09.18.07

Zwerven door Vancouver (nu met foto’s)

Posted in Uncategorized at 22:56 by laura

Vannacht veel regen en veel lawaai. We slapen dus naast een drukke weg. En haaks daarop een spoorlijn, ik weet niet wat ze daarover vervoeren maar het is knap zwaar en de locomotieven maken een herrie alsof een jumbojet opstijgt. Een keer lagen we serieus te trillen op onze matjes. Maar eigenlijk best goed geslapen.

Het heeft vannacht vrij veel geregend en ook nu is het druilerig en miezert het. Dus we besluiten eerst naar een museum te gaan. Het gaat over verhalen en die verhalen worden min of meer uitgebeeld.

We gaan vandaag per openbaar vervoer om parkeerproblemen te vermijden. Dus eerst een kwartiertje met de bus, daarna met de skytrain, een soort metro maar dan op palen, veel leuker, kun je wat zien.
Aangekomen bij het museum blijkt dat helaas niet meer te bestaan. Jammer want we hadden er zin in, bovendien is het nog steeds slecht weer en alle andere dingen van ons lijstje zijn buitendingen.

Even wat gedronken en dat kostte precies genoeg tijd om het wat op te laten klaren. We besloten eerst maar eens naar een Chinese tuin te gaan. Op weg daar naar toe hebben we veel zwervers gezien, heel veel zwervers gezien. Ik heb er nog nooit zoveel gezien op zo’n kleine ruimte. Naar mijn schatting was ruim meer dan de helft van de voetgangers zwerver en daarvan de overgrote meerderheid verslaafd. Dat was erg onaangenaam. Later hoorden we dat een van panden daar vroeger een hotel was waar je alle drugs die je wenste krijgen kon. Het was nu een jaar of drie gesloten maar de zwervers waren duidelijk gebleven.

De tuin was juist weer een weelde van elegantie en rust. We waren bovendien net op tijd voor een rondleiding, en daar houden we erg van (wisten jullie al he?). De gids was geen aziaat wat ons verbaasde. Maar hij vertelde heel boeiend over waarom dingen juist zo aangelegd waren. Voornamelijk ging alles over evenwicht: het voorste deel van de tuin was het vrouwelijke deel, dus het mozaiek van de paden was bloemig. Achteraan, in het mannelijke deel was het mozaiek meetkundig, dus met strakke lijnen. Maar in elke vrouw schuilt een mannelijk element en vice versa. Dus in de vrouwelijke tuin was een hoekje met mannelijk mozaiek, etc. etc.

En nog heel veel meer foto’s hiervan.

Daarna wat rondgelopen door de oude stad, het beeld van de stadsstichter opgezocht, Canada Place: een cruiseterminal bezocht. Geprobeerd naar de film te gaan maar er draaide de eerste drie uur niets en dat soort.

En toen boodschapjes en naar de tent. Gekookt (mie en roerbakgroente), gegeten (dat wat we gekookt hebben, smaakte goed), gezwommen (moet er nog een ijsje van gisteren afzwemmen, zijn nu op de helft denk ik, gisteren al een kwart eraf gezwommen). Nu aan het computeren, ik dan, Erik doet alsof hij wakker is maar dat is hij eigenlijk niet.

4 Comments

 1. Ria said,

  September 19, 2007 at 14:37

  Ik ben het steeds meer met Elger eens. Waarop loopt die klok dan??
  Kus Ria

 2. Hanneke said,

  September 20, 2007 at 3:29

  Leuke schildpad!
  En de rest van de stad is ook niet slecht zo te zien 🙂

  Groetjes Hanneke

 3. erik said,

  September 20, 2007 at 9:58

  De klok loopt gewoon op elektriciteit, volgens de Planet.

 4. uschi said,

  September 22, 2007 at 9:35

  De japanse tuin maakte jullie behoorlijk transcendent, vooral jou, Laura, op foto 18.
  De meeste punten geef ik tot nu toe aan de meeuwen, nr. 37, die wint elke wedstrijd