11.05.07

Winnen voor het goede doel

Posted in Uncategorized at 18:48 by erik

Na Hallowe’en zelf was de Hallowe’enweek bij Maplesoft nog niet afgelopen. Op donderdag was er een barbecue op kosten van het bedrijf, waarbij je een donatie aan United Way kon doen bij wijze van betaling, met bovendien een verloting-tegen-betaling-voor-het-goede-doel van een twintigtal leuke en minder leuke dingen. Laura was ook welkom.

We besloten dat we een van de jassen die verloot werden wel wilden hebben; hij paste Laura goed en ze heeft hier nu alleen haar ski-jack. Het idee was dat je lootjes kocht en die over verschillende zakjes verdeelde; elk zakje was voor een van de prijzen. We kochten dus voor twintig dollar lootjes (het is voor het goede doel, nietwaar?) en stortten driekwart daarvan in het zakje behorend bij die jas. Ik had eigenlijk alle lootjes daarin willen doen, maar Laura vond het gezelliger ook wat in sommige andere zakjes te doen, dan was de trekking spannender.

Toen dus even lekker gegeten en daarna was het tijd voor de trekking. Het eerste item waarvoor een lootje getrokken zou worden was de jas; helaas wonnen we die niet. Maar de fles wijn waar we ook een paar lootjes op gezet hadden kregen we wel te pakken! Een witte Chardonnay uit 2006 van Henry of Pelham, om precies te zijn. Dat was dus de derde winst van deze week, na de soep en het verkleedpartijtje.

Vrijdagochtend kwam onze secretaresse even bij me langs; ze had nog een paar prachtige bodywarmers in een la liggen die over waren van het R&D-weekendje van eind september dat ik net gemist had. Wilde Erik er niet zo eentje hebben? Ja hoor, Erik wilde er best eentje hebben. Goed, dat was dan geregeld, ze had nog L en XL… Het telt misschien niet als iets winnen, maar het was wel het vierde ding deze week dat ik door geluk in handen kreeg.

Rond het middaguur was een vossenjacht in teams van één tot vier personen gepland. (Niet zo een waarbij roodharige beestjes het loodje leggen, maar een lijstje puzzelvragen.) Ik vond dat ik intussen wel genoeg gewonnen had, dus ik hoefde niet zo nodig mee te doen; bovendien kon ik dan ook daadwerkelijk nog even werken – ook niet verkeerd. Maar mijn collega’s hadden intussen door dat dit een succesvolle week voor me was en Victor, mijn naaste buurman, probeerde me over te halen mee te doen. Ik zei dat ik alleen mee zou doen als hij nog twee mensen bereid vond mee te doen. Dat was zo geregeld, dus toen zat ik er natuurlijk aan vast.

Om 12 uur begonnen we. We kregen een lijst met een kleine twintig vragen, van het kaliber “Welke huidige medewerker werkt al het langste voor Maplesoft en hoe lang?” en “Hoeveel keer staat het Maplesoft-logo op de buitenkant van het gebouw?”.

Er was ook een cryptische aanwijzing voor bonuspunten: “The bonus point vouchers are in a hiding place. Try and find them, but make sure you don’t get ‘cot’.” Er bleek een bed (cot) voor eerstehulpdoeleinden ergens in een achterafkamertje te staan, en daar waren inderdaad kaartjes voor bonuspunten te vinden, van twee en drie punten. Het bleek helaas wel dat we maar één van de twee kaartjes mochten gebruiken. We hebben de andere dus teruggelegd; later bedachten we dat het eigenlijk slimmer was geweest die aan het slechtst presterende team te geven om onze concurrenten minder kans op voordeel te geven…

Kort en goed, rond half vier werd er een mailtje rondgestuurd, waarna mijn teamgenoten  “Erik, Erik, Erik!” scanderend samen met mij onze prijs gingen ophalen. Jawel, we hadden weer gewonnen. Elk een Tim Horton’s bon van vijf dollar. Laura en ik zullen de komende tijd veel bij de verschillende koffietenten hier in de regio langsgaan.

1 Comment

  1. Wmijn said,

    November 6, 2007 at 7:16

    Haha! Erik, nog even en je wordt uitgevoerd in pluche als Maplesoft-mascote 😀