02.10.08

Sjoelen

Posted in Uncategorized at 20:16 by erik

Een tijdje geleden hadden we Karishma op bezoek, een collega van mij. Ze was wel in voor een paar spelletjes en toen we haar over sjoelen vertelden leek dat haar ook wel wat. Dus de sjoelbak te voorschijn gehaald. Ze vond het spelletje echt geweldig!

Een paar weken later organiseerde ze een avondje waarbij een paar collega’s (waaronder Laura en ik) werden uitgenodigd om op een geleende Wii-spelcomputer te spelen, indiaas eten te eten en eventueel een film te kijken. Op zeker moment kwam ze op het idee dat we absoluut de sjoelbak mee moesten nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Ook hier was het oordeel van de verschillende aanwezigen dat het een geweldige uitvinding was. Karishma en een vriend van haar denken er nu half-serieus over na om naar Nederland op vakantie te gaan met het doel daar een sjoelbak te kopen.

De avond was heel gezellig. Karishma’s moeder had twee dagen in de keuken gestaan om allerlei heerlijks te koken, Karishma had dat uit Montreal meegenomen en volgens zeer nauwgezette instructie de laatste bereidingsstappen doorlopen. Er waren allerlei hapjes en als toetje een soort zachte koek, ingekookt uit melk en gemalen pistachenoten.

Op de spelcomputer hebben we twee spellen gespeeld: bowlen en golfen. Het idee van die spelcomputer is dat je een klein apparaatje vasthoudt waarvan de computer de plek en oriëntatie kan meten middels infrarood of zo. Je maakt dan een beweging met je arm en de computer rekent uit wat voor baan de bowlingbal zou beschrijven als je hem zus en zo een zet geeft. Wel een leuke gewaarwording en het reageert een stuk beter dan we hadden gedacht. Vooral golfen was erg leuk: ik had de beste score van ons allemaal gehaald! En Laura had trouwens gewonnen met sjoelen.

5 Comments

 1. Wmijn said,

  February 11, 2008 at 0:56

  En ik vind het golfen juist het sufste spel op de Wii… Doe mij maar boxen of tennis, daar heb ik meer lol in. Boxen is ook altijd leuk om mensen te laten spelen die nog nooit met de Wii gespeeld hebben. En dan vooral de partners tegen elkaar 😀

  Geinig trouwens dat het sjoelen zo leuk gevonden wordt. Als je in NL roept dat je een avond gaat sjoelen staat menigeen je toch vreemd aan te kijken. Ouderwets spel (dat wij overigens met veel plezier spelen tijdens Oud en Nieuw, echt traditie in onze familie).

 2. uschi said,

  February 11, 2008 at 8:53

  Als Karishma met haar vriend naar NL komt, is ze welkom om hier langs te komen voor een potje sjoelen en erbij horend ouderwets Nederlands eten!

 3. Ria said,

  February 12, 2008 at 14:10

  Het schijnt dat emigranten (ook tijdelijke) de Nederlandse tradities beter in ere houden dan wij. Zo ook hun huis vol zetten met delfsblauwe molens en klompen, zoals ook in de kast van Laura en Erik.
  Maar goed we willen wel een kist met sjoelbakken sturen, goede handel daar in Canada.

 4. Blog Home » Soccer&Sjoelen said,

  February 25, 2008 at 16:49

  […] We hadden dit al eerder gedaan en dat viel goed in de smaak bij onze Canadese vrienden hier zie Sjoelen. We hebben een sjoelbak uit Nederland gekregen als kadootje. Voor de kenners: het is geen officiele […]

 5. Blog Home » Soccer&Sjoelen (English version) said,

  February 25, 2008 at 19:53

  […] played sjoelen before, and our Canadian friends seemed to like it quite a lot; see our earlier post Sjoelen. We had received a sjoelbak from the Netherlands as a gift. For the experts: it’s not an […]