10.24.07

Deuren happen naar tapijt

Posted in Uncategorized at 7:01 by laura

Zoals al eerder gemeld was onze nieuwste aankoop op het gebied van meubels een klerenkast. Deze is vorige week dinsdag geleverd en we zijn tot en met afgelopen weekend bezig geweest met in elkaar zetten. Ten tijde van de vorige post (zie foto’s) stond een helft van de kast zelf. Twee avonden later hebben we de andere helft gebouwd, tot daar prima te doen.

Toen hadden we een boormachien nodig, maar geen nood, de buurman heeft alles en beklaagt zich (eerlijk waar) dat we lang niet zo vaak komen zeuren om dingen/advies als dat we zouden moeten. Dus met het boormachien en wat andere hulpmiddelen gezorgd dat de twee kasthelften aan elkaar kwamen. Dat was zaterdag ochtend. Daarna het grootste deel van de zaterdag besteed aan het in elkaar zetten van de lades. Je denkt dat dat wel meevalt? Nu ja, het kostte ons toch echt een halve zaterdag.

‘s Avonds vrij genomen en een spelletje gedownload, Battle for Wesnoth, een turn based strategy game.

En toen … de deuren. Dit is daadwerkelijk ikea voor gevorderden, achteraf gezien eigenlijk de hele kast. Ik denk dat wij nu wel als ikea-meubels-in-elkaar-zet-experts betiteld kunnen worden.

De deuren moet je plat op de grond in elkaar zetten en er moeten drie glazen ruitjes in. Dus dat gaat als volgt: eerst een lange kant en een korte kant, dan een glasplaat, dan een tussenstukje, dan een glasplaat, weer een tussenstukje, weer een glasplaat, dan de andere korte kant. Dan de langekant er weer af (dit is onze eigen inbreng, het stond niet in het recept) omdat je een paar van de rubber kussentjes, die het glas beschermen, niet op de goede plek hebt gezet. En das lastig want dan moet je de kussentjes slopen en heb je er twee te weinig, ikea staat nu eenmaal niet bekend om het meegeven van reservespullen. In het recept stond dat er 48 van die dingen nodig zijn en zoveel zijn er dan ook. Enkel spijkers, daar zijn meestal twee reserve van of zo.

Dan lange kant weer terug zetten en andere lange kant er aan. En volgens het recept heb je dan ineens twee deuren in elkaar gezet.

En het lastigste is dan de deuren erin te hangen. Maar inmiddels waren we gelukkig het vloek- en tierstadium voorbij zodat dat redelijk rustig en met beleid ging.

En toen hingen ze, ze zijn erg mooi en schuiven supersoepel heen en weer. Het enige dat mis is, is dat ze ons tapijt op hebben proberen te eten. Bij het schuiven van de glasplaten in het frame kwam er steeds een stukje tapijt tussen te zitten blijkbaar. Dus nu zitten er overal wolkjes tapijt tussen glasplaat en frame uitgepiept.

Al met al toch wel erg tevreden over de kast en uiteraard over onze prestatie.

ps, op aanvraag ook wat foto’s toegevoegd van de buitenkant van het huis.

pps voor 2 punten: hoeveel ingangen heeft het huis (F&U uitgesloten van deelname al hoor ik hun antwoord graag per mail aangezien ik betwijfel of ze het weten)

ppps we zullen vanavond een pagina toevoegen over de puntenstand en de te verdienen prijzen.

7 Comments

 1. Hanneke said,

  October 24, 2007 at 7:21

  Ja ikea… ik heb ook zo’n ervaring met een heel simpel klein ladenkastje met 9 laatjes. Die je dan alle 9 een voor een met 8 spijkertjes in van dat nephout inelkaar moet zetten. heeft veel te veel tijd gekost voor het resultaat …

 2. uschi said,

  October 24, 2007 at 14:01

  Ik bewonder jullie enorm om de Ikea-vaardigheid en de geduld, om er dagen mee door te gaan! Ziet er ook prachtig uit en wat een ruimte!

  Jullie eigen maple-tree heeft intussen nog meer orangekleur gekregen, misschien wordt die ook nog rood?

  Nee, we verraden niet, dat er …. deuren zijn.

 3. laura said,

  October 24, 2007 at 16:31

  Erik ging al twee keer de mist in, zelfs toen hij fysiek ging tellen!

 4. sjoerd said,

  October 25, 2007 at 0:17

  mooie kast en een paar bierviltjes zou het happen moeten kunnen oplossen. Ook kun je maar beter blij zijn met je lastig in elkaarzet ikea kasten, ooit geprobeerd een niet ikea kast in elkaar te zetten??? dat is namelijk nog veel minder leuk aangezien zon kast uberhaubt niet vastsoenlijk in elkaar te zetten is.

 5. fransp said,

  October 25, 2007 at 6:28

  Tja, bierviltjes gaat misschien รณรณk, al denk ik wel dat het BIERVILTEN zouden moeten worden. Ik zou van de buren een heggeschaar geleend hebben en de lusjes van het tapijt in de buurt van de kast weggeknipt hebben.
  Verder heb ik ook de ervaring van Sjoerd: Ikea dingen kreeg ik tot dusver in elkaar, zij het met enig gevloek, maar niet-ikea dingen niet. (Te weinig onderdeeltjes a, te veel onderdeeltjes b, en gaten van het ene deel corresponderen net-niet met de gaatjes van het andere deel).
  Maar het resultaat is een fantastische kast; ik ben al vergeten dat jullie eigenlijk eerder een andere kast wilden…
  Groetjes!

 6. Hanneke said,

  October 25, 2007 at 7:23

  ik ga trouwens voor 6 deuren.
  Of vallen er nog andere dingen onder ingangen? ๐Ÿ™‚

  en anders kom ik wel een keer zelf tellen ๐Ÿ™‚

 7. Ria said,

  October 26, 2007 at 3:39

  Ik heb geen Ikea kast in elkaar zet ervaring, maar ik vind hem prachtig, nu hopen dat die kist met winterspullen en linnengoed niet te lang op zich laat wachten dan kan hij vol.
  Ik ben het met Hanneke eens, 6 deuren! Die 2 aan, ik denk de zijkant van het huis zijn wel boeiend, waar gaat dat heen?
  Kus Ria