03.24.08

Nog niet werken enzo

Posted in Uncategorized at 20:30 by laura

Een kleine update over mijn banenzoekerij. Uiteraard ben ik op zoek naar de ideale baan en dus een beetje kieskeurig in wat ik wil. Maar inmiddels heb ik ook genoeg thuis gezeten en belangrijker nog: mijn dagen zijn minder gevuld met vanalles dat nog moet. Afgelopen weken dus eens wat harder getrokken aan mijn professionele werkzaamheden.

Eerst maar eens begonnen met een bezoekje aan het “Working Center” in Kitchener. Een plek waar je kunt binnenlopen en waarbij iemand je dan op weg helpt met je vragen over werk zoeken. Gelukkig was het niet druk en werd ik gelijk geholpen door Jessica. Mijn eerste vraag was of we eens over mijn CV konden gaan. We waren het er allebei over eens dat het best goed gevuld is maar dat het door alle verschillende dingen die ik heb gedaan ook een beetje een ratjetoe geworden was. Dus een heel andere opzet gekozen en die samen in elkaar gedraaid. In principe als je zonder afspraak gewoon binnenwandeld hebben ze een half uur. Maar het was niet druk en we hadden veel plezier samen. Het was duidelijk dat ik niet een van de normale klanten was en Jessica het erg leuk vond een keer met iemand te werken die niet per se een probleemklant was. Dus na 3,5 uur waren we bijna klaar. Maar mee kwam er iemand langs lopen die zei: “He Jessica, had jij niet een vergadering om 16:00?” Dat bleek zo, dus Jessica moest weg maar ze zou het later nog afmaken en mij mijn cv toemailen! Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Ook heeft ze me een lijst met uitzendbureaus gegeven waar ik eens kon kijken voor een tijdelijk baantje. Afgelopen week heb ik eens een aantal van deze bureaus afgelopen, sommige leuk andere minder, komt vast wel wat uit.

Deze week nog eens naar Jessica gegaan om ook samen naar een sollicitatie brief te kijken. Ze was eigenlijk erg tevreden over de twee voorbeelden die ik had meegenomen. Een paar kleine veranderingen. En dat stemde mij ook wel gerust. Het lastige in Canada is namelijk dat als je reageert op een advertentie ze je niets laten weten tenzij je daadwerkelijk wordt uitgenodigd wordt op gesprek. Je weet dus nooit om welke reden je niets hoort.

Voor komende week 1 vacature waar ik op wil schrijven, 1 open sollicitatie en een bedrijven beurs. Helaas verwacht ik niet te veel van de laatste. Deze was een beetje op het laatste moment georganiseerd en het is nog steeds niet duidelijk op welke tijd het begint aanstaande donderdag. Maar goed, zoals jullie zien: ik houd me aardig bezig. En om jullie eventuele angsten weg te nemen: ik heb geen ast van het feit dat ik niet in vier weken een baan geregeld had, ik weet dat ik wat kieskeurig ben.

Helaas geen foto’s bij deze post 😉

4 Comments

 1. Maartje said,

  March 26, 2008 at 6:45

  Hee daar,

  het ziet er dan toch naar uit dat jullie het allebei aan het werk gaan.
  ik ga nog even de rest van de site door kijken.

  groetjes,

 2. Maartje said,

  March 26, 2008 at 6:49

  ik moet ook nog even melden dat wij hier en hele mooie witte pasen hebben gehad maar niet zo absurd veel sneeuw als jullie daar.

 3. laura said,

  March 27, 2008 at 5:47

  Tof, we hebben gehoord dat het land gelijk een chaos was. Leukste NL winterbericht was een tijd terug: grote krantekop dat er gaten waren gevallen in de A4 door de vorst. Toen hebben we jullie uitgelachen, de wegen hier zijn namelijk meer gat dan weg. Van hier naar Toronto rijden is een soort slalom!

 4. Ria said,

  March 31, 2008 at 13:13

  He, he eindelijk kan ik weer wat schrijven. Ik had geen wachtwoord meer.
  Ik ben op dinsdag na Pasen van Breda naar Dordrecht gereisd met de trein, 40 km. Ik vertrok om 7.00 uur en kwam om 9.30 uur aan in Dortdrecht. De wissels sneeuwden steeds dicht??