09.21.07

Proberen uit Vancouver te komen

Posted in Uncategorized at 22:08 by laura

Het weer wisselt hier lekker af, gisteren prachtig dus vandaag weer niets. We hebben de tent nat en erg zanderig ingepakt. Dat is vervelend want we gaan nu weer dagen rijden dus wordt’ie niet meer opgezet en blijft hij nat. Misschien ergens op een parkeerplaats maar even drogen.

We hebben de laatste paar dagen gezellig wat gepraat met een Nederlands stel die hier op vakantie waren. Ze zouden gisteren terugvliegen maar ik vraag me af of dat helemaal goed gegaan is: ‘s morgens wisten ze al dat hun vlucht van 17:30 zes uur vertraging had! Maar goed, we hebben wat ideeen over Canada en Vancouver uitgewisselt, Vancouver viel ze tegen. Ons ook een beetje maar dat kan ook aan het weer gelegen hebben. Nu ze gingen hadden ze wat spullen over die ze graag aan ons kwijt wilden en die wij graag wilden hebben. Dus gisterochtend al een boek en een pak rijst gekregen, toen we gistermiddag terug kwamen bleek er nog een emmer te staan met wat spullen erin, erg grappig. Restte mij natuurlijk vanochtend wel de taak dat allemaal ingepakt te krijgen. En de auto is eigenlijk wel behoorlijk vol, uiteraard hielpen onze vele inkopen van gisteren daar ook niet bij. Ik heb dus extra mijn best gedaan heel netjes en efficient te pakken met als gevolg dat er meer ruimte over is dan anders.

Om 12:00 maar eens op weg, eerst nog naar een winkelcentrum. Ik heb namelijk geen zin meer om te wassen, we hadden al een keer ondergoed voor mij bijgekocht waarmee ik het net wel red, maar er moest nog een BH bij. Dat bleek een heel gedoe, alsof ik 15 jaar terug geworpen ben in de tijd. De eerste winkel had enkel wit en zwart, bovendien nauwelijks iets in mijn maat en het meeste voorgevuld. Nu vind ik dat ik dat laatste niet echt nodig heb en ik wil dat dus niet. De tweede winkel had een iets in mijn maat, bleek toch te klein. En verder van alles voorgevuld. Ik vroeg waar ik dan grotere maten kon krijgen, tja dat was lastig. Eigenlijk kwamen er best vaak mensen met dat probleem! Bij de volgende winkel zag ik werkelijk niets dat niet voorgevuld was. Dus meer uit balorigheid gevraagd of ze misschien heel toevallig ook iets hadden dat niet gevuld was. Na even nadenken: nee, eigenlijk niet, maar wilde ik dan misschien echt niet iets dat maar een heel klein beetje voorgevuld was. Nee, dat wilde ik duidelijk niet. Bij de walmart wel geslaagd, de keuze in kleuren was nog beperkt maar ze hadden tenminste aardig wat grotere maten. Iets met motiefjes zat er niet in, meerdere kleuren betekende dat ik kon kiezen uit nog steeds maar een kleur per BH, de gekochte is knalroze, ben er toch best tevreden mee.

Op naar de universiteit waar Erik om 13:30 een afspraak had met een prof om een exemplaar van zijn proefschrift achter laten en een kop thee te drinken. Ik heb zoetjes in de auto aan de fotos’s gewerkt. Na een klein uur was Erik terug, maar hij bleek nog niet weg te willen. Om 15:30 was een praatje dat ook erg leuk voor mij zou zijn en hij kwam me halen om voorgesteld te worden aan de diverse mensen die hij inmiddels had leren kennen. Dus de parkeermeter flink gespekt en ik ook mee. Eerst gezellig nog wat gekletst met de betreffende prof (Peter Borwein). Toen een halfuurtje gelopen over het universiteitsterrein om de architectuur te bewonderen. Ook uit de betontijd zoals de TUe, maar dat kan blijkbaar ook mooi. Het praatje was inderdaad erg leuk, na afloop onder andere nog wat gekletst met een Nederlandse postdoc (of misschien PhD).

Toen om 16:50 toch daadwerkelijk op weg. De eerste toeristische stop op de terugweg stond gepland voor Osoyoos, een plaatsje in de Okanagan Valley. Het klimaat is er erg warm en vrij droog. Het is de fruitschuur van Canada en ook de wijnen moeten er erg lekker zijn. Maar dat laatste geloof ik niet. En eigenlijk bleek Osoyoos nog best haalbaar, dus daar zitten we nu in een motel. De weg er naar toe was ook erg mooi, ook erg bochtig trouwens. Helaas hebben we een groot deel niet echt meegekregen omdat het natuurlijk donker was. Overigens wat we wel hebben meegeregen: de herfst is echt aan het beginnen, al prachtige gekleurde bomen gezien.

2 Comments

  1. Wmijn said,

    September 22, 2007 at 1:39

    Dus als je geen baan vindt kan je altijd een BH winkel openen voor mensen die ook andere kleuren/motiefjes e.d. willen en voor mensen met grotere maten. Lijkt me een markt voor te zijn. Of zijn de Canadezen te behoudend?

  2. erik said,

    September 22, 2007 at 20:55

    Laura dicteert: Is vast een markt voor. Ik zal bij iedereen die bij ons langs komt een bestelling doorgeven voor de bevoorrading!