12.15.07

Kom dan kissie kissie kissie!

Posted in Uncategorized at 11:19 by laura

Zo, er kwamen dus wat dingen tussendoor waardoor het schrijven van posts iets naar de achtergrond verschoof. Namelijk: onze kist met spullen uit Nederland.

De kist was al een poos in het land, maar de douane vond het nodig om de hele container waar onder andere onze kist in zat een paar weken vast te houden. Maar uiteindelijk kreeg ik een mailtje dat hij vrijgegeven was. Per koerier zou ik dan wat brieven krijgen die ik moest laten zien zodra de kist afgeleverd werd. Tenminste, dat dacht ik begrepen te hebben. De dag erop kwam de koerier (koerier betekend, je hebt het de dag erop, das al een stuk beter dan Canada post). En in die brieven stond dat ik eerst persoonlijk bij de douane stempels moest gaan halen. Ik kon kiezen: het douane kantoor in downtown Toronto dat een paar uur per dag open is, of naar het vliegveld dat dag en nacht open is en bovendien dichterbij. Dus ik ben gelijk in de auto gesprongen en op weg gegaan naar het vliegveld. Want pas als ik papieren met stempels doorgefaxd had zouden ze het laatste deel van de levering gaan regelen. Ik vertrok in een complete sneeuwstorm die minder werd in de richting van Toronto. Helaas snapte de Tommie niets van het adres dat ik opgaf. En stuurde me eerst totaal verkeerd. Maar na een half uurtje vertraging toch bij het vliegveld aangekomen. Daar moest ik via een achteringang een heel eind over een weg rijden echt tussen de startbanen door, dat was wel heel bijzonder. Bij de douane aangekomen was het rustig en ook zo geregeld. En daar heb ik met mijn liefste gezichtje gevraagd of er heel misschien ook ergens een faxapparaat stond. En ach, normaal deden ze het niet, maar het was zo rustig dat ze het wel even voor me wilden faxen.

Toen verder op weg naar Toronto want nu ik toch in de buurt was kon ik ook Erik’s verjaardagspakje wel even ophalen. We hadden namelijk bericht gekregen dat dat een week eerder aangekomen was.

Thuis bleek dat de kist helaas toch pas na het weekend, namelijk op dinsdag bezorgd zou worden.

Dat weekend ging het echt sneeuwen, heel erg veel sneeuwen. Dus we hebben het complete weekend sneeuw geruimd (zie de post: onze winter is begonnen, dat weekend zeg maar). Want maandag kwam de bank en dinsdag de kist dus de oprit moest begaanbaar zijn.

En toen kwam maandag de bank, hij is mooi en ineens is de zitkamer echt huiselijk. En dinsdag kwam eindelijk eindelijk de kist. Erik werkte thuis zodat hij me wat kon helpen met zware dingen, en ook gewoon omdat het leuk is er bij te zijn. De man die het bracht droeg eerst alles naar binnen, het zat namelijk niet meer in een kist maar waren nu losse dozen, in totaal zo’n 45 items! En daarna hielp hij me alles door het huis heen verplaatsen. En hij had me ook nog wel willen helpen met uitpakken maar daar had ik me juist zo op verheugd. Dus dat heb ik daarna zelf gedaan. Na een dag uitruimen was ons uis echt aangekleed. Met ook nog wat extra dingen zoals een sjoelbak, kadootje van Sinterklaas en wat snoepgoed dat uit een klerentas kwam rollen. Het enige dat een beetje jammer was, was dat ons lang verwachtte dekbed er niet in bleek te zitten, foutje helaas staat dat nog bij mijn ouders.

Woensdag zou een klusjesman komen om een offerte te maken om een aantal dingen voor me op te hangen. Huizen worden hier namelijk toch wat anders gebouwd en ik wist niet erg goed wat ik daarmee moest. Dus om 10:00 was hij er, een half uurtje later hadden we alles besproken, 5 minuten later had ik een offerte. Die was zo goed dat ik dan nog wel iets had dat ik graag opgehangen had gehad. Dat kon er wel bij en toen, tot mijn verbazing, begon hij ook gelijk. Daarmee waren mijn geplande activiteiten even naar de achtergrond. Maar na een paar uur was ook alles gedaan. Dat was echt heerlijk! Dus nu hadden we ineens in een paar dagen een volledig aangekleed huis. En konden we een housewarming organiseren. Maar daarover de volgende keer meer;-. Ik zal proberen een beetje op te schieten met de volgende keer!

5 Comments

 1. Hanneke said,

  December 16, 2007 at 3:08

  Dat ziet er knus uit!
  Ik mis wel de was in de woonkamer een beetje 🙂

  Groetjes Hanneke

 2. Wmijn said,

  December 16, 2007 at 4:03

  Zo, die bank ziet eruit om zo een duik in te nemen! En dan lekker uitgebreid te blijven liggen met een goed boek 🙂
  Hoe groot was die kist eigenlijk die jullie hebben laten overkomen? Wel lekker om een deel van je spullen weer om je heen te hebben in plaats van alles nieuw te moeten kopen.

 3. uschi said,

  December 16, 2007 at 5:19

  Waaauw!! Die bank vind ik super mooi en gezellig! En het licht van de erker valt er prachtig op! Gefeliciteerd!
  En jullie tafel vult de eetkamer, je moet wel vaak gasten hebben, met z’n tweeën vul je de tafel niet zo makkelijk, maar over 10 dagen zit je er al met z’n vieren.

 4. Ria said,

  December 16, 2007 at 13:54

  Leuk, wat een huiselijk huis ineens, fijn dat jullie er zo voor de kerst knus bijzitten, prachtige bank, eenmaal erop kom je er ws niet meer vanaf.
  Afgelopen weekend in Dennenhoek geweest en samen met Uschi en Frans, als voorbereiding op onze reis, bij het Canadees restaurant in Lochum gegeten. heerlijk gegeten, dus dat belooft wat straks, bison of Kariboe steak, wilde zalm en dat soort dingen.

 5. laura said,

  December 17, 2007 at 13:28

  ehm, moet ik dat dan gaan maken? Moet ik denk ik maar bison of kariboe over laten komen uit Lochum, geloof dat ze datniet hebben hier, in de supermarkt.