11.05.07

Trick or treat!

Posted in Uncategorized at 7:18 by laura

Afgelopen woensdag was het dan echt Hallowe’en.

Onze buren hadden gezegd dat ze ongeveer 40 tot 70 kinderen verwachtte. Dus we hadden 75 stuks snoep in huis, en nog wat spekjes als reserve.

Kort nadat we thuis kwamen begon het. De eerste van die avond was ook gelijk de schattigste: een klein meisje, alleen (nu ja, moeder op de achtergrond) verkleed als pompoen. En we mochten best een foto maken zei ze.

Dat foto’s maken hebben we vervolgens van bijna alle groepen gedaan. Een enkele grope was zo gehaasd dat ze al weer bij de volgende deur stonden voor we het konden vragen. Maar dat was snel opgelosd door ze pas snoep te geven na het vragen voor de foto.

Overigens heeft onze deur geen bel, dat is heel praktisch want dan hoor je ze langer van te voren aankomen: eerst het trapje op, dat is hol dus dat hoor je erg goed, dan wat gepraat op zoek naar de bel, en dan aankloppen. Tegen die tijd hadden wij het gas onder onze soep weer laag (koken tijdens Hallowe’en is NIET handig) en had Erik het fototoestel gepakt.

Voor meer: zie dus het resultaat op de fotosite!

6 Comments

 1. Wmijn said,

  November 5, 2007 at 9:20

  En, had je genoeg snoep in huis? (Oftewel, heb je nog wat over? 😉 ).
  Die eerste foto is wel het leukste! Duidelijk ook door Erik gemaakt, gezien het standpunt.

 2. laura said,

  November 5, 2007 at 11:38

  Och, nog vergeten te schrijven, uiteindelijk kwamen er een kleine veertig kinderen, dus zat over, inmiddels al niet meer trouwens 😉

  We hadden al snel een mooie vaste routine: Erik vroeg of we een foto mochten maken en deed dat, ik telde ondertussen kinderen en pakte snoep. Dus alle foto’s zijn idd door Erik gemaakt.

 3. fransp said,

  November 6, 2007 at 9:59

  Inderdaad, het eerste kindje is het schattigst.
  Ik heb wel met enige verbazing vastgesteld dat tamelijk oude kinderen het spel nog gewoon meespelen. Kennelijk voelen ze zich er nog niet te oud voor.
  Of verdringt de te verwachten buit dat gevoel van “ben ik daar niet te oud voor?”

 4. Ria said,

  November 6, 2007 at 14:49

  De eerste is echt een moppie en volgens mij gaat dat pompoenpak nog jaren mee. Gezien de grootte van de zakken die de kinderen bij zich hebben moet de opbrengst wel enorm zijn en waarschijnlijk ook als je een erg groot kind bent de moeite waard.
  Volgens mij haalden jullie vroeger tijdens St. Maarten (ook zo’n soort ophaalaktie met liederen) voornamelijk fruit op of is het hier niet de bedoeling dat je dat geeft?

 5. laura said,

  November 6, 2007 at 16:40

  eh nee, fruit wordt niet echt geapprecieerd. Wij hadden op aanraden van Harp en Greg zo’n pak met minireepjes gekocht, das gemakkelijk: een per kind.

  De maximale leeftijd hangt meer af van de gevers geloof ik, op een gegeven moment wordt je weggekeken en hoor je er dus niet meer bij.

 6. Wmijn said,

  November 14, 2007 at 7:51

  Nou, fruit werd bij ons vroeger met Sint Maarten ook niet op prijs gesteld hoor 😀 Het ging toch wel om snoep! Maar ik verbaasde me wel over de enorme zakken die ze hier mee slepen. Zoveel kreeg ik vroeger niet bij elkaar (misschien was het dorp gewoon te klein).