04.29.08

Stof zuigt!

Posted in Uncategorized at 17:32 by erik

De supergoedkope stofzuiger die we begin oktober gekocht hebben, heeft een paar weken geleden de geest gegeven. We konden van onze buren wel een oude lenen of zelfs krijgen, maar die ruikt heel sterk naar hondenharen als je hem aanzet, dus we waren van plan een nieuwe te halen. Toen waren we bij John op bezoek en zagen dat zij een Roomba hebben, een stofzuigrobot die op eigen houtje je huis stofzuigt. Dat was natuurlijk wel wat voor ons. Overigens zegt John dat hij de tijd die hij bespaard heeft doordat hij niet meer zelf hoeft te stofzuigen, ongeveer drievoudig besteed heeft aan het bekijken van het ding terwijl het bezig is, omdat het zo interessant is hoe het werkt en zo. John heeft trouwens ook een Scooba, een vloermop-robot van dezelfde makers.

Het was even zoeken voor we een goedkope versie van de Roomba gevonden hadden; ze zijn hier in Canada normaal fors duurder dan in de VS en dat konden we natuurlijk niet hebben. Maar twee weken geleden vonden we een goede deal en Laura heeft er een gehaald.

Natuurlijk wilden we Archibald (roepnaam: Archie; wie ons langer dan vandaag kent, kon natuurlijk voorspellen dat zo’n beestje bij ons niet lang naamloos door het leven gaat) direct uitproberen, maar helaas moest hij eerst nog een nachtje opladen. Daarna alle snoeren en zo een beetje aan de kant en we konden hem aanzetten. We kunnen het alleen maar aanraden: het is geweldig!

John had op een nogal twijfelachtige web site uitgevonden dat het vorige week donderdag Take-your-sons-and-daughters-to-work day zou zijn, en vertelde dat hij bij gebrek aan beide zijn robot zou meenemen. Ik vond dat ook wel een idee en Archie mocht dus mee naar Maplesoft. Bij een technologiebedrijf trekken robots natuurlijk behoorlijk wat bekijks, en uiteraard moesten we ze even samen laten spelen. (Archie is de rooie; de grijze is dr. Theopolis, de Roomba van John.) Onderweg moest ik wel zorgen dat Archie veilig kon meerijden.

Overigens heb ik het “raampje” bij mijn werkplek gedurende de laatste maanden wat opgesierd; zie hierboven. En nu we het toch over Maplesoft in het algemeen hebben: mijn baas Jürgen was afgelopen zondag jarig, en we hadden, in geheim overleg samen met zijn vriendin, besloten dat we dat zouden gaan vieren. In eerste instantie zou dat op zondag zelf gebeuren, maar dat bleek eigenlijk te druk in verband met een reis, en dus moest het maar op vrijdag tijdens de lunchpauze. Ik heb dus op vrijdagochtend met een groepje collega’s in de fitnesszaal balonnen opgeblazen en het kado (een wereldbol met plakkertjes erop waar al mijn collega’s geboren zijn — een aardige verdeling over het noordelijk halfrond) ingepakt. Toen even vlug de balonnen in zijn kantoortje opgehangen toen hij er niet was, en zingen maar. Hij vond het heel erg leuk, onder andere omdat het eigenlijk behoorlijk ongebruikelijk is om verjaardagen bij Maplesoft te vieren.

4 Comments

 1. Ria said,

  May 4, 2008 at 14:06

  Hoe knus, ik mis nog enkele garaniums!

 2. laura said,

  May 6, 2008 at 12:28

  Elena had er na korte tijd al een platje bij gezet. Maar die heeft helaas het leven gelaten.

 3. Wmijn said,

  May 7, 2008 at 6:37

  De klompjes en het molentje doen het hem helemaal!

  En, zijn jullie tevreden over Archie?
  Ik voel wel wat voor die Scooba, vorig weekend heb ik de keuken en huiskamer gedweild (dat heb je als je gasten te slapen krijgt die je eigenlijk niet kent, moet je goed voor de dag komen) en ik had gewoon bijna een blaar! Belachelijk! 🙂

 4. laura said,

  May 7, 2008 at 20:35

  humor, een blaar!
  Maar goed John en Jennifer die zowel een Roomba als een Scooba hebben zijn meer tevreden over hun Roomba (Dr. Theopolis) maar dat is enkel in vergelijking. Want de Scooba komt niet zo goed in alle hoekjes en hij heeft ook meer problemen met hobbeltjes als drempels als Dr. Theopolis. Maar zullen we eens vragen of ze hem op zich wel aan kunnen raden?

  Wij zijn erg tevreden over onze Archie hoor.