01.24.08

Weekje varia

Posted in Uncategorized at 18:59 by laura

De laatste week dat Ria en Joost hier waren (tot 13 januari) kenmerkte zich door varia, hier een kleine samenvatting.

Joost had al een aantal zaken gezien in ons huis die hem niet bevielen. Zo wil ons gordijn niet goed open en dicht omdat de rail niet ok is, de kastdeur van de kapstopkast werkt niet, er zit geen bel etc. Dus zondag naar de home depot gegaan, een soort Praxis. We hebben er een familie uitje van gemaakt en uitgebreid bekeken wat je nu zoal kunt krijgen in een canadese praxis. En uitleg gekregen over het Candese electriciteits systeem dat nogal obscuur is. Al met al weer een paar uur zoet.

Op maandag hebben we niet veel uitgevoerd, beetje opgeruimd, beetje gelezen, beetje spelletjes gedaan, kortom heerlijk genikst. En Joost heeft twee nieuwe gordijnrailzen op vorm gebogen en opgehangen, veel dank daarvoor. Daarnaast zijn we de stad in gegaan voor nieuwe wandelschoenen voor Joost omdat dat soort dingen hier goedkoper zijn dan in Europa. En joost heeft een bel gemonteerd, waarvoor onze dank, het is niet handig als eerst iedreen staat de zoeken naar de bel; vervolgens tot de slotsom komt dat er geen is en klopt wat je vervolgens boven niet hoort.

Dinsdag ben ik met Ria en een vriendin van mij (Donna) gaan shoppen. Dat was erg gezellig. Donna en ik zijn elkaar altijd vliegen aan het afvangen en Ria deed vrolijk mee. Helaas was het nu twee tegen een, en ik was niet een van die twee. Hebben ze het over mij als kind. Zegt Ria dat ik toch zo’n lieve baby was, tot hier alles goed en wel. Vervolgens zegt Donna peinzend: “tjee, wat zou er mis zijn gegaan”. en bedankt. Zielig he, dat ze mij zo moesten hebben!

woensdag wilden we graag wat wandelen. En nu is hier in de buurt een gebied waar dat heel mooi kan. Maar je mag daar niet wandelen als er sneeuw ligt omdat je dan de langlaufpaden vertrapt. Gelukkig voor ons was er bijna geen sneeuw meer. Prachtig gewandeld, nog een aantal herten gezien die er op hoge snelheid vandoor gingen.

Donderdag naar Niagara. We vertrokken wat later door auto problemen maar om ongeveer 13:30 waren we er. Helaas hadden we de pech dat de wind vanaf de waterval onze kant op blies. De watervallen genereren een enorme mist die dus nu op ons hoofd als regen neerdaalde en bovendien ons zicht benam. Dus eerst maar een kop koffie gaan drinken, een goede remedie voor bijna alles. En inderdaad ook hiervoor want daarna hadden we veel beter zicht. Ik ben met Erik al begin julie (voor we onze foto’s konden posten) hier geweest, ook van die keer heb ik wat foto’s bijgevoegd.

De watervallen zijn niet zozeer erg hoog als wel erg breed. Dat beseften Ria en Joost niet waardoor het een beetje tegenviel. We zijn ook nog in een tunnelstelsel geweest waarbij je achter de waterval gaat kijken, maar indrukwekkender nog: op een platform echt vlak naast de waterval. Dan pas wordt duidelijk hoe enorm het is en dat dit de watervallen zijn met het hoogste debied per wereld. Kortom eigenlijk toch best indrukwekkend.

Vervolgens zijn we het stadje Niagara Falls nog ingegaan. Dit is een enorme kermis we hebben geteld 5 haunted houses (spookhuizen), en ongeveer 6 wax museums (wassen beelden musea). en uiteraard nog een aantal andere musea zoals dat van het guiness Book of Records en van broodje aap verhalen. Al met erg leuk. Het was echter wel jammer dat mijn rug het op een gegeven moment echt zat was, ik kon niet eens meer recht op lopen en dat terwijl het nog best een end naar de auto was… Pech, want eigenlijk ging het net wat beter. Maar wel een hele leuke dag gehad.

Zaterdag eerst nog maar eens naar de farmersmarkt gegaan voor de nodige souveniers. Verder hebben we de dag in Stratford doorgebracht. Erik en ik zijn daar in de zomer al eens geweest in verband met het Shakespeare festival. We zijn binnendoor geredenzodat we ook nog wat van de omgeving konden zien. Stratford is verder een heel leuk dorp al hebben we er maar 1 straat van gezien. Eerst zijn we eindeloos zoet geweest in een gadget shop. Daarna een spelle/puzzel/kalender winkel. En toen er ook nog twee tweedehands boekwinkels bleken te zijn waren we natuurlijk helemaal verloren.

Zondag was de dag van het vertrek. Omdat via internet inchecken niet wilde lukken extra vroeg naar het vliegveld gegaan. Daardoor bleef er van de dag niet veel meer over dan pakken en op het vliegveld wat drinken. Weer terug thuis was het huis wel een beetje leeg. Maar het leven heeft inmiddels zijn beloop weer genomen.

2 Comments

 1. uschi said,

  January 25, 2008 at 7:54

  de waterfallen zijn toch ook in de winter indrukwekkend, hoor! In de zomer heb je misschien ook een geweldige zicht erop vanuit het reuzenrad?
  En de waterpartijen bij de Dragonfly vind ik prachtig!

 2. Hanneke said,

  February 4, 2008 at 2:21

  Briljant, die vertaling van google 🙂

  Joost had already seen a number of things in our house that does not bevielen. For example, it is not our curtain open and close because the rail is not ok, the cupboard of the kapstopkast does not work, there is no call etc.