04.21.08

Sjiek skiën (2)

Posted in Uncategorized at 12:12 by laura

Zo, deze post heeft wat langer op zich laten wachten maar we moesten even zeker weten dat niemand bezwaar had tegen de foto’s.

Op zaterdagochend wilden we graag de hele dag skiën. Dus om 8:00 stonden buiten. Om 8:15 zaten we met z’n vieren in de lift (wij en John en Jennifer). Wederom een heerlijke skidag: prachtige sneeuw en een heerlijk warm zonnetje.

Om 11:00 waren we zoals afgesproken met Jim Cooper bij de refuge waar we wat gedronken hebben en ook een beetje gegeten. Daarna gingen we met een grotere groep, 10 personen verder. Het was erg leuk skiën het ging hard maar er werd steeds even op elkaar gewacht. Iedereen uit de groep skiede erg goed. En een aantal waren erg gek op buckels en konden dat ook erg goed, dat was erg leuk om nar te kijken. Na ongeveer een uur verloren we de eerste twee uit de groep, dat wa niet geheel gepland maar zij gingen ergens naar rechts waar wij naar links gingen en we hebben elkaar die dag niet meer gezien. Daarna kwamen we op een piste terecht vol met buckels, erg zwaar maar wel leuk. Maar voor John was dat een beetje te veel, hij was daarna erg moe en John en Jennifer vielen af om het op een wat rustiger tempo te doen. Toen waren we nog met zes en was ik ineens de langzaamste, scheelde niet veel maar legt toch een druk op je. We hebben uiteindelijk tot 16:30 of iets dergelijks doorgeskied. Toen waren we wel hongerig want na 11:00 werd er niet meer gestopt voor eten!

‘s Avonds uit eten geweest met John, Jennifer en Petri en zijn vrouw, was wederom weer erg gezellig.

Daarna was er een springwedstrijd waar we wel graag wilden kijken. Opvallend was dat het enkel voor teams was. Dus ze sprongen met vier tegelijk! Een aantal hele mooie sprongen gezien.

Voor zondag hadden we geen skipassen en we hadden ook niet heel veel zin er een te kopen. We hadden alles meer dan eens geskied en wilden nu wel kijken of er nog iets anders te doen was. Eerst alles gepakt en in de lobby gelegd, toen met John en Jennifer het dorp in. Daar bleek dat alle andere activiteiten ofwel niet gingen omdat het te laat in het seizoen was, ofwel dat we te laat terug zouden zijn voor de bus naar het vliegveld. Dus besloten te gaan wandelen. We hebben ongeveer 10 km gewandeld over een prachtig besneeuwd pad waar we nauwelijks iemand tegen kwamen.

Terug nog wat door het dorp gelopen en een uitgebreide late lunch genomen. En toen sloompjes gewacht tot we opgehaald werden. Op het vliegveld nog meer wachten tot het vliegtuig kwam. En toen terug naar huis. Na een voorspoedige terugreis waren rond 21:00 (?) thuis.

2 Comments

 1. Ria said,

  April 22, 2008 at 13:28

  Aha waar ken ik dat van dat je de langzaamste bent en enige druk voelt om mee te kunnen om de anderen niet op te houden, al zeggen ze nog zo vaak dat het zo leuk is dat je meegaat!! Mooie sneeuwplaatjes weer en dat terwijl jullie nu al echt zomerweer hebben.
  Kus Ria

 2. laura said,

  April 22, 2008 at 18:07

  Maar het was wel heel erg leuk!
  Nu weet ik pas hoe leuk je skien met ons vindt!