02.13.08

Party party

Posted in Uncategorized at 8:08 by erik

Bijna alle bedrijven in Canada hebben, net als de Engelsen, een bedrijfs-“Christmas party” waarbij iedereen een pak of jurk uit de kast trekt, eens goed afstoft, en dan samen gaat dineren en dergelijke. Maplesoft niet. Het idee is dat iedereen rond de kersttijd al zo druk is dat je het beter wat later kunt plannen, en daarom wordt ergens in februari de Maplesoft winter party gehouden; dit jaar op de eerste vrijdagavond van februari.

Op die vrijdag begon het ‘s morgens te sneeuwen, en in de loop van de dag viel er zo’n 25 cm sneeuw. Dat is hier lang niet zo uitzonderlijk als in Nederland, maar het is wel veel. ‘s Middags kwam er dus een mailtje van de CEO binnen dat we allemaal maar wat extra tijd moesten nemen voor de reis naar huis en terug en de rest van de middag vrij konden nemen (waarop mijn baas reageerde: “Waar heeft die man het over, het is hier twintig graden en het begin van de ochtend” – hij zit voor een jaar op Hawaii).

Toen we ‘s avonds op de aangekondigde tijd aankwamen bij het centrum waar het feest zou zijn, waren we bijna de eersten. (Zulke dingen zijn ons al vaker overkomen. Ik geloof dat de Canadezen de tijd van hun afspraken, in ieder geval gezellige afspraken, niet zo precies bedoelen.) Er liep een soort goochelaar tussen de gasten rond die ons vermaakte met kaartentrucs en het verbuigen van lepels en dergelijke. Hij was goed en hij deed het op een leuke manier: hij probeerde ons niet te overtuigen dat hij bovennatuurlijke krachten had of zo, hij onderwierp ons gewoon aan een aantal goede trucs. Erg leuk. Hij bleef tot en met het diner rondlopen en de mensen aan de verschillende tafels vermaken.

Toen zo ongeveer iedereen er was werd gevraagd of we allemaal een plekje wilden zoeken en werd het diner geopend met een speech van de CEO. Die was aangenaam kort, zoals hij zelf ook al aankondigde. Hij vertelde met name waarom hij geen pak aan had: “Weet je hoe je God aan het lachen kunt maken? Maak een plan!” Hij had het plan om ‘s middags naar huis te gaan, zijn pak aan te trekken en met zijn vrouw weer terug te komen. Daar had het weer een stokje voor gestoken: hij stond er alleen en in een kleurige trui.

Onder het eten hebben we veel met mijn teamgenoot Austin gekletst. Hij is nog bezig zijn proefschrift te schrijven, maar het komt er steeds niet van. We hebben afgesproken dat hij een avond in de week bij ons komt eten en daarna een paar uur aan zijn proefschrift werkt, terwijl ik ook wat dingen van mijn proefschrift afhandel (ik moet mijn GAP-code voor de Melikyan-algebra’s nog opschonen en opsturen naar Willem de Graaf).

Het voedsel was oké, maar niet zo geweldig als ons was voorgespiegeld dat het zou zijn: de groenten waren nogal slapjes en de salades wat fantasieloos. Het dessert was wel heel goed. Na het diner werd er muziek gedraaid en gedanst. Eerst wat stijldansen door een enkeling (uiteraard waren wij van de partij) en daarna meer het reguliere swingwerk. Ook daar waren Laura en ik wel voor te porren.

Later hoorde ik van Muriel, ons manusje-van-alles, dat iemand tegen haar gezegd had: “Goh, die Laura heeft wel het een en ander gedronken, zo te zien,” waarop Muriel antwoordde: “Nee, ze is nuchter, zo is ze gewoon.” (Dat was ook zo: Laura zou rijden.) Grappig om te horen.

Helaas geen foto’s, ook niet op de Maplesoft site voorzover ik weet.

3 Comments

 1. Ilona said,

  February 14, 2008 at 14:10

  Hey hey,

  Kan ik eindelijk een berichtje achter laten!!!

  Super leuk om jullie nieuwsfeitjes steeds te lezen.

  Nog heel erg veel plezier en we skypen snel!!!

  Knuffel!
  Johnnie & Ilona

 2. uschi said,

  February 19, 2008 at 3:01

  Het commentaar op Laura’s vrolijkheid zegt wel iets over een verschil in mentaliteit tussen Brabanders en Canadezen!

 3. joost said,

  February 23, 2008 at 17:53

  vooruit dan:
  er zijn ruim voldoende normale mensen