09.30.07

Shoppen 2, 3 en ultiem

Posted in Uncategorized at 9:12 by laura

Zo, hier ben ik weer eens.

We hebben afgelopen dagen namelijk geshopt.

Op donderdag eerst wee naar de Williams voor meer administratieve zaken. Gelukkig iets vroeger weg dan de dag ervoor. Op het program stonden veel tweedehands winkels en faillisements-opkoop-winkels.

Veel tweedehands gezien maar dat leverde vrij weinig op. Maar wel wat leuke dingen, een paar schalen (hadden we niet echt nodig, hadden we eigenlijk ook al best veel van, maar goed, wat anderen hebben met schoenen of tassen hebben wij met schalen, Ria ook trouwens), 6 supermooie rode wijnglazen. Maar het beste was dat iemand ons op ‘liquidation stores’ wees. Echter, de enige grote zat er niet meer maar er zat wel een grote in Cambridge, dat komt vrijdag. Wel zagen we onderweg naar onze laatste tweedehands stop voor de dag een kleintje. En dat hielp al erg! We hebben er gekocht: een stofzuiger, een staande lamp (die we nu van kamer naar kamer verhuizen als we even ergens anders willen zitten en wanneer we naar bed gaan), een broodbakmachine en getwijfeld over een keukenmachien maar niet gedaan. We moeten nog terug voor een TV en een opblaasbed dat nog niet geprijsd was.

Dus een voldaan gevoel over de dag!

En ‘s avonds op ons nieuwe gasfornuis gekookt!

Vrijdag meer tweedehands en een winkel die zelf faillisementsuitverkoop hield, daar een prachtige tafel gekocht voor buiten, vier kleine bijzettafeltjes en nog twee wat grotere. En toen thuis gaan wachten tot het bezorgd werd (werd een paar uur later dan gepland voor hun, dus ook voor ons) dus die dag weinig meer gedaan, helaas nog niet naar Cambridge geweest. Het enige dat aan meubels vanuit NL echt overkomt is een tafel. Dus we bezitten nu 8 tafels maar nog steeds geen bank, bed etc.

Dus, zaterdag eerst naar Cambridge! Op weg kwamen we nog een grote beddenwinkel tegen, daar moesten we natuurlijk even in. Ze verkopen hier nergens bedden van langer dan 2 meter, beetje jammer voor Erik. We zouden dat dan speciaal moeten laten maken. Toen echt naar Cambridge, dat was echt een enorme winkel! Waar ze echt vanalles verkochten, vooral veel handige dingen gekocht die niet echt bedoeld zijn om het huis aan te kleden zoals slotspray, een goede gum. Uiteraard ook dingen voor het huis, een hele toffe spiegelset en een leuke kaarsjeshouder voor aan de muur. Helaas geen elektrische dingen hier, we moeten nog een TV, een stereo (niet urgent, nu voldoet de laptop, we hebben er wel boxjes gekocht) en een keukenmachien (WEL urgent uiteraard).

Toen ultiem: naar de dichtbijzijnde ikea waar we om 13:20 aankwamen. Dus eerst lunch daar, later daar ook nog wat gedronken en weer later daar ook gegeten en daarna weer wat gedronken.

Na een uur of twee waren we op ongeveer een derde van de winkel en hadden we even tijd nodig om te bedenken hoever we waren. Dat schiep duidelijkheid (en het geeft weer nieuwe energie) en we konden weer verder. Maar om een uur of zes was Erik erg gaar, ik redelijk gaar en waren we nog lang niet klaar (hmm, dat rijmt vreselijk). De keus was, eten en hopen dat we genoeg opgeknapt waren om verder te gaan, of naar huis en morgen fris weer terug. We kozen toch maar voor de eerste optie. Ook omdat als we niet klaar waren we desnoods via internet konden bestellen als we eruit waren. Wat op dat moment met name nog moest, was bedenken hoe we de kasten wilden, en dat gaat heel gemakkelijk via internet, dan kun je rustig virtueel een kast in elkaar zetten en dan bestellen wat je nodig hebt.

Maar met frisse moed/tegenzin (weet ik niet goed) weer op weg. Uiteindelijk om 19:45 echt nog wat drinken nodig maar toen waren we ook bijna klaar. Dus alles echt opgeschreven en gaan verzamelen. Uiteindelijk liepen we ruim een kwartier na sluitingstijd (21:00) naar buiten, met heel veel spullen en de wetenschap dat er dinsdag nog veel meer aankomt.

