09.07.07

Wie mooi wil zien moet pijn lijden

Posted in Uncategorized at 22:23 by laura

Vanochtend op normale tijd opgestaan (8:00) en de (al gepakte) tassen in de auto geladen. Dat viel niet mee, want volgepakte looprugzakken passen niet in mijn autoinpaksysteem en er moest er dus een bij mij op schoot. Nog even langs het VVV voor een echte kaart van het gebied en toen snel op weg naar het beginpunt. Dat was eigenlijk best een end rijden, zeker met die tas op schoot. Een appel prikte in mijn been, duwde ik die weg dan nam een volgende snel de leeggekomen plek in.

Uiteindelijk startten we natuurlijk pas om 11:00, maar ach, we komen er wel. Op het programma stond de korte weg naar de hut, 17 km wandelen en 700 hoogtemeters. Het pad was erg mooi en goed, eerst daalden we een eind naar de rivier toe. Toen een paar prachtige oversteken over de rivier, de foto’s spreken voor zich. Het weer was goed en we wandelden fijn. Het pad werd per kilometer slechter en modderiger. Gelukkig mochten vanaf halverwege paarden niet meer op het pad dat wij gekozen hadden, dat scheelde wel in de modderigheid.

Wat wel jammer was, was dat alles nat was van de regen van de nacht, en een goede lunchplek dus niet gemakkelijk te vinden was.

We hebben eerder dit soort wandelingen gemaakt en die gingen ons goed af (Fundy, Mount Carleton etc.) maar we kregen het nu toch zwaar. Verschil was dat Erik natuurlijk alle slaapspullen en eetspullen op zijn rug had. En mijn tasje leek veel kleiner maar daar zat het water in, 4.5 liter. En dan werkt de opbouw van de wandeling ook niet echt mee: eerst veel dalen, dan dalen en stijgen en dan pas de stukken echt steil stijgen. Bovendien moet je elke paar minuten hard roepen, klappen en meer van dat soort, om de eventuele beer te laten weten dat je komt. En na een uur of wat, op de wat steilere stukken, wordt zelfs dat erg vermoeiend. Al met al waren we kapot toen we rond 17:15 bij de hut waren en een beetje nat omdat het op het laatst nog was begonnen met regenen. Daar bleken we de eerste, dus schoenen uit en languit op de banken. Na een half uurtje waren we net bezig onszelf bij elkaar te rapen toen drie vrouwen binnenkwamen, zij hadden er de nacht eerder ook al geslapen. Dat hielp want zij wisten dingen te vinden en dat hielp ons ook weer op de been. Dus maar eens aan het werk, de gaslampen aangestoken, een haardvuurtje erbij, spullen naar boven naar de slaapplaatsen gesjouwd, bedden in elkaar gezet en natuurlijk lekker gekletst.

En toen ons maaltje gekookt: een noedelsoep (ander merk dan de vorige, volgens Erik niet veel beter volgens mij bijzonder eetbaar) en ravioli uit blik, standaard makkelijk en snel klaar voer.

Inmiddels hoosde het buiten, maar we zagen ineens nog meer mensen aankomen, twee meisjes, druipend van de regen kwamen binnenvallen. Min of meer zoals ook wij een uur eerder. Maar nu in een gezellig huis, ze wilden dan ook graag thee en bij het haardvuur zitten. Zij zouden twee nachten gaan blijven, hadden echter maar voor 1.5 avond eten bij. De pasta die die avond gepland stond was incompleet: geen tomatensaus en geen pasta, eigenlijk was het enige dat er wel was: sla en toebehoren. We hebben ze nog onze komkommer gedoneerd.

Groot was onze verbazing toen om 20:30 weer een groep van twee (drijfnat) binnenkwam, twee mannen. Ze hadden om 14:00 besloten dat het wel leuk was deze kant op te gaan en waren om 16:00!! vertrokken. Ze hadden dan ook duidelijk een goede uitrusting (om een of andere reden zijn wij altijd weer degene met de meest shabby uitrusting).

Een leuke avond gehad. Om 22:00 maar eens naar bed getogen. In Waterloo hebben we een enorme fleecedeken gekocht en laten vernaaien tot binnenslaapzak, die zouden we nu voor het eerst gebruiken. Conclusie: ja hij is warm, erg erg warm. Dus halverwege de nacht een goed deel van onze slaapuitrusting aan de kant gegooid!

Hier wat foto’s, of natuurlijk de hele set zien op onze fotosite!

2 Comments

 1. Ria said,

  September 8, 2007 at 5:19

  Hallo Lieverds,
  Waarom al dat water meesjouwen, zijn die prachtige bergmeertjes die jullie tegenkomen niet geschikt om uit te drinken? Hoezo shabby uitrusting wat kun je meer hebben dan goede schoenen en rugzakken, superdeluxe met zonnencellen. Die mannen konden mi gewoon er hard lopen.Mooi maar vreemde paddestoelen, die bruine.
  Kus Ria

 2. laura said,

  September 8, 2007 at 8:51

  Nee, water moest mee, uit die prachtige meertjes moest je nog steeds eerst het water filteren en dan 5 minuten koken.

  Ja, die rugzak is heel mooi. Maar iedereen had mooie stokken, en dingen om je broek een beetje schoon te houden en een looprugzak van minder dan 25 jaar oud.

  Net bloemen he, die bruine paddestoelen, we hebben ze veel gezien.

  Laura