10.10.07

Ons eerste bezoek

Posted in Uncategorized at 20:02 by laura

Zo, we hebben nu dus bezoek in het huis! Het huis is duidelijk goedgekeurd. ‘s Avonds gezellig nog wat gegeten en natuurlijk vroeg naar bed, zo’n jetlag hakt er wel in. Ik merk nu dat ik het prettig vind dat er meer mensen in het huis zijn: je hoort boven wat gerommel en ‘s nachts in de badkamer ook. Het huis lijkt meer te leven zo, meer zoals ik dat gewend ben.

Zaterdag op sjouw geweest voor nog wat spullen. Ik had hele leuke lampjes gezien bij de Canadian Tire maar Erik vond ze niet leuk. Wel een hele belevenis om door zo’n winkel te gaan met zijn vieren, bij voorbeeld bekijken welke de leuktste elektrische open haard is.

Daarna namen de buren ons mee naar de farmer’s market in St Jacobs, het Mennonietendorp. Dat was heel erg gezellig maar wel erg nat, de groenten die we kochten waren gelijk gewassen! Leuk gekletst en ze uitgenodigd voor het eten op zondag.

Verder een fiets gekocht voor Erik, boodschappen gedaan (Frans is net als wij ook erg te spreken over de bulkafdeling van de Zehr’s) een teleurstellend bezoek gebracht aan een keukenwinkel (te weinig keukenmachines) en bij de Williams geweest om mail te beantwoorden. Uiteindelijk te laat thuis maar wel veel plezier gehad.

Zondag eerst naar een National Historic Site, het woonhuis van de eerste premier van Canada. Het was een zeer geletterde man, geen vrouw of kinderen, een behoorlijk saaie man. Maar hij hield een minutieus dagboek bij dat na zijn dood gevonden is en inmiddels op internet gepubliceerd is. En daaruit bleek hij veel breder geinteresseerd te zijn (bv in spirutialiteit) dan altijd gedacht. Dus ineens vond iedereen het een hele boeiende man. Het huis was prachtig en omdat we de eerste waren was er alle tijd voor een uitgebreide prive rondleiding. Erik mocht zelfs nog even op de piano spelen van meer dan een eeuw oud!

‘s Middags wat gewandeld in de buurt. ‘s Avonds gezellig gegeten met de buren. We hadden ze gevraagd eigen borden en bestek mee te nemen omdat wij enkel nog ons campingspul hebben. Dat hadden ze ruim opgevat, we kregen hun hele oude servies en bestekset die al jaren werkeloos in de kelder stond. Heel erg handig en bovendien een best acceptabel design. Het was een hele leuke avond.

Inmiddels is in Kitchener het Oktoberfest begonnen, het grootste Oktoberfest buiten Duitsland. Maandag zou daarvan een parade zijn. Dus op tijd op pad want dat wilden we natuurlijk zien. Het was een afwisseling van reclame, preppergroepen en belanrijke mensen zoals Miss Oktoberfest en de zwemkampioenen van het afgelopen seizoen enzo. Maar goed, de foto’s spreken voor zich hierbij.

Maandagmiddag naar Elora Gorge gegaan om te genieten van wat buitenlucht en hopelijk wat mooie herfstkleuren. Onderweg ontzettend veel Mennonieten in hun wagens (met paard ervoor) gezien. De herfskleuren in Elora Gorge waren niet zo fel als gehoopt en het was ook erg druk maar wel lekker wat gewandeld en ook nog pootje gebaad in de rivier.

4 Comments

 1. erik said,

  October 11, 2007 at 6:06

  Ik had begrepen dat MacKenzie King de tiende premier was.

 2. Ria said,

  October 12, 2007 at 13:34

  Net Uschi en Frans via de skype gesproken, volgens Frans wonen jullie in een buurt type, het Gooi. Bonte optocht, Ik heb het idee dat iedereen die een verkleedpak heeft in de optocht mee mag lopen, misschien iets voor jullie volgend jaar?
  Handig zulke buren, tegen de tijd dat jullie zo hier en daar mensen te eten hebben gehad is de boel helemaal ingericht.
  Kus Ria

 3. uschi said,

  October 17, 2007 at 3:38

  Weer terug in NL kunnen we berichten lezen, waar we bij waren, we hadden ook als gastschrijver mee mogen doen aan de blog, maar tegen het schrijftalent van L+E …..
  dus kleine aanvullingen:
  het bezoek op de farmersmarket begon bij zon in tropisch warm klimaat, ineens barste een enorme plensbui los, die jullie op de fotos zien. Bezoekers gingen eerst door met slenteren, tenslotte toch maar schuilen onder de tentdoeken van de kraampjes, waar iedereen lachend en grappen makend bijeenkroop. Toen ik Harp ( de buurvrouw) vertelde, dat bij ons dan iedereen droevig voor zich uit staart, had ze als verklaring, dat het al weken niet geregent had, maar volgends mij lachen de Canadezen ook zonder reden!

  De oktoberfeest-parade had als extra, dat het op thanksgiving gehouden werd, dus de parade-lopers en de bezoekers riepen elkaar regelmatig luid “happy thanksgiving!” toe en aan het begin en eind van de optocht liepen scharen vrijwilligers met emmers, waar je geld in gooide voor de voedselbank en reed een grote vrachtwagen voor de blikken voedsel , die ingezameld werden. Overigends wenste men ook de dagen ervoor in de winkels en overal elkaar “happy thanksgiving”.

  Het multiculturele Canada : naast groepen Canadezen, Schotten, Nederlanders, Duitser, Italianen, Grieken etc liepen ook Koreanen en Chinezen en andere Aziaten in de parade, geweldig!

 4. Blog Home » Oktoberfest said,

  November 19, 2008 at 0:37

  […] stelde voor om samen naar de Oktoberfest-viering in Kitchener te gaan. Daar hadden we vorig jaar ook al wel iets van meegekregen, namelijk de parade, maar nog niets van het bier drinken en liederen zingen dat het eigenlijke […]