04.22.08

Het dak eraf!

Posted in Uncategorized at 18:42 by laura

Vorig weekend werd het ineens warm en zomers. Dat kwam goed uit want het Elmira Maple Syrup Festival stond op het programma. Nu heeft elk dorp blijkbaar zijn eigen Maple Syrup Festival maar dat van Elmira is toch wel het grootst. We zijn gegaan samen met Karen. Het was voornamelijk een enorm grote braderie met vooral veel eten en hier en daar ook wat te doen voor kinderen. En bovenal gezellig en druk.

Omdat we na een uur of twee toch echt wel uitgekeken waren zijn we toen naar Elora Gorge gegaan om wat te wandelen. Hier zijn we al meer geweest en het is dus erg leuk om te zien hoe het er in elk seizoen weer verschillend uitziet. Halverwege het pad kun je een trapje naar beneden nemen om wat dichter bij de rivier te kijken. Het trapje was nu een ijsglijbaan maar we wilden toch naar beneden. Dus met stevig vasthouden van de leuning een poging gewaagd, zowel Erik als ik vielen maar gelukkig geen pijn. Het was we heel erg grappig: ik gleed uit en hing toen languit met mijn handen nog stevig aan de leuning. Weer terug omhoog was ook bepaald niet gemakkelijk. Helaas geen foto’s van ons op de trap, wel van de trap zelf.

‘s Avonds samen met Austin de laatste hockey wedstrijd gekeken van het reguliere seizoen. Het was al duidelijk dat de Toronto Maple Leafs niet in de playoffs mogen spelen dus voor ons is het ook echt de laatste van het seizoen. Nu is dit niet heel erg interessant om te vertellen maar ik moest de foto’s even inleiden: Austin was namelijk heel erg moe en als een mummie ingepakt heeft hij in de twee pauzes half geslapen.

Zondag een dagje onze favoriete sport: frisbee golf! Samen met Austin reden we naar Oakville waar we John en Jennifer zouden ontmoeten om met zijn vijven te spelen. Oakville is een klein uur rijden richting Toronto maar de moeite waard want het is een hele mooie en bovendien onderhouden course. We reden in Austin’s auto, op de snelweg leek er iets op ons dak te vallen. En wat later nog een keer en weer, we begonnen ons wat ongemakkelijk te voelen en vroegen ons net af of we misschien even aan de kant moesten gaan kijken. We reden op dat moment in de linker rijbaan van een zesbaans snelweg die knap druk was. Maar voordat we dat daadwerkelijk konden doen was er een hoop geluid op ons dak en Erik en ik keken achterom en zagen daar het dak vliegen! Nu is het niet zo dat we gelijk een open dak hadden hoor. Austin heeft een Cabriolet uit 1988 waar destijds voor de sier een extra dak opgeplakt is dat eruit ziet alsof het open kan en dat verloren we dus. Gelukkig raakte het niemand, en gelukkig reden we nog steeds in de linkerbaan want nu kwam het in de middenberm terecht. Als we al op weg waren geweest om te stoppen op de vluchtstrook dan waren we het dak misschien verloren in het midden van drie banen! Maar goed, toen dus snel gestopt en het dak geinspecteerd, er zat nog een stukje van het opgeplakte dak op maar verder leek het ok. We zijn rustig de snelweg afgegaan via de vluchtstrook naar de eerste afrit en daar het laatste stukje dak eraf gehaald. Vervolgens naar een bezinestation gereden en wat getelefoneerd: de politie op de hoogte gesteld dat we zojuist een dak verloren waren. Austin’s ouders gebeld, helaas hebben John en Jennifer geen mobieltje dus die konden we niet bellen. En toen besloten dat de auto verder ok was en dat we ook niet heel veel beters te doen hadden dan doorrijden en gaan frisbeegolfen. We kwamen een uur te laat maar wel met een goed verhaal! Wel nog fijn gefrisbeegolft. Er stond wel heel erg veel wind, een keer was het zo erg dan mijn frisbee nota bene de verkeerde kant opgeblazen werd en ik aan het eind van mijn gooi verder weg was dan daarvoor. Ook John was niet geheel tevreden maar hij heeft erg veel frisbees en probeerde dan net zo lang totdat het lukte of al de frisbees die hij bij had gegooid waren.

Austin’s ouders wonen in Oakville en omdat Austin daar toch graag even langs wilde zijn we daar met zijn allen gaan eten. Heel erg gezellig. Na het eten nog even gewandeld langs Lake Ontario, dat is zo’n halve minuut wandelen vanaf hun huis!

Op ons gemakje, niet over de snelweg daarna weer teruggereden, het was een enerverend weekend.

8 Comments

 1. silvia said,

  April 24, 2008 at 12:35

  De Pittsburgh Penguins zitten lekker wel in de Playoffs! 😉

 2. Wmijn said,

  April 24, 2008 at 14:52

  Auw, Silvia! 😉

  Wat een enorme stukken vleesch daar op de bbq, zeg! Jeetje.

  Het dak is inderdaad een goede reden voor te laat komen. Kan me voorstellen dat je dan even wat minder prettig zit, maar goed. Alles is toch weer op zijn pootjes terecht gekomen als ik dat zo lees.

  Begrijp ik goed dat we eerst even bij mijn broer in de les moeten voor we eens jullie kant op komen? Zodat we tenminste ook een beetje kunnen gooien?

 3. laura said,

  April 26, 2008 at 21:24

  Het scheelde uiteindelijk maar heel weinig voor de Leafs, we waren wel erg jaloers ja. Volgens Austin maken de Penguins goede kans om te winnen.

  Over gooien, neu, ik en Jennifer zijn ook niet erg goed, maakt het plezier er niet minder om.

 4. Wmijn said,

  April 27, 2008 at 5:51

  Nee, maar er zit nog wel een tijdje tussen dat wij langs komen en nu. Dus je hebt nog behoorlijk wat tijd om de techniek te verbeteren… (Mental note: Volgende familieweekendje mijn broer om uitleg vragen. Moet natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen 😛 😉 )

 5. laura said,

  April 27, 2008 at 7:43

  Dat is wel waar, en wij vinden het wel dermate leuk dat we het nog vaak zullen doen. We zijn enkel een beetje van mening dat het seizoen nu over is: de sneeuw is verdwenen :-p. Maar daar denken anderen weer heel anders over.

 6. Wmijn said,

  April 28, 2008 at 0:22

  lol

 7. Hanneke said,

  May 2, 2008 at 13:53

  Wat eet Erik daar eigenlijk voor groens? 🙂

 8. laura said,

  May 2, 2008 at 13:56

  Een reuzen augurk op een stokje.