02.24.08

Sociale zaken

Posted in Uncategorized at 13:55 by laura

Afgelopen week was er een waarbij we bijna elke avond wel druk waren. Het begon met een lang weekend. Het begon echter op zaterdag met een wat triestere dag waarbij we naar een begrafenis zijn geweest.

‘s Avonds hebben we een hockey wedstrijd gezien, dit maal met Austin bij ons thuis. Bij aankomst van Austin eerst wat organisatorische dingen: rugzak uitpakken, groot Toronto Maple Leafs T shirt eruit, dat aantrekken (wij niet, enkel Austin) en installeren op de bank. Daar bleek dat we het de vorige keer helemaal verkeerd hebben gedaan. Toen waren we bij vrienden en Ottawa en waren we dus voor de Senators. Maar helaas hoor je aan hen vanuit Toronto Maple Leafs gezichtpunt een grondige hekel te hebben. Dat konden we niet opbrengen, wat niet gewaardeerd werd door Austin. Maar we hebben wel goed ons best gedaan voor de Toronto Maple Leafs, ze wonnen en dat hadden ze nodig. Daarna nog lang gekletst en Austin geplaagd met zijn shirt, hij snapte niet waarom dat nu een object van plagerijen moest zijn. Omdat we allemaal wat gedronken hadden bleef Austin slapen.

Zondag niet te laat opgestaan want Jürgen (Eriks baas) en zijn vriendin Sheila kwamen om spellen te spelen. Austin wilde echter niet meedoen en ging naar huis. Grappig was dat toen Austin net wegreed Jürgen en Sheila net kwamen dus die hebben nog even door het autoraampje hallo gezegd. Na tien minuten, toen we net allen wat te drinken hadden was Austin weer terug. Enigszins schaapachtig vragend of hij ook mee mocht doen. Algemene hilariteit, hij had onderweg ineens bedacht dat maandag een vrije dag was (Family Day) en dat hij dus dan nog vanalles voor zichzelf kon doen. Dus heerlijk de middag spelletjes gedaan, Boonanza en Macchiavelli. Vooral dat laatste was erg komisch, voor de insiders: Jürgen werd ongeveer elke beurt ofwel vermoord, ofwel bestolen. En in 80% van de gevallen was Austin de dader, die zich dan weer in duidzend verontschuldigingen uitputte.

Helaas bleven Jürgen en Sheila niet eten. Maar Austin wel, hij heeft (met enige begeleiding van mij) pasta gemaakt waar hij wel erg van onder de indruk was. En is kort na het eten naar huis gegaan. Wij hebben nog heerlijk vanuit bed een film gekeken die helaas wel tegen viel.

Maandag was dus een vrije dag en die hebben we thuis doorgebracht.

Dinsdag kwam Austin, hij komt altijd op dinsdag en werkt dan aan zijn PhD, Erik doet ook dingen voor zijn PhD die nog open stonden en ik kan me ook goed bezig houden.

Woensdag kwam iemand op het idee naar de film te gaan in de cult bioscoop, daar waren we ook wel voor te porren. We waren met een leuk clubje: Karishma, Mathieu en vriendin Myriam, Austin en wij. De film die we hebben gezien heette: 4 weeks, 3 weeks and 2 days een zware film over een illegale abortus in Roemenie in de tijd van Ceauşescu. Daarna wat gedronken downtown. Op weg daar naar toe bedacht Austin ineens dat er die avond een maansverduistering te zien zou zijn. Dus gedurende de avond een aantal keer gaan kijken. Omdat het wat langer duurde voordat de maan wilde verdwijnen nog vijf minuten gelopen naar Austin’s appartement. Uiteindelijk daar buiten toch de volledige maansverduistering gezien. Toen hadden we het erg koud, dus nog een kop warme thee gedronken en naar huis. De foto’s zijn gemaakt door Austin.

Die woensdag bleek dat er ook wel mensen geïnteresseerd waren in een wat luchtigere film. Dus voor vrijdag afgesproken bij Karishma.

Donderdag zowaar alweer maar met zijn tweeen thuis.

Vrijdag naar Karishma, we waren met een aardig groepje, weer alle namen, dan krijgen jullie beetje gevoel voor de mensen hier ;-). Karishma dus, Mathieu en vriendin Myriam (zij hadden de film gehuurd), Halle (een co-op studente), Jan en vrouw (hoogzwanger) Farzana (geen idee wat de juiste schrijfwijze is), John en Jennifer (zijn vrouw). We hebben een beetje merkwaardige comedy gezien. Tenminste hij werd omschreven als een comedy maar dat werd een beetje discutabel. Maar wel een veel lichtere film dan woensdag. Oh ja, en we hebben gezien: Junebug.

Daarna iedereen goede nacht gewenst en tot morgen. Maar het verhaal over zaterdag verdiend een post op zichzelf en vertel ik dus niet hier.

1 Comment

  1. fransp said,

    February 24, 2008 at 15:10

    Dat is nu weer zo’n praktisch voordeel van Canada: Bij ons zijn maansverduisteringen altijd ‘s nachts, en bij jullie dus zes uur vroeger!!
    (Ik ben dus niet om vier uur ‘s nachts opgestaan om de niet-aanwezige maan te gaan bekijken, maar als dat om 10 uur ‘s avonds gekund had…)