09.27.07

Naar huis

Posted in Uncategorized at 8:09 by laura

Maandag op tijd weer op de weg. In de VS houden we ons heel erg netjes aan de snelheid want hier wordt dus WEL gecontroleerd, gisteravond al een politiecontrole gezien (zondagavond dus!).

‘s Middags even gestopt om Ria te bellen en feliciteren met haar verjaardag. Kort daarop begon het ons te dagen dat de berekende uren voor deze trip niet echt leken te kloppen. Het duurde allemaal een stuk langer dan verwacht hoewel de maximum snelheid eerder iets hoger dan iets lager lag dan verwacht. We hebben deze trip van te voren goed bekeken op onze Canada kaart waar dus ook een stuk VS op staat. De kaart die we nog in NL gekocht hebben, superhandige kaart overigens. Maar vagelijk begonnen we de indruk te krijgen dat de afstanden misschien in mijlen gegeven stonden waar we ze in kilometers verwachtten. En ja, na heel goed zoeken in de kleine lettertjes van de legenda bleek te staan dat de afstanden in Canada in km gegeven waren maar die in de VS in mijlen (een mijl is ongeveer 1,6 km)! Dat viel dus even tegen. Zeker omdat we voor dinsdag een boot in gedachtenhadden die maar twee keer per dag gaat.

Dus weinig gestopt (eerst Erik lunchen, dan wisselen van bestuurder, dan Laura lunchen dat soort werk) en lang doorgereden. Dat was zwaar want het weer was verschrikkelijk, de belijning beroerd, haast onzichtbaar en het was erg donker wanneer de bliksem uitstond (en veel te licht wanneer ze die even aandeden). De beste truck was: Erik reed enconcentreerde zich op de belijning, en ik keek op de TomTom om de volgende bocht aan te kondigen.

Dinsdag ochtend weer vroeg op weg. Helaas mocht het niet baten, op een uur na de tweede boot van de dag gemist. Dus dachten we toch vandaag niet thuis te komen. Echter, toen we uitrekenden hoever het nog was om Lake Huron heen viel dat eigenlijk wel mee. Dus doorgereden. Vandaag was het weer iets beter: het hoosde niet constant maar enkel af en toe.

En thuis! Raar hoor, wel heerlijk. We hadden nog geen afstandbediening voor de garage, lag nog in de la. Dus ik dacht deauto even op de oprit te zetten en dan de afstandsbediening te pakken. dat gaat dus niet, hoe hard ik de handrem ook aantrek, en uiteraard auto niet in z’n vrij zetten, het is te steil, hij rijdt achteruit de oprit weer af! Wordt nog wat in de winter.

Eenmaal binnen de auto nog uitgeruimd, een was in het machien en ons bedje gemaakt. Nog even douchen, hmmm …, wasmachines hebben een aansluiting hier op warm water. Dus toen halverwege ons douchen het wasmachien ook wat wilde werden wij koud, van die dingen waar je even geen rekening mee houdt.

3 Comments

 1. uschi said,

  September 27, 2007 at 10:29

  Dat knoop ik in mijn hoofd: alleen douchen, als de wasmachine UIT staat!

 2. fransp said,

  September 28, 2007 at 14:17

  Dat is toch wel een bijzondere auto, die op een helling niet stil te zetten is!
  Normaal is, dat als je de handrem aan trekt én een lage of de achteruit versnelling inschakelt, de auto met geen tien paarden in beweging te krijgen is.
  De versnellingsbak vindt dat weliswaar niet leuk, maar als de handrem niet krachtig genoeg is, moet je wel.
  Als er namelijk een versnelling ingeschakeld staat, staan de wielen gekoppeld met de motor en moet de motor ronddraaien, als de auto gaat rijden.
  Groetjes!

 3. laura said,

  September 30, 2007 at 8:34

  kom maar proberen!