09.27.07

SHOPPEN 1!

Posted in Uncategorized at 8:35 by laura

Heerlijk geslapen! Op ons gemakje ontbeten, bij gebrek aan enig meubilair dat gedaan zittend op de trap. We hadden gisteren al een enorme lijst gemaakt met alles dat we wilden doen, kopen, vragen. Dus op weg.

Eerst maar eens naar de vertrouwde Williams, goed voedsel en drinken, en nog belangrijker, goed internet. Daar waren ze daadwerkelijk blij ons te zien en werden we verwelkomd. Het was gezellig even te kletsen en te melden dat we nu echt een poos bleven. (Nu ja, vanuit hun oogpunt natuurlijk maar tot we internet hebben). We zullen iedereen die langskomt hier voor moeten stellen uiteraard. Na een aantal administratieve dingen afgehandeld te hebben die wat haast hadden echt op weg! De eerste stop was Wade, onze verzekeringssuperheld om het adres om te zetten en te zorgen dat onze spullen in het huis nu verzekerd zijn.

Daarna terug naar huis, we waren vergeten het gasfornuis op te meten.

Weer op weg: een tweedehandsshop voor een stoel of twee om in ieder geval te kunnen zitten en op zoek naar klein huishoudelijk materiaal. We zijn nu rijker: een ventilator, een wekker, een waterkoker, tien klerenhangers en nog iets dat ik nu niet meer weet.

Even gevraagd waar we tweedehands witgoed konden krijgen, ze had wel een goed adres. Daar hadden ze niet wat we wilden (een gasfornuis, dus niet elektrisch), maar zoals dat gaat hadden zij weer een volgend adres.Daar hadden ze daadwerkelijk 3 gasfornuizen waarvan een tweedehands. De tweedehands ziet er prachtig uit, precies de goede maat (namelijk idioot groot) en maar 300 dollar. Dus nu zijn we zelfs een gasfornuis rijker! Dit ging een stuk soepeler dan verwacht want gasfornuizen zijn hier niet dik gezaaid.

Daarna naar de supermarkt, voor heel veel geld nog veel meer spullen gekocht. Zeg maar systematisch alle gangen doorgelopen. Beetje teveel avondeten gekocht al was het enkel vanwege de luxe dat je wat je overhebt gewoon in de koelkast doet en de dag erop gebruikt! (We hebben nu dus nog wat groente die over was en een stuk kip in de koelkast en de overgebleven klaargemaakte curry in de vriezer).

Nog even langs een blokkerachtige winkel voor twee klapstoelen, twee douchegordijnen, twee kussenslopen en een antislipmatje. We hebben besloten dat we nu te groot zijn vooridiote kleuren en designs dus we hebben een heel chic gestreept douchegordijn voor de gastenbadkamer. Een blauwe met vissen die we net vonden kunnen voor onze eigen. Maar we konden het toch niet laten een soort langharige, grasachtige antislipmat te kopen voor het gastenbad (in het andere bad zitten goede antislipstrepen). Ik heb wel nog een veto uitgesproken voor een groene, het is een witte.

Inmiddels was het laat, waren we hongerig en moe. Dus tijd om naar huis te gaan. Alles uitgeladen, gekookt (Erik) en ingeruimd/opgehangen (ik). ‘s Avonds nog aan de foto’s gewerkt. Morgen meer shoppen.

5 Comments

 1. Wmijn said,

  September 27, 2007 at 9:29

  Hoezo te groot voor idiote kleuren?! Krijg je dat als je getrouwd bent? 😉

  Veel plezier met de volgende shoprondes, lijkt me leuk om zo rond te kunnen snuffelen en geld uit te kunnen geven. Niet dat ik dat niet zou kunnen, maar het huis staat al zo vol 😀 Ik ben benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien na jullie shop- en inrichtacties.

 2. uschi said,

  September 27, 2007 at 10:28

  Gefeliciteerd met de vangst van het super-gasfornuis, waar jullie dus al op gekookt hebben? Ik zag jullie al met de benzinebrander in de keuken enwas blij over de verzekering!
  Ben benieuwd naar de grasmat in bad!

 3. laura said,

  September 27, 2007 at 12:38

  Nee, we hebben gekookt op het elektrische fornuis dat er nog stond. Morgen komt ons gasfornuis! We wilden een gasfornuis omdat elektrisch zo vervelend kookt.

  Willemijn: wacht maar tot jij ook getrouwd bent! 😉

 4. Wmijn said,

  September 28, 2007 at 3:07

  Weet jij meteen waarom die kans heel klein is 😉 😀

  Elektrisch koken is inderdaad een kunst. Ook niet echt voor mij weg gelegd…

 5. Ria said,

  September 28, 2007 at 4:56

  Dag Lieffies,
  Fijn dat jullie nu nog een paar dagen samen hebben om te shoppen dat is wel zo gezellig.
  De degelijkheid slaat al toe, maar het is waar bij een huis op stand, en een getrouwde staat horen gepaste kleuren. Ook erg handig die ventilator voor de komende winter! Ik ben wel een beetje jaloers op Uschi die als eerste op die grasmat mag staan.
  Dikke kus Ria