Wat we nu hebben:

 • Een 4×4 expedit voor in de eetkamer voor een paar boeken en voornamelijk ook spelletjes (komt misschien nog in de woonkamer ipv eetkamer)
 • een Effektiv voor in de eetkamer met servies met glazen deurtjes met een motief.
 • Een Galant hoekbureau met lange tafel voor op de werkkamer.
 • Twee kleine Effektiv kastjes voor boven de bureaus, daar komen kleine lichtjes onder, zit je niet in je eigen licht te werken.
 • Drie Billy kasten voor boeken etc. in de werkkamer.
 • Een bed, Malm dacht ik.
 • Een headboard van Mandal geloof ik, echt superstoer!
 • 8 Eetkamerstoelen, Harry, een stoel met witte hoezen. De hoezen willen we misschien textielverven, egaal groen ofzo.
 • Een Lack kast op pootjes vooronder de TV.
 • Twee groene lampjes
 • Een matras Sultan Hedfors
 • vast nog meer

We moeten nog heben een bank en een linnenkast. Linnenkast hebben we wel een idee maar die is best duur en om 20:00 waren we echt te gaar om over dat soort bedragen te kunnen beslissen. De banken waren of mooi, of ze zaten lekker of geen van beiden, maar allebei lukte niet. Daarvoor moeten we dus nog ergens anders heen.

Bij deze willen we graag nog iedereen bedanken voor de bijdrages die dit mogelijk maakten! We zijn heel erg blij met alle spullen. En (ik zal het nog maar eens tikken) we hopen dat jullie het komen bekijken.

Zodra alles in elkaar zit zullen we foto’s maken en dan hebben jullie een beetje meer idee.

8 Comments

 1. Ria said,

  September 30, 2007 at 11:55

  Hallo Lieverds,
  Al bijna een ingericht huis begrijp ik uit deze shopacties. Ik denk dat het nu de bedoeling is dat ik met de Ikea gids ga kijken wat jullie gekocht hebben, ik weet namelijk helemaal niet wat een expedit is.Gelukkig ook een bed gekocht hopelijk wel een waar Eik in past, Zweden zijn immers ook lang.
  De verbinding verbrak vanmiddag een beetje abrupt maar dat kwam omdat onze kaart op was die we hadden moeten komen om op het internet te kunnen. Oma vond het geweldig om jullie weer te zien en te spreken.
  Dike kus Ria

 2. laura said,

  September 30, 2007 at 12:05

  Erik past er maar net in. Ze verkopen hier daadwerkelijk nergens bedden langer dan 2 meter. Ook niet bij de ikea!

 3. Wmijn said,

  September 30, 2007 at 12:21

  Ikea past zijn assortiment aan op het land waar het in gevestigd is. Ik kan me nog herinneren (van mijn vak ‘consumentengedrag’) dat ze in eerste instantie in Amerika vooral vazen verkochten waarvan dan later bleek dat ze als glazen gebruikt werden. Daarna hebben ze het formaat aangepast 😉 Wel balen dat ze geen bedden langer dan 2 meter verkopen. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat er in Canada geen mensen wonen die langer dan 1,80 meter zijn (je hebt blijkbaar 20 cm boven je lengte nodig).

  Jullie zijn trouwens niet de enige met een schalen-tik. Ik heb dat ook! En ik mag dan ook heel vaak niet meer van mezelf omdat ik bijna alle maten en soorten al heb. Maar soms bedenk ik nog een goede reden voor een mooie schaal 😀

  Erik, heb jij morgen je eerste werkdag. Ja, toch? Mocht je dit nog lezen dan heel veel plezier en succes gewensd!

 4. uschi said,

  September 30, 2007 at 13:26

  wat een IKEA-marathon! We zijn ontzettend benieuwd. De multifunctionele lamp was een goed idee!

  Ja Erik, hele goede start morgen, toch goed, dat het niet vanuit de tent hoeft,he? Slaap goed en kom leuke collegas tegen morgen!

 5. fransp said,

  September 30, 2007 at 15:06

  Ja, zo’n verplaatsbare lamp: light where you go!
  In een nog niet zo lang geleden verleden was er eens een collega van mij die naar Boekarest op zakenreis ging en bij het hotel aangekomen, kreeg hij twee dingen van de receptie: de kamersleutel en een lamp (peertje). Die lamp kon hij indraaien in de ruimte waar hij was: als hij naar het toilet ging, ging de lamp mee.

 6. sjoerd said,

  October 1, 2007 at 0:00

  lijkt me een leuke bezigheud om op die manier je huis in te richten.

  erik heel veel suces en plezier op je erste werkdag. (ook op de niet eerste werkdagen natuurlijk)

 7. Hanneke said,

  October 1, 2007 at 8:29

  Wat grappig dat de ikea toch overal dezelfde dingen heeft! 🙂 Ik vind de expedit erg leuk, wij hebben een 2×4.
  Toen ik op stage was, ben ik ook wat dingen gaan kopen in de Ikea, zit je aan de andere kant van de wereld, maar bij de Ikea voel je je helemal thuis 🙂

 8. laura said,

  October 2, 2007 at 7:02

  Ja, geweldige winkel. Zometeen komt alles aan!
  Heb er wel heel veel zin in want dan wordt het wat meer een thuis. Nu hebben we overal stapels spullen op de grond en het blijft overal rommelig.