06.04.08

Algonquin 2

Posted in Uncategorized at 21:20 by erik

Na een paar dagen werken in Waterloo met enige jaloezie op Bas, Hanneke en Laura ging ik op vrijdag 16 mei op weg naar Algonquin, samen met John, Jenn en Karen, en twee kayaks van John en Jenn op het dak. Onderweg hadden we al veel plezier.

We stopten rond 10:00 voor een sanitaire stop bij een tankstation waar ook een vestiging van de hamburgerketen Wendy’s was; John en ik gingen een kop koffie respectievelijk thee halen en John zei voor de grap dat hij wel een Baconator bij zijn koffie zou lusten, een vreselijk vette hamburger met bacon. We haalden eerst het drinken en toen we daarmee klaar waren had John besloten dat hij het zo’n goede grap vond dat hij het echt wilde doen, maar toen stond er plotseling een lange rij voor de Wendy’s en zag hij er dus maar van af. Maar hij was zo gecharmeerd van het idee om zo’n Baconator te gaan halen alleen maar omdat het zo’n afstotelijk idee is, dat het hem niet meer los liet. Toen we een paar uur later wilden gaan lunchen stond er weer net een Wendy’s langs de weg, dus het was ons lot om daar eten te halen. Gelukkig hebben ze er ook salades.

Toen we bij de camping aankwamen waren Laura en co. er niet, maar toen we naar het water liepen zagen we ze net aan komen varen. We aten die avond een pilavschotel waar Laura de ingredienten & het recept voor aandroeg, en onze Canadese vrienden bleken uiterst verbaasd dat er fruit uit blik bij de rijst ging. Pilav kenden ze op zich wel, maar dat werkte voor hen heel anders.

We zetten nog even twee tenten erbij op (eentje voor Laura en mij, eentje voor John en Jenn, en Karen, Bas en Hanneke sliepen in Karens tent die al opgezet was door de eerste groep), maakten een kampvuur en gingen niet te laat naar bed.

Op zaterdagochtend waren we van plan lekker te gaan kano├źn, maar het weer was na het ontbijt niet meer zo goed. We besloten dat Laura, ik, John en Jenn ondanks het weer toch wel het water op wilden, en Karen, Bas en Hanneke gingen een beetje wandelen langs een oude spoorweg. We waren net aan de overkant van het meer toen het noodweer echt losbarstte – regen, geen onweer gelukkig.

‘s Middags hebben we wat spelletjes gespeeld en het kampvuur aangestoken. John vond het wel wat om daarop even wat op en neer te springen. ‘s Avonds aten we hamburgers.

Na het eten haalde Karen sterretjes te voorschijn, ter ere van Laura’s verjaardag een paar dagen eerder. Die hebben we feestelijk aangestoken en toen geprobeerd er mooie foto’s van te maken.

Op zondag leek het in eerste instantie prima weer te gaan worden, maar opnieuw betrok het vlak na het ontbijt en ging het daarna regenen. Algemeen hadden we ruim voldoende voedsel bij ons: we hadden per mail zo ongeveer afgesproken wie wat mee zou nemen en Karen had genoeg voor een weeshuis ingepakt. Ik geloof zeven pakjes popcorn-om-op-het-kampvuur-te-poppen en vier familiezakken marshmallows, ook voor boven het kampvuur natuurlijk. Ook voor het ontbijt was dus goed gezorgd: we hadden in totaal bij ons:

 • vers fruit voor fruitsalade
 • energy bars
 • cruesli
 • yoghurt
 • instant havermout
 • drie broden en beleg

Ergens op de middag besloten Laura, ik, John, Jenn en Karen om de wandeling langs de krater te maken die Laura, Bas en Hanneke eerder ook al gemaakt hadden. Maar wij vertrokken vanaf de camping in plaats van de zes of zo kilometer naar het begin van de wandeling met de auto te doen. Dat werd dus nog een aardig tochtje. Gelukkig regende het maar met mate. Bas en Hanneke zijn terwijl wij aan het wandelen waren gaan kayakken in de kayaks van John en Jenn.

Dit keer was het hout echt al aardig nat toen we begonnen aan het kampvuur, maar met een flink stuk aanmaakblok kwam het toch nog goed. Gelukkig maar, want er stonden kampvuur-geroosterde maiskolven op het menu! Ik geloof niet dat ik al ooit zulke lekkere maiskolven gegeten heb.

Maandagochtend zijn we eigenlijk direct na het ontbijt gaan pakken. De terugreis duurde behoorlijk lang en we hebben nog enkele honderden kilometers over secundaire wegen gereden om de ergste files te vermijden. Al met al heerlijk een paar dagen er tussenuit!

Al met al geen fantastisch weer maar veel spelletjes gedaan, gekletst en lol gehad!

1 Comment

 1. fransp said,

  June 5, 2008 at 12:14

  Zodra ik in Canada ben, ga ik op zoek naar zo’n Baconator!
  (Lijkt me goed te combineren met een op kampvuur geroosterde maiskolf).

  Groet,

  Frans P.