01.10.08

Twee wijzen uit het oosten

Posted in Uncategorized at 21:50 by erik

Op eerste Kerstdag landden Joost en Ria rond 18:00 op Toronto airport. Het was heel leuk ze na bijna zes maanden weer te zien. We haalden ze op bij het vliegveld en toen we na een uurtje rijden weer thuis waren wachtte daar een heerlijk kerstdiner, met dank aan onze huisbaas. Die had namelijk een paar dagen tevoren een ingevroren diner bezorgd, bestaande uit een grote ham, aardappelpuree en een aantal sauzen. Na een avondwandeling door de buurt gingen we naar bed.

De volgende dag hebben we eerst maar eens allemaal kadootjes uitgepakt. Te veel mensen om op te noemen hadden allerlei heerlijks en leuks aan Joost en Ria meegegeven voor ons, en wij hadden ook een paar kleinigheidjes voor Joost en Ria ingepakt. Allemaal hartelijk bedankt!

Na afloop ons eigen kerstdiner gekookt.

Donderdag gingen we samen naar de Farmer’s Market in St Jacobs. Toen door naar St Jacobs zelf om wat Mennonieten en hun winkeltjes te bekijken. Op vrijdag zijn we naar het Canadian Clay and Glass Museum in Waterloo gegaan. Er was een wisseltentoonstelling die ons niet zo veel zei, maar in het museumwinkeltje hadden ze wel leuke spullen en een deel van de vaste collectie dat was uitgestald vonden we geweldig. Vrijdagmiddag zijn we naar een ‘liquidation store’ in Cambridge gegaan, een partijenverkoopwinkel. Daar hebben we enkele uren doorgebracht. Joost heeft er onder andere allerlei spullen voor zijn werkplaats gekocht, vergrootglazen en chirurgische mesjes bijvoorbeeld.

Op weg terug naar huis zijn we even gestopt bij Chicopee, een skihellinkje in Kitchener, zo’n twintig minuten autorijden bij ons vandaan. Het zag er best leuk uit, daar willen we best nog eens een avondje skiën.

Zaterdag gingen we met zijn allen naar Toronto. Dat is natuurlijk wel meteen een echt andere wereld dan Waterloo: echt een miljoenenstad. We hebben eerst de CN tower beklommen (nou ja, belift). Toen hebben we een forse wandeling gemaakt naar het Distillery District. Daar konden we wat kunst en dergelijke bekijken. Vervolgens pakten we de tram naar Chinatown. Het was erg leuk daar doorheen te lopen; alle straatnamen in het Chinees en Engels, en ook de grote banken hebben hun naam zowel in het Engels als met Chinese karakters groot op hun gevel staan.

We hebben gegeten in een klein Chinees restaurantje met TL-verlichting en heerlijk eten. Het afruimen van de tafeltjes ging heel efficient: op elke tafel lagen meerdere simpele plastic tafelkleden, de punten daarvan werden eenvoudigweg naar binnen gevouwen en daarna werd het met servies en etensresten en al naar de keuken gebracht. Ik geloof dat hier bij Chinese restaurants de regel is: hoe ongezelliger het eruit ziet, hoe beter het eten.

3 Comments

 1. Do said,

  January 12, 2008 at 3:23

  Hoi hoi

  Hoewel ik jullie natuurlijk al gesproken heb toen Joost en Ria er waren, moest ik toch even het hele verhaal lezen.

  ook de foto’s zien er weer supergezellig uit!

  liefs

 2. uschi said,

  January 12, 2008 at 11:53

  Wat heerlijk om weer vanaf de CN-tower te kijken! Daar hebben we urenlang genoten, he Laura?

  We kenden je nauwelijks op de foto met diepte om je heen.

  Maar de sneeuwfotos zijn ook geweldig!

 3. Wmijn said,

  January 13, 2008 at 3:33

  Dat van dat Chinese eten geldt hier ook, met nog één variabele er aan toegevoegd: het aantal Chinesen dat er zit te eten 😉

  Ik ga zo even de foto’s bekijken!