09.11.07

Voornamelijk niet opschieten

Posted in Uncategorized at 23:47 by laura

Vandaag gaan we richting Vancouver, of beter gezegd, Vancouver Island. Dus vanochtend op ons gemakje opgebroken en rond 9:30 op weg.

Helaas stokt onze reis al snel, nog voor we goed en wel Whistler uit zijn is de snelweg afgesloten, een vrachtwagen met bomen heeft vanmorgen zijn lading uitgestort over een motorrijder naar het schijnt. Net voor de afsluiting gaan we rechtsaf een bedrijventerrein op. Omdat de banden er toch weer wat minder uit gaan zien wilden we daar even naar laten kijken, dat wordt niets, later is dit wel gelukt bij de Canadian Tyre, kostte ook weer een uur. Maar er blijkt ook een electronicashopje te zijn waar we nog wat willen. De man heeft even nodig en wij vermaken ons ondertussen op het terras. Erik post nog even wat tekst die we al eerder hadden geschreven op de computer daar maar helaaas kunnen er geen foto’s bij omdat we niet onze eigen laptop aan het net hebben hangen. Inmiddels staan dus wel de foto’s van de dagen ervoor online.

Maar goed, na ruim een uur blijkt de snelweg weer open en kunnen we verder. Maar ja, in 2010 zijn de winterspelen in Vancouver en in whistler zullen dan aardig wat onderdelen afgewerkt worden. en dat heeft voor ons nu al behoorlijk gevolgen. De weg moet dan namelijk klaar zijn om erg veel mensen te vervoeren en dat is’ie nu duidelijk niet. Dus het gaat allemaal erg langzaam. Maar het uitzicht is prachtig. De foto’s zijn allemaal vanuit een rijdende auto genomen dus met veel reflecties, we hebben de beste uitgezocht.

Uiteindelijk zijn we pas om 16:oo bij een bootterminal, daar is het veer naar Vancouver Island net vertrokken, de volgende gaat over drie uur. Daar hebben we geen zin in en bovendien is het waarschijnlijk handiger om naar de andere kant van Vancouver te rijden en daar de boot te nemen. En dat blijkt ook. Maar daar aangekomen om 17:30 ofzo is de boot vol en kunnen we pas om 19:00 mee. Al met al nog steeds sneller omdat we dan op het eiland veel dichter bij Victoria zijn (waar we dus heen willen).

Uiteindelijk natuurlijk nog laat want we moesten de tent in het donker opzetten. Wel heerlijk gemakkelijk, auto naast de tent, je kunt in de tent gewoon eten hebben en we staan in het donker nog steeds in een shirtje zonder te blauwbekken.

Comments are closed.