden ook heel wat First Nations Reserves.

We hebben geluncht in het plaatsje Lillooet. We wilden ook even een gids met alle accomodaties in British Columbia ophalen; zulke gidsen kun je meestal wel krijgen bij een VVV. De vier VVV’s in British Columbia die we tot dan toe geprobeerd hadden waren dicht, maar deze was gelukkig open en ze konden ons eraan helpen. Bovendien raadden ze ons een tentje voor de lunch aan.

Daar hebben we een kop soep en een heerlijke sandwich gegeten, toebereid door een prettig gestoorde medewerker. Daarna wilde ik de ouders van Laura nog even bellen, en we hadden gedacht dat in een wereldstad als Lillooet toch wel gsm-bereik zou zijn. Maar dat bleek niet zo te zijn, dus we vroegen in ons lunchtentje of ergens een telefooncel was. We kregen aangeboden de telefoon van daar te gebruiken, erg fijn.

Weer onderweg besloten we dat we eigenlijk niet zo’n zin meer hadden nog erg ver te rijden, en we zouden ook snel langs Whistler komen. Daar wilden we toch nog een dag of twee doorbrengen, dus we zijn daar gestopt. Er is een camping met zogenaamde walk-in plekken, dat wil zeggen, je moet de auto op een parkeerplaats neerzetten en dan met een kruiwagen je spullen naar de tent rijden. In ons geval is dat zo’n driehonderd meter. Echter, omdat Whistler in berengebied ligt moet je erg oppassen met eten en geurende dingen in het algemeen: alle eten, afval met etensresten, vuile vaat, deodorant, tandpasta en dergelijke moet in de auto liggen als je er niet op dat moment mee bezig bent. De combinatie van de walk-in plek en de beer-voorzorgsmaatregelen is nogal vermoeiend.

Whistler is vooral bekend als wintersportplaats, maar in de zomer is er ook van alles te doen. We gingen nog even het dorp in om boodschappen te doen en werden zeer aangenaam verrast: het is een prachtig dorp! Er staan eenvoudigweg geen lelijke gebouwen (zoals in de meeste Franse wintersportoorden) en het dorp is aangelegd met allemaal pleintjes en dergelijke in het centrum.

We hebben voor vandaag ingekocht voor een ratatouille met zoete aardappelen en een lapje vlees en voor morgen venkel met bacon-kaassaus. Het is heerlijk om weer een keer echt zelf te koken: in Jasper hadden we daar maar één keer tijd voor omdat we te veel andere dingen wilden doen, en onderweg kwam het ook steeds niet uit.

De ratatouille was heerlijk, en na afloop hebben we nog lekker gekletst onder het genot van snacks en drank. Een heerlijke, rustige avond.

3 Comments

 1. Ria said,

  September 11, 2007 at 11:57

  Dat was fijn bellen uit Lilooet he, wie is job?
  Jullie hebben al zoveel prachtige foto’s gemaakt dat het moeilijk kiezen is, misschien een beer in de gang?
  Dikke kus Ria

 2. laura said,

  September 11, 2007 at 22:47

  Erik was job, jarig jobje

  beer in de gang, staat genoteerd

 3. Wmijn said,

  September 12, 2007 at 2:04

  Duidelijk te laat, maar gefeliciteerd!
  Ik meen me te herinneren dat ik bij een aantal foto’s al eens punten gegeven heb, als ik de rest doorkijk zal ik dat weer doen. Wij hebben van onze vakantie ook weer wat plaatjes die boven de bank komen te hangen. Versteend hout is echt een heel dankbaar foto-onderwerp! Hopelijk binnenkort online 🙂