09.20.07

Shoppen in Vancouver

Posted in Uncategorized at 10:44 by erik

Vanmorgen zijn we opgestaan en hebben we eerst maar eens uitgebreid het contact met het thuisfront onderhouden en wat aan de blog gewerkt. Toen we daarmee klaar waren was het al een uur of een en hoog tijd om de stad in te gaan.

We wilden vandaag wat gaan shoppen. Ik wilde een paar ‘normale’ schoenen hebben (mijn sandalen zijn tegenwoordig eigenlijk te koud, mijn bergschoenen stinken nogal sinds ik een rivier heb doorgewaad, en mijn chique Italiaanse trouwschoenen wil ik ook niet elke dag aan hebben; bovendien staan die in Waterloo), Laura een nieuwe BH en we wilden ook een nieuwe haarborstel kopen want onze oude is kwijt. Dus vol goede moed naar het stadscentrum gegaan met de SkyTrain.

Maar we moesten eerst bij het SkyTrain-station zien te komen. De bus was net geweest, dus we besloten maar te gaan lopen. Volgens de campingmevrouw zou het ongeveer een kwartiertje lopen zijn, maar we weten intussen dat Canadezen niet zo goed looptijden kunnen inschatten. We bleken echter verrassend snel bij het station te zijn.

We namen de SkyTrain naar een station in het centrum dat redelijk dicht bij Granville Island was. Dat is een schiereiland (!) waarop de Granville Island Public Market zijn en daar wilden we wel heen. We besloten niet met de brug maar met het fietsers- en voetgangersbootje te gaan.

Bij dit marktje besloten we een fruitsalade te eten. Er hing een grappig bordje bij de tafeltjes; ik vrees dat het hieronder niet te lezen is, dus je moet maar even in de gallery kijken.

Verder was het er geweldig leuk. In het echte marktdeel waren met name voedselkraampjes, maar daarnaast was een gebouw met allerlei leuke winkeltjes. Bijvoorbeeld een winkel met alleen maar bril-toebehoren (ik heb er een brilletouwtje gekocht), een keukenspullenwinkeltje en nog veel meer. Het was eigenlijk al etenstijd voor we het doorhadden.

Dat eten hebben we gedaan bij een restaurantje met vegetarische Indiase keuken. Daarna met bus en SkyTrain naar het station bij de camping waar we eerder steeds ingestapt waren. Althans dat dacht ik.

Toen we buiten waren en rondkeken hoe de straten liepen drong het tot me door dat we nu weliswaar bij het station waren waar de bus van de camping heenging, maar dat dat niet het station was waar we ‘s morgens heengewandeld waren. Even een misverstand, want Laura had dat wel door. Toen hebben we maar de bus gepakt.

Bij de tent kwamen we aan met heel veel gekochte spulletjes, maar geen schoenen, geen BH en ook geen borstel. We vonden wel de oude borstel terug toen we even de auto wat meer op orde brachten.

Daarna zijn we gaan zwemmen. Dat had ook nog wat voeten in de aarde (in het water?), want ik had mijn zwembroek gisteravond bij het zwembad laten liggen, en het duurde even voordat we daar achter waren. Uiteindelijk hebben we ongeveer anderhalf uur gezwommen en gebubbelbaad, waar we erg trots op waren. Toen snel naar bed.

2 Comments

 1. Ria said,

  September 21, 2007 at 14:06

  Gelukkig doen jullie ook nog dingen die wij ook doen, zoals shoppen en zwervers tegenkomen op straat. Gezellig bordje zouden ze hier ook moeten doen bevorderd intergratie.
  Kus Ria

 2. laura said,

  September 21, 2007 at 22:07

  Nee Erik, de borstel lag in de tent, achter het zwarte koffertje